31 mars 2015

New in

Hemma på Bygatan

Jag tycker att lampor och belysning är himla kul, men som jag skrivit om tidigare så tycker jag att det är svårt att hitta snygga lampor på fot. I helgen som gick hittade jag en lampa på fot som jag faktiskt gillar - och det till halva priset! Underbart ju! :) Vad tycker ni om våran nya lampa? Jag tycker att den är fräck och lite fulsnygg, och framförallt så tycker jag att den gör sig väldigt bra där på skänken! :)
 
Foto: Sofia
 
 
Jag har faktiskt firat helg i dagarna tre, då både jag och Joel tog ledigt i Fredags för att göra lite ärenden och bröllopsbestyr. Annars har helgen bjudit på en loppisrunda där det blev några få fynd, jag har målat lister och trappräcke, vi har snickrat och fixat i trädgården. En bra och effektiv helg helt enkelt! Men nu rundar jag av helgen och kryper ner här i soffan, brevid den mysiga kudden från Fru Nordström.
 
Foto: Sofia

 
I år fyller Sveriges äldsta tapetfabrik 110 år och det firas genom att lansera en jubileumskollektion. Kollektionen består av 15 populära mönster genom tiderna, fast i många nya färgställningar. Jag har faktiskt redan några favoriter, då jag har fått tjuvkika på kartan flera veckor innan den släpps. Imorgon är det lansering och jag tror att kollektionen har något för alla smaker. Prisvärd är den också, från 369:-/rl.
 
"Jubileum består av Boråstapeters mest populära tapeter mellan 1905 och 2015 och blir därmed ett tidsdokument som bjuder på en återblick från förra århundradets konst-och designhistoria – från art nouveau till modernism. Här finns även tapeterna som klädde de svenska funkishusen och de som hamnade på väggarna när den franska vågen svepte in över landet. Även om de utländska influenserna är många vilar mönstren ändå tryggt i det svenska hantverket, tidlöst och klassiskt, precis som alltid när Boråstapeter släpper en kollektion.

– Det har verkligen varit en spännande resa i formuttryck genom tiderna. Och vi är stolta att kunna föra vidare både hantverkstraditionen och yrkeskunnandet. Sen är det här inte bara alla tiders tapeter, det är ju också en chans för svenskarna att få tapetsera med klassiska mönster som inte har varit i produktion på flera decennier, säger Ulrica Hurtig."

Idag på morgonen arrangerade Boråstapeter en pressfrukost där de presenterade kollektionen för utvalda bloggare, där även jag var inbjuden, men var tvungen att tacka nej den här gången. För att se bilder från frukosten kan ni bl.a kika in hos Johanna, Kristin och Nanna.

Foto: Boråstapeter