24 februari 2017

Happy Friday!

Hemma på Bygatan

Pappan i huset är ledig idag och vi har hela tre dagar tillsammans så ni förstår kanske att det här är en Happy Friday! Hoppas ni också får en fin helg :)
 
 Foto: Sofia Sjöberg
 
En utav de bättre sakerna som vi köpt till hemmet nyligen är den här snygga sopborsten på ställning. Vi hittade den här på Jordnära i Alingsås för cirka 200 kr - så verkligen ett fynd! Den funkar perfekt i hallen där barnvagnen åker in och ut några gånger per dag och lämnar grus på klinkergolvet. Så himla skönt att slippa dra fram dammsugaren stup i kvarten, och när städredskapen är såhär snygga så får de ju givetvis stå framme hela tiden!
 
 Foto: Sofia Sjöberg
När vi började planera vilken typ av säng som lilla Klara skulle sova i så var jag ganska fast besluten om att jag ville ha en lite finare säng som man blir glad av att titta på. Dock hade vi inte någon jättelust att lägga uppåt 7000-8000 kr för en ny säng så jag bör började bevaka Blocket på sängar från Stokke och Sebra. Till slut hittade vi en begagnad Stokke Sleepi för en rimlig peng så vi slog till.
 
När vi köpte den så var den träfärgad, som träslaget Bok tror jag, men det nöjde ju inte jag mig med så jag satte igång att slipa och grundmåla hela rubbet. Vi valde att måla sängen ljusgrå (S2002-Y) då det känns tidlöst plus att märken och små dammkorn inte syns lika tydligt.
 
Det var några timmars jobb att måla alla runda ribbor kan jag lova, när jag stod där i värmen under sensommaren höggravid. Men ändå, så värt det när den blev så himla fin!
 
 Foto: Sofia Sjöberg