Bråkiga nyheter på Ikea

Ni kanske har uppmärksammat Ikeas nya kollektion Bråkig? Det är en tillfällig kollektion som kommer säljas i en begränsad upplaga med start den 7e Februari. Och visst finns det en hel del fina saker som gärna skulle få följa med hem ifrån det stora varuhuset? :)
Själv är jag lite nyfiken på kopparna och förvaringslådorna. Men det kommer även finnas skålar, mattor, kuddar, stolar m.m. Och visst ser det ut som fina prints som ligger på golvet i översta bilden? :)
 
Planerar du att köpa något från kollektionen?
 
Foto: Ikea
 
 

Formex 2014

Ni som följer mig på Instagram kanske uppmärksammade att jag var i Stockholm på Formex förra helgen? Jag har tagit dem bitarna som jag gillade allra mest och gjort en sammanfattning i form av en rejäl bildbomb som följer här nedan.
 
I det stora hela så blev jag faktiskt inte speciellt imponerad av mässan. Jag såg inte direkt någon ny trend på g utan mycket utav det som var poppis förra året hänger med under våren 2014 också.
Man såg mycket utav koppar och marmortrenden (inte mig emot), det var mycket geometriska former på skålar och vaser, glas är otroligt poppis i alla dess former oavsett om vi snackar klarglas eller färgat glas och så var det en hel del industrilook tillsammans med lite ljusare träslag.
 
 
Geometriska former från Broste Copenhagen.
 
Som sagt så var glastrenden glasklart tydlig, och här följer en hel drös med inspiration!
 
DIY-tips!
Glas, geometri, koppar och smutsiga pasteller hos House Doctor.

Koppar, koppar, koppar...
 
Grafiskt hantverk hos Ylva Skarp, som hade en superfin monter!
 
Ananastrenden hänger fortfarande i... Det betyder ju att jag fortfarande är "trendig" med min! :)
 
Kay Bojesens Love Birds från Rosendahl. Galet fina!
 
Ljusa träslag ser vi nog mer av under 2014.
Foto: Sofia
 

En daggig vas

Ni kanske skymtade den här vasen i ett tidigare inlägg? I Augusti förra året utnyttjade jag nämligen ett presentkort som jag hade på Mio och jag hade sedan tidigare spanat in den fina vasen "Flora" som påminner om Svenskt Tenns variant. Det går ju dock inte att blunda för att Svenskt Tenns daggvas är cirka 2150 kr dyrare än Mios variant så jag slog till.
Dock så blev Flora-vasen väldigt poppis när den lanserades så den har varit slut i hela landet och det var inte förrän veckan innan jul som min vas kunde levereras. Fem månaders väntan, men visst är den fin? :)
 
Foto: Sofia
 
 

Helgens loppisfynd

I helgen fyndade jag två jättefina generösa te-koppar i ett finfint blått blommigt mönster. Det är inte något speciellt märke på dem eller så, och de är heller inte gamla utan faktiskt tillverkade någon gång på 2000-talet. Men det gör ingenting att det är nyproduktion: Jag älskar dem ändå!! :) Blir perfekta till framtida helgfrukostar!
 
Foto: Sofia
 
 
Visa fler inlägg