Tryckt tyg.

Som många av er kanske redan vet så gillar jag verkligen Lisa Bengtssons design och mönster.
Jag har nyligen tryckt på ett vitt lakanstyg och inspirationen är Lisas tyg Baronessa som jag tycker är alldeles underbart!!
På Panduro hittade jag en schablon som liknade blomman i tyget och med vit och svart textilfärg kan man ju även blanda till olika nyanser i grått.
Innan jag började att trycka så tvättade jag tyget och sydde det i rätt mått. Sedan var det bara att blanda till rätt kulörer och börja stöppla! (När du använder schabloner tycker jag du ska ha en schablon-stöpplare, min är från Anza. Det blir så mycket bättre än att använda en bilsvamp!) Och det är riktigt roligt!
Nedan ser ni bilder på tyget i ett ganska tidigt stadie och sedan det färdiga resultatet. Vad tycker ni?
Bänken som täcker ena kortsidan i min hall är nybyggd för några veckor sedan, utmärkt med förvaring när man bor i en etta! Och perfekt arbetsyta för sömnad och pyssel! :)


Foto: Sofia

Lyx eller Budget: Guldig taklampa

Då var det dags för ett nytt inlägg med Lyx eller Budget. Häromdagen när jag satt och kikade in Ellos sortiment hittade jag en taklampa som jag tyckte påminde om en lampa jag sett på Mio. Och visst hade jag rätt, ganska likt eller hur? Visst, Mios variant (den övre) är lite glammiga och känns mer genom-arbetad på något sätt.
Mio 1690:- Ellos 649:-

Foto: Mio och Ellos

Renoveringen av skåpet är klart!

Innan jag åkte till Thailand visade jag bilder på mitt fina skåp som jag fyndade på loppis. Nu är det äntligen färdigt!
Innan jag kunde börja måla var det en hel del förarbete. Jag har slipat, spacklat, slipat, spacklat, slipat, tvättat och gömt undan skavanker med latexfog. (räddaren i nöden)
Som ni kan se på före-bilden är framfötterna runda men de var ganska trasiga så min byggare Bob till pojkvän fixade till nya fötter som snyggades till med spackel och slipning.
Jag grundande en gång med Nordsjö Häftgrund V och sedan la jag två lager med Ready V 40. Här gjorde jag faktiskt en egen blandning av färgburkar jag redan hade hemma. En gråbrun kulör som heter S6005-Y80R och en helt vit. Efter många provstrykningar blev jag nöjd med kulören och den blev helt identisk med S3502-R. En grå kulör som går lite mot rött. Jag är supernöjd!
Beslagen var från en början i guld men det passade inte riktigt in hos mig så jag har ägnat många timmar åt att lägga bladsilver på dem. Finns att köpa på Panduro!
Jag är nöjd att jag målade skåpet grått, till skillnad från mina övriga möbler som mest är vita.
Foto: Sofia

Dagens tips: Fixa till silverfat

Hej alla bloggläsare! :)
I förra veckan var jag på loppis och fyndade detta fina silverfatet för 5 kr. Anledningen till att den var så billig måste varit att den var helt svart, ni vet ju hur silverfat och bestick kan bli efter ett tag...
Jag har aldrig tidigare testat på att "förnya" eller rengöra silver, jag har hört att det ska vara jobbigt och att det tar tid. Jag vet ju att det finns nåt "putsmedel" man kan köpa i mataffären men så fick jag ett tips på att man kan använda varmt vatten, salt och lite metallfolie. Detta var ju jag och min pojkvän bara tvungna att testa!
Häll i varmt vatten i diskhon och blanda upp med vanligt salt. Sedan lägger du bara ner fatet eller vad det nu är och lägg på folie. Det kommer komma en illaluktande doft och det visste vi ju sen innan, men oj vad det luktade! Haha!
Efter en stund var fatet som nytt! Om det inte tog så bra första gången är det bara att upprepa :)

Här ser ni en bild på baksidan av fatet som det såg ut även på framsidan innan vi gjorde testet. Och nedanför ser ni resultatet! Skillnad va?
Foto: Sofia

Visa fler inlägg