Jag ville bara kika in snabbt här för att önska er alla en riktigt härlig och glad påsk! Tipsar också om vad man kan göra med alla dessa påskägg i papp som man kanske redan har ett tiotal av - måla dem! Kanske ett projekt att tänka på inför nästa påsk? :)
 
Hur jag gjorde kan ni läsa på Nordsjö Idé & Design och kampanjsidan Idefabriken! :)
 
Foto och styling: Sofia Sjöberg för Nordsjö Idé & Design / Idéfabriken
 
Hemma hos oss brukar påsken vara väldigt anonym och nästintill obefintlig, men i år har jag i alla fall fixat till lite enklare dekorationer i neutrala färger. För några år sedan pysslade jag ihop betongägg som nu får ligga i en glasskål tilsammans med vackra fjädrar i bruna toner. Samma fjädrar satte jag även i en trollhassel som passar bra i min loppisfyndade damejeanne. Jag har även pysslat ihop en söt liten girlang som jag klippt ut i lite hårdare
svart papper - alltid kul att testa något nytt! :) Hur pyntar ni i påsk?
 
Foto: Sofia Sjöberg
 
 
Mitt senaste tips för Idéfabriken är att ta vara på tapetstuvar och vika sig en tapetpåse. Det blir perfekt till förvaring av vackra papper/tapetbitar på kontoret, men också väldigt kul att ge bort i present och fylla med en flaska vin, godsaker eller paket till värden för kvällen eller födelsedagsbarnet.
 

Du behöver ha följande:

  • Tapetbit
  • Sax
  • Papperslim
  • Valfritt snöre
  • Hålslagare/kniv
  • Tyngder (funkar utmärkt med böcker)


Börja med att vika en kant upptill och limma fast. Då blir påsen både stabilare och snyggare upptill.

 
Vik ihop sidorna så att skarven hamnar ungefär på mitten av påsen (detta blir då baksidan). Limma fast och använd tyngder så att limmet torkar fast och sitter ordentligt!
 
 
Gör ett veck nederst på påsen, det är också nu du bestämmer hur stor botten påsen skall få – ju större vikning desto större botten.

Vik sedan ”flärparna” mot mitten med lite överlappning, som ett kuvert, och limma ihop. Använd tyngder så att limmet fastnar bra.

 

 
Stansa sedan hål för där själva handtaget skall sitta. Jag valde att använda ett brunt lädersnöre då kombinationen med tapeten blev så fin. Färdigt!
 
Foto och styling: Sofia Sjöberg för Nordsjö Idé & Design / Idéfabriken