26 september 2014

Favoritrummet

Hemma på Bygatan

Det här är nog ändå mitt favoritrum i huset, matsalen. Kanske inte som den ser ut just nu, med bitvis bruna lister och den där medaljongtapeten. Och just den där medaljongtapeten som alla verkar tycka är helt underbar utom jag. Jo visst den är fin, men inte alls min grej, så den kommer tapetseras över med något som känns lite mer "vi" och som funkar att hänga tavlor på.
Det jag gillar med det här rummet är att det känns så rymligt och då speciellt med det stora fönstret på långsidan. Sen älskar jag verkligen matsalsbordet som jag fixat till och då speciellt i kombination till alla vackra böjträstolar.
 
Foto: Sofia
 
 
 

24 september 2014

Fina detaljer

Inspiration

Den här tjusiga lyan med fina gamla detaljer på Chalmersgatan i Göteborg ligger just nu ute till försäljning på Stadshem. Jag gillar speciellt det stora matsalsbordet med plats för många, och så fint med de lite oväntade detaljerna på. Sen älskar jag de vackra spegeldörrarna med helt fantastiska handtag! Och den stora blomman/trädet i sovrummet - är det hortensia eller syrén kanske? Och fönstren är ju också helt underbara! Ja ni hör ju, godbitarna är många! :)
 
Foto: Stadshem
 

 

22 september 2014

Hemmapyssel

Hemma på Bygatan

Ledig måndag och det innebär pyssel inomhus! Speciellt en dag som denna när regnet öser ner utanför. På schemat står städning och målning av dörrkarmar plus att jag eventuellt ska måla om en stol. Och kanske lite pappersarbete. Men först ska jag sitta i soffan en stund. Trevlig måndag till er! :)
 
Bjussar på bilder från en morgon när solen faktiskt lyste in i vardagsrummet...
 
Foto: Sofia