Favoritrummet

Det här är nog ändå mitt favoritrum i huset, matsalen. Kanske inte som den ser ut just nu, med bitvis bruna lister och den där medaljongtapeten. Och just den där medaljongtapeten som alla verkar tycka är helt underbar utom jag. Jo visst den är fin, men inte alls min grej, så den kommer tapetseras över med något som känns lite mer "vi" och som funkar att hänga tavlor på.
Det jag gillar med det här rummet är att det känns så rymligt och då speciellt med det stora fönstret på långsidan. Sen älskar jag verkligen matsalsbordet som jag fixat till och då speciellt i kombination till alla vackra böjträstolar.
 
Foto: Sofia
 
 
 

Fina detaljer

Den här tjusiga lyan med fina gamla detaljer på Chalmersgatan i Göteborg ligger just nu ute till försäljning på Stadshem. Jag gillar speciellt det stora matsalsbordet med plats för många, och så fint med de lite oväntade detaljerna på. Sen älskar jag de vackra spegeldörrarna med helt fantastiska handtag! Och den stora blomman/trädet i sovrummet - är det hortensia eller syrén kanske? Och fönstren är ju också helt underbara! Ja ni hör ju, godbitarna är många! :)
 
Foto: Stadshem
 

 

Hemmapyssel

Ledig måndag och det innebär pyssel inomhus! Speciellt en dag som denna när regnet öser ner utanför. På schemat står städning och målning av dörrkarmar plus att jag eventuellt ska måla om en stol. Och kanske lite pappersarbete. Men först ska jag sitta i soffan en stund. Trevlig måndag till er! :)
 
Bjussar på bilder från en morgon när solen faktiskt lyste in i vardagsrummet...
 
Foto: Sofia
 

 

Inred personligt

Jag gillar verkligen sociala medier och att följa många otroligt begåvade människor på Instagram, men visst ser många hem så väldigt lika ut? Då är det rätt skönt att komma över ett sånt här objekt där man har blandat gammalt och nytt och fått till en riktigt personlig känsla.
Du kanske har fått arvegods i form av olika tavlor? Du kanske inte tycker att det passar in i din moderna inredning? Men kolla här hur fint och personligt man kan få till det! Gamla tavlor hittar du annars billigt på loppis så ut och fynda med er - och inred personligt!
 
Foto: Stadshem
 
 

En samling

Sedan en tid tillbaks så har jag börjat samla på bruna apoteksflaskor. Det började med att jag för något år sedan hittade en lite större flaska på loppis och under det senaste halvåret har det bara smällt till. Jag har hittat massvis med fina flaskor och till riktigt fina priser dessutom. Nu vill jag även hitta de klassiska flaskorna med gamla slitna etiketter på! :)
 
Jag får väldigt många frågor angående färgkoden på det gråa skåpet, och det är tyvärr en specialblandning men kulören ligger någonstans emellan S3000-N och S3502-R :)
 
Foto: Sofia

 

Projekt: Master Bedroom

Det första rummet som vi har satt tänderna i sen vi flyttade in i huset är master bedroom. I dagsläget är väggarna spacklade och målade, golv - och taklister är på plats och färdigmålade och just nu väntar vi på att fodren som vi har beställt skall anlända. Jag har även slipat och målat alla garderobsdörrar, och det var ett riktigt hästjobb kan jag säga.
Bilderna nedan sammanfattar lite hur jag har tänkt att inreda sovrummet och vilken känsla jag vill åt. Ska bli så härligt när vi äntligen får flytta in och sova i master bedroom! :)
 
 
Visa fler inlägg