I den här lägenheten fastnade jag för köket, där man klätt en hel vägg med OSB-skivor. Det sätter en himla go och rå känsla till rummet - och billigt är det också! :) Du hittar OSB-skivor i närmsta bygghandel.
 
Foto: Stadshem / Jonas Berg
Torsdag kväll och jag kan med gott samvete säga att jag ska vara ledig i tre dagar. Inte för att jag kommer ligga raklång i soffan direkt, jag har massa roligt att ta tag i. Bl.a så ska jag jobba med projekt Idéfabriken, göra pappersarbete, röja hemma, renovera möbler, åka på loppis och annat skoj.
 
Såhär såg det ut i matsalen för några dagar sedan, och jag älskar verkligen att sitta med datorn vid matsalsbordet med tända ljus på kvällen. Nu ikväll ska jag träffa kreativa människor på Frilansfikan, så jag önskar er en riktigt mysig kväll :)
 
Foto: Sofia Sjöberg
 
Efter min lilla undersökning förra veckan, där jag efterfrågade vad ni vill läsa om här på Sofias Inredning så är ni väldigt många som vill följa med på renoveringsresan här hemma. Jag hade väl egentligen inte tänkt att detta skulle bli någon renoveringsblogg utan mer visa före/efterbilder, men när ni nu verkar vara nyfikna så är det klart ni ska få ta del av vad som händer på hemmaplan. Och faktum är att om jag skulle hålla på mina "före-och efterinlägg" så blir det ju inte så många och inte så ofta heller, då den här "lilla" trapprenoveringen växt till ett utav de allra största projektet vi kommer göra här hemma.
 
Hur som helst, i Oktober förra året började vi riva bort den hemska röda plastmattan i trappan. Vi tänkte att vi skulle göra något som inte kostade så mycket för stunden, då vi behövde spara pengar till bröllopet. När vi väl slipat av trappan och fått den helt ren från limrester, tyckte vi att det var synd att ha kvar de slitna väggarna. Vi satte renoveringsgips, bröstpanel och tapet, och tog bort en bit av den övre hallens golv och byggde om räcket.
 
Och nu kanske ni undrar varför vi rivit bort parkettgolvet på övervåningen? Jo, i renoveringen av den nedre hallen beslutade vi oss för att lägga golvvärme och då ville vi ju även låta värmeslingan gå in på gästtoan
- så då ska ju den också renoveras. När vi börjar riva i den ser vi att avloppsröret i gjutjärn till övervåningens toalett är sprucket så då fick vi byta ut den och därmed riva upp golvet på övervåningen så att vi kom åt hela röret. Så om ett tag framöver kommer vi riva ut det här lappade plankgolvet och lägga in ett brett furugolv istället.. Ja ni hör ju. Fortsättning följer...
 
Foto: Sofia Sjöberg