Hej på er! Hoppas att ni har haft en helt underbar jul med mycket god mat och skratt! Själv har jag haft det hur bra som helst, umgåtts med familj och vänner och ätit en massa goa grejer. Men visst är det ändå lite skönt när julen är över? Ikväll vill jag ha en myskväll hemma med pojkvännen, kolla på film och ta det lugnt :)

Har ni fått några fina klappar då? Det har jag!! Kunde bocka av flera grejer på önskelistan så jag måste ha varit väldigt snäll i år :)
Fick bl.a de fina betongljusstakarna av Tove Adman. Åh, så fina de är! :)
Foto: Sofia

Jag är inte ett big fan av allt julrött utan jag satsar i år mer på gråa, silvriga och vita toner. Har ju t.ex redan visat er att jag spraymålat julgranskulor vita.. När det blev dags för julklappsinslagning investerade jag i ett silvrigt enfärgat papper, silvrigt och mörkrött blankt snöre, lite rött får man ju ändå ha! ;) Sedan förra året hade jag kvar rött papper så några paket fick bli röda, onödigt att slänga.. Men i övrigt satsar jag som sagt på neutrala toner... Ungefär som de här bilderna. Titta och njut av vad Frida har hittat på.


Foto: Ikea Livet Hemma/Frida Ramstedt

För någon månad sedan var jag på loppis i Jonsered och kom hem med det här slagbordet. 300 kr skulle dem ha för det men skicket var så dåligt så jag fick prutat ner det till 200 kr. Bordet har troligtvis stått utomhus eller i en fuktig lada eller liknande, det var blött och mögligt på både ovansida, undersida och ben plus att klaffarna inte gick att dra ut pga att träet hade svällt upp.
Egentligen skall man ju behandla mögel med något som tar död på det men då hade jag behövt spola bort medlet efteråt och fått vänta i veckor på att bordet skall torka så jag gjorde en chansning att bara slipa bort det mesta och tvätta med målartvätt - och än så länge funkar det. Det som skulle kunna hända är att möglet tränger igenom färgen men jag har svårt att tro att det skulle sprida sig då det står torrt nu.

Så efter mycket slipning, tvätt och spackling grundade jag med Spärrvitt från Nordsjö (den hjälper till att stoppa möglet att tränga igenom färgen) och sedan målade jag två gånger med Ready V 40 Vit.

Jag tycker att resultatet blev himla bra och är så glad att jag nu har en ordentlig arbetsplats så att jag slipper ha datorn i soffan!
Ni är nog många som tycker att man absolut inte skall måla gamla slagbord, men för det första så hade det inte blivit snyggt med tanke på att möglet ätit upp träet på sina ställen så det behövdes spacklas och för det andra så är bordet inte speciellt gammalt/antikt.

Vad gillar ni resultatet? :)

Före:


Efter: