Från önskelistan: Tove Adman

Hej på er! Hoppas att ni har haft en helt underbar jul med mycket god mat och skratt! Själv har jag haft det hur bra som helst, umgåtts med familj och vänner och ätit en massa goa grejer. Men visst är det ändå lite skönt när julen är över? Ikväll vill jag ha en myskväll hemma med pojkvännen, kolla på film och ta det lugnt :)

Har ni fått några fina klappar då? Det har jag!! Kunde bocka av flera grejer på önskelistan så jag måste ha varit väldigt snäll i år :)
Fick bl.a de fina betongljusstakarna av Tove Adman. Åh, så fina de är! :)
Foto: Sofia

Jul i svartvitt och grafiskt

Jag är inte ett big fan av allt julrött utan jag satsar i år mer på gråa, silvriga och vita toner. Har ju t.ex redan visat er att jag spraymålat julgranskulor vita.. När det blev dags för julklappsinslagning investerade jag i ett silvrigt enfärgat papper, silvrigt och mörkrött blankt snöre, lite rött får man ju ändå ha! ;) Sedan förra året hade jag kvar rött papper så några paket fick bli röda, onödigt att slänga.. Men i övrigt satsar jag som sagt på neutrala toner... Ungefär som de här bilderna. Titta och njut av vad Frida har hittat på.


Foto: Ikea Livet Hemma/Frida Ramstedt

Renovering av slagbord

För någon månad sedan var jag på loppis i Jonsered och kom hem med det här slagbordet. 300 kr skulle dem ha för det men skicket var så dåligt så jag fick prutat ner det till 200 kr. Bordet har troligtvis stått utomhus eller i en fuktig lada eller liknande, det var blött och mögligt på både ovansida, undersida och ben plus att klaffarna inte gick att dra ut pga att träet hade svällt upp.
Egentligen skall man ju behandla mögel med något som tar död på det men då hade jag behövt spola bort medlet efteråt och fått vänta i veckor på att bordet skall torka så jag gjorde en chansning att bara slipa bort det mesta och tvätta med målartvätt - och än så länge funkar det. Det som skulle kunna hända är att möglet tränger igenom färgen men jag har svårt att tro att det skulle sprida sig då det står torrt nu.

Så efter mycket slipning, tvätt och spackling grundade jag med Spärrvitt från Nordsjö (den hjälper till att stoppa möglet att tränga igenom färgen) och sedan målade jag två gånger med Ready V 40 Vit.

Jag tycker att resultatet blev himla bra och är så glad att jag nu har en ordentlig arbetsplats så att jag slipper ha datorn i soffan!
Ni är nog många som tycker att man absolut inte skall måla gamla slagbord, men för det första så hade det inte blivit snyggt med tanke på att möglet ätit upp träet på sina ställen så det behövdes spacklas och för det andra så är bordet inte speciellt gammalt/antikt.

Vad gillar ni resultatet? :)

Före:


Efter:

I mitt vardagsrum

Hej på er! Jag kände att det var längesedan jag visade er bilder hemifrån mig så nu tänkte jag bjuda på lite bilder från mitt vardagsrum/sovrum. Det ändras ju lite då och då, men inga stora ommöbleringar har skett, mest bara smågrejer. Hoppas ni gillar det :)

Senaste tillskottet är "JUL-ljusstaken" och den fina korgen som låg i "slänghögen" på jobbet så den var jag snabb att ta! :)
Nästa projekt är att ta ner min fina Afrika-tavla som hänger ovanför sängen och göra en vacker tavelvägg där istället. Kommer bli såå bra!
Foto: Sofia


Angående mina sprayade julgranskulorJag har fått några frågor angående mina spraymålade julgranskulor som jag tänkte svara på.

Hur gjorde jag? Jag maskerade ju som sagt själva "hållaren" med maskeringstejp och det var också den delen jag höll i när jag sprayade. Ett tips är att köpa tunna engångshandskar annars lär du få mycket färg på händerna. Sen snurrade jag helt enkelt försiktigt på kulan och sprayade. Och spraya inte för mycket, då börjar det rinna och det syns tydligt! Hellre flera tunna lager än ett tjockt!

Vart stod jag och sprayade? Jag stod faktiskt inne när jag sprayade - i källaren. Jag byggde upp ett hörn med tidningar så all färg hamnade på dem. Stå aldrig inne i hus/lägenhet när du sprayar, det luktar och färgen yr!

Vart jag brukar spraya?
Utomhus! Men just denna gången blåste det storm ute och då är chansen inte så stor att färgen hamnar på kulorna..

Vilken färg jag använder? Sprayfärgen som jag använder heter Belton och den hittar du i de allra flesta Nordsjöbutiker. Kvalité ska det vara, du får vad du betalar för. En flaska kostar väl runt en hundring.

Lycka till med kommande projekt :)


Spraya julgranskulor

Jag vill i år ha vita julgranskulor i min gran, dock tycker jag inte att det finns så mycket av just dem vita i affärerna. Därför bestämde jag mig för att göra egna!
Jag hittade ett 10-pack kulor på loppis för en tia, liknande hittar du lättast på Ikea - dem ska ju vara billiga!
Jag började med att tvätta ytan med en bomullstuss och lite bensin. Sedan maskerade jag själva "hållaren", den ville jag skulle vara silvrig. Sedan sprayade jag ytan en gång med vit halvblank färg. Jag sprayade alltså endast en gång för jag tycker inte att det gör någonting om man råkar missa på något ställe, det blir egentligen bara mer effektfullt om den skiftar lite :)
Lätt och snabbt pyssel om du önskar ha julgranskulorna i en speciell kulör :)

Före:


Efter:

Foto: Sofia

Önskelista 2011

Ja, så var årets önskelista gjord. Då återstår ju bara att se om man har varit något snäll i år. Please Santa, please! :)
Fast den fina Kitchen Aiden ska jag köpa till mig själv. Det enda som behövs göra är att bestämma färg - lite hjälp? Det finns ju så många fina och är det ens okej att köpa en vit då? :/

Vad önskar du dig i julklapp?Zinkpall och tekanna från Granit, Decorate av Holly Becker, Upholstery av Malcolm Hopkins, Stoppa klä om och renovera möbeln av Lise-lotte Boström, Ljusstakar från Tove Adman, I.D puder från Bare Minerals, Köksmaskin Kitchen Aid, Skål från Tine K Home, Ljusstake Kubus från By Lassen.
Kollage gjort av Karin Emilsson

Visa fler inlägg