För någon vecka sedan tog vi beslutet att gräva upp magnoliaträdet vi fick i bröllopspresent för två år sedan. Anledningen? Jo, tyvärr har rådjuren förstört det så den enda grenen som fortfarande var frisk var den här. Vi valde helt enkelt att njuta av den sista blommande kvisten inomhus så att vi verkligen kunde beundra den på nära håll.
När planering av trädgård är någorlunda färdig så får vi plantera ett nytt magnoliaträd och låtsas att just Det trädet är en bröllopsgåva. Men visst är iallafall den här kvisten helt bedårande?
 
 Foto: Sofia Sjöberg
 
 
Det har under en längre tid varit väldigt populärt att tapetsera väggarna med tapeter som ser ut som tegel eller betong – just för att få till den råa och industriella stilen.
För någon vecka skrev jag ett inlägg på "Idéfabriken" om att man nu börjar se mer av kalktapeter från tapettillverkarna, som ju också ger en rå men samtidigt mjuk känsla.
 
Här kommer tre olika tapetleverantörers förslag på kalktapet:
 
Sandberg Wallpapers mönster "Kalk" ur kollektionen "Skog"

Boråstapeters kollektion "Shades of Chalk"

Midbecs kollektion "Kalk"
Inlägget presenteras i samarbete med Nordsjö Idé & Design.
För några veckor sedan skrev jag ett inlägg på Nordsjö Idé & Designs "Idéfabriken" och tipsade om tre olika sätt att måla om en vägg på. Min favorit bland de tre är helt klart denna med målad  slarvig kant - så snyggt! Sen är ju stylingen superfin också!
 
Ett tips om du vill måla på detta sättet är att rita ut en linje eller använda laser så är linjen blir horisontell, även om den är taggig. Annars kan det se ut som att väggen är sned. Det går bra att använda sig av både pensel eller roller för själva "avslutet", men du kan behöva testa dig fram för att få till det resultat som du själv är nöjd med. Lycka till :)
 
Bildkälla: Nordsjö Colour Futures 2017