Poetry - En poetisk tapetkollektion

Om ungefär exakt en månad, närmare bestämt den 24 Oktober, lanserar Boråstapeter en helt ny och fräsch tapetkollektion - Poetry.
 
I" sin nya kollektion Poetry har Boråstapeter flyttat människans eviga behov av att uttrycka sig i ord och form från böcker och bilder till hemmets väggar. Mönster som förankrar det genuina och hantverksmässiga i nya uttryck är resultatet av ett samarbete mellan Boråstapeters designteam och formgivarna Ylva Skarp och Malin Björklund. Det är en modern tapetkollektion som både tänder en gnista att inreda hemma i en lite mer avskalad stil samtidigt som de skapar en inbjudande och poetisk känsla. Mönstren vandrar mellan strikta kalligrafiska uttryck till blommiga akvarelleffekter."
 
Det skall bli riktigt spännande att se kollektionen live och jag kan tänka mig att jag blir sugen på att använda Ylva Skarps mönster till att klä in papplådor eller varför inte rama in och ha i en tavla på väggen! :)
 
 
 
 

Nordhemsgatan 31

Veckans två första dagar spenderades i en härlig trea i Linné som var otroligt fin och med en stor potential! Riktigt fina gamla trägolv, rymlig takhöjd, djupa fönsternischer och fina stuckaturer.
 
Vill du se mer glimtar från vad som händer på dagarna? Följ mig på Instagram (sofiasinredning) där jag uppdaterar dagligen! :)
 
 
Här har vi använt benbockar i trä och en helt vanlig plywood-skiva. Tyckte detta blev en riktigt fin kontrast till den romantiska brodyr-tapeten.
 
Här har vi använt en spillbit av plywood och skruvat i skruvar som böckerna vilar på. En fiffig idé om du har fina bokomslag som du vill visa på ett nytt sätt!
 
I lägenheten fanns det en walk-in-closet som jag fick fria händer att styla. Här är resultatet!
 
Sovrummet var det rum som jag tillbringade mest tid under vår styling! Visst blev det fint? :)
 

Som i en liten ask

I Lördags hade jag en riktigt fin dag på stan tillsammans med min fina mamma. Vi strosade runt i mitt favoritområde vad gäller shopping, nämligen runt Magasingatan här i Göteborg. Inne på charmiga Floramor och Krukatös köpte jag med mig den här fina glasasken från House Doctor. Den är fin och praktisk både till smycken och flingsalt.
 
Foto: Sofia
 
 
 

Tavelvägg

Jag har länge tänkt på att fixa till en tavelvägg ovanför soffan hemma. Det dumma är att jag har velat fram och tillbaks på hur jag verkligen vill ha det. Jag har liksom inte ens varit helt säker på vart jag ville ha tavelväggen... Efter mina två praktikveckor med Sarah Widman har jag ju sett en massa snygga lösningar och läcker inredning, så beslutet har nästan varit ännu svårare nu - jag vill verkligen att det ska bli bra! Men efter påhejningar på Instagram i veckan så bestämde jag mig till slut på att ha en tavelvägg ovanför soffan, så i fredags efter praktiken satte jag hammaren i handen och påbörjade projektet.

Här har ni resultatet, och nu är ju frågan: Vad tycker ni? Blev det bra? :)
 
 
Foto: Sofia
 

Work in progress

Idag och imorgon stylar vi en superfin lägenhet på Kungshöjd. Lägenheten är rymlig, har grym takhöjd med nästan en halvmeters breda taklister och en massa härliga styckaturer! Två underbara kakelugnar och halva lägenheten har underbart vitsåpade plankgolv.Här ser ni en liten sneakpeek från vardagsrummet med underbar gungstol från Eames och finfin pläd från Hay plus riktigt mumsiga doftljus och läckra kuddar!

 
Foto taget med min Samsung 
 
 

Linnégatan 39

Första veckan på praktiken har varit dels väldigt lärorik, men också väldigt tuff. Ni som tror att homestyling är ett glammigt arbete där man mest "piffar", ni tror heeelt fel. Det är otroligt mycket planering, följt av ännu mer planering, sedan packning, bära och åter bära, packa upp, "piffa", fixa blommor m.m. Plus att när man väl är på plats på objektet så ska man leverera kreativa tankar och lösningar. Man är varm och svettig hela tiden plus att man får träningsvärk i armar och ben. Men.... jag gillar det! Och det ska bli himla skönt om några veckor när man kommit in i "styling-tänket" och fått mer kött på benen. Men än så länge så trivs jag riktigt bra både med Sarah och hennes medarbetare :)
 
Detta var det objektet som teamet fixade i måndags och tisdags. Fint va? :)
 
 

Diamond Vase

Diamantformer är riktigt poppis just nu och jag är inte sämre jag, utan faller pladask för denna form. Jag har själv gjort en diamanttavla (som ivrigt väntar på att få komma upp på väggen) med inspiration från Wallstuff. Sen har äntligen min Diamond Light-lampa kommit upp också, dock inte på sin rätta plats. Så vad tror ni, skulle inte pricken över i:et vara att införskaffa en vas i form av en diamant? Diamond Vase finns i två storlekar och kostar från 199 kr/styck!
 
 
Visa fler inlägg