30 september 2013

Naturligt skönt

Inspiration

Jag är väl säkert sist på bollen men det struntar jag i. Jag bara MÅSTE visa Åhléns pressbilder för hösten som är stylade av Emma Persson Lagerberg och fotade av duktiga Petra Bindel.
Gillar verkligen val utav material och produkter och stylingen är bara så himla fin!
 
Styling Emma Persson Lagerberg
Fotograf Petra Bindel
 
Om ungefär exakt en månad, närmare bestämt den 24 Oktober, lanserar Boråstapeter en helt ny och fräsch tapetkollektion - Poetry.
 
I" sin nya kollektion Poetry har Boråstapeter flyttat människans eviga behov av att uttrycka sig i ord och form från böcker och bilder till hemmets väggar. Mönster som förankrar det genuina och hantverksmässiga i nya uttryck är resultatet av ett samarbete mellan Boråstapeters designteam och formgivarna Ylva Skarp och Malin Björklund. Det är en modern tapetkollektion som både tänder en gnista att inreda hemma i en lite mer avskalad stil samtidigt som de skapar en inbjudande och poetisk känsla. Mönstren vandrar mellan strikta kalligrafiska uttryck till blommiga akvarelleffekter."
 
Det skall bli riktigt spännande att se kollektionen live och jag kan tänka mig att jag blir sugen på att använda Ylva Skarps mönster till att klä in papplådor eller varför inte rama in och ha i en tavla på väggen! :)
 
 
 
 
Veckans två första dagar spenderades i en härlig trea i Linné som var otroligt fin och med en stor potential! Riktigt fina gamla trägolv, rymlig takhöjd, djupa fönsternischer och fina stuckaturer.
 
Vill du se mer glimtar från vad som händer på dagarna? Följ mig på Instagram (sofiasinredning) där jag uppdaterar dagligen! :)
 
 
Här har vi använt benbockar i trä och en helt vanlig plywood-skiva. Tyckte detta blev en riktigt fin kontrast till den romantiska brodyr-tapeten.
 
Här har vi använt en spillbit av plywood och skruvat i skruvar som böckerna vilar på. En fiffig idé om du har fina bokomslag som du vill visa på ett nytt sätt!
 
I lägenheten fanns det en walk-in-closet som jag fick fria händer att styla. Här är resultatet!
 
Sovrummet var det rum som jag tillbringade mest tid under vår styling! Visst blev det fint? :)