Jag gillar verkligen betong, och hade egentligen planerat att gjuta en hel del i sommar - men tyvärr räcker inte alltid tiden till..
Jag hittade de här ljusstakarna i betong på inneonline.se och jag tycker att de är supersnygga! En ljusstake väger 1,1 kg, de ni! ;)

Är detta någonting som föll er i smaken går de att klicka hem för 399:-/styck.


Foto: Inneonline.se


Här har jag skapat en ny kategori som jag kallar Lyx eller Budget. Här tänkte jag jämföra ting som jag tycker påminner om varandra, med det som skiljer mest åt är faktiskt priset!

Slagbord finns det en hel del att välja på. Det händer titt som tätt att jag springer på underbara slagbord på loppis och där kan priset variera beroende på vilken typ av loppis det är.

DesignOnline hittade jag ett bord från Design House Stockholm och det kostade 6775:-
Ikea har ett rejält slagbord med lådor i serien Norden och priset ligger endast på 2095:- 

Hur kräsen är du?






Foto: DesignOnline och Ikea


I helgen som gick hade jag projekt "måla-om-köksbord". Detta är någonting som har hängt över mig sedan november förra året men nu äntligen tog jag mig i kragen!
Jag började med att slipa ytan lite lätt, extra noga på bordsskivan där det slits mest. Sedan grundade jag med Häftgrund V. Efter ett dygn märkte jag att det hade slått igenom lite gult på ovansidan. Då la jag ett lager med en oljebaserad Häftgrund för att spärra detta. Sedan gjorde jag två strykningar med Ready V 40 som är en vattenbaserad och halvblank lackfärg. Jag valde att ha den burkvit, helt enkelt för att jag tycker det är snyggast. Vill man inte ha det så lysande vitt skulle jag rekommendera kulören s0500-N eller s0502-Y.
Jag är supernöjd och det kommer bli himla härligt att inte behöva ha en duk på varje dag... :)

Före:



Efter:


Jag passade även på att göra en spontan dukning.





Foto: Sofia