Fjärde advent

Det är redan fjärde advent och bara tre dagar kvar till julafton. Idag skall det bakas julgodis, städas och de sista julklapparna skall fixas och sedan slås in. Ikväll ska vi på en julkonsert så nu börjar verkligen julkänslan infinna sig. Trevlig fjärde advent till er :)
 
Foto: Sofia
 
 

Vårnyheter från Ikea

Nu har Ikea börjat skicka ut pressbilder på några utav nyheterna som kommer lanseras till våren, och jag måste erkänna att jag blev väldigt förtjust. Och ett stort, stort plus för fina bilder! Blev du sugen på några utav grejerna så kan jag meddela att det är säljstart i Februari.
 
Pressbilder Ikea
 

Sista chansen

Ni glömmer väl inte att vara med och tävla för chansen att vinna ett fint pris från Skultuna? Klicka dig vidare till tävlingsinlägget här. Du har till kl 21.00 ikväll på dig. Lycka till! :)
 
Tävlingen är avslutad. Tack för alla fina bidrag!
Grattis till Christina Udd som svarade den 11/12 kl 15.43. Ett vinnarmail har skickats till dig :)
 
 
Vinnaren utses av ConfidentLiving.se och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsten gäller en produkt.
 

Renovering av sovrummet

Nu ska ni ÄNTLIGEN få se lite renoveringsbilder! Sovrummet var ju det första projektet som vi satte tänderna i, egentligen redan några dagar efter att vi flyttade in i somras. Det har varit fullt beboligt ett bra tag nu men så har det varit några grejer som blivit kvar att greja med och i helgen som gick fick vi gjort det sista. Fast helt färdigt är det visserligen inte, för det saknas fortfarande sängben, sängkappa, ett litet skåp (är på jakt) plus att några tavlor skall spikas upp. Ni vet ju hur läskigt det är att spika i nyligen målade/tapetserade väggar...? :)
 
Såhär såg sovrummet ut när vi var på visningen, och vi var genast överrens om att sådär skulle sängen INTE stå...
 
Foto: Fastighetsbyrån
 
 
Vi rev ut alla lister, rev lite tapet, spacklade och slipade alla väggar och målade både tak och väggar med färg från Nordsjö, Ambiance Sky i taket och Ambiance Silkematt i kulör S1502-Y på väggarna. Alla dörrar och nya lister målades och sedan satte vi alla lister. Vi valde en hög golvlist och ett brett foder plus en skurkloss - allt i tidigt 1900-talsstil.
 
Vi är supernöjda med resultatet! :) Här kan ni kika på min Moodboard för sovrummet.
 
Efter:
 
Dörrvreden beställde vi från SpecialBeslag och det blev ganska dyrt, men med tanke på hur många år vi kommer ha dem så är inte priset så viktigt. Vi tycker att det blev pricken över i:et och vi är supernöjda!
 
 
Taklisten är en specialare. Vi satsade nämligen lite extra på att få till en pampig variant så den är byggd i hela 5 (!) delar. Denna variant kommer hänga med i hela huset, men på nedervåningen där vi har 30 cm extra i takhöjd - där blir den ännu pampigare! ;)
 
Foto: Sofia
 
 

Tävling i samarbete med ConfidentLiving.se

Idag har jag glädjen att presentera en tävling i samarbete med Confident Living som är en av Sveriges ledande återförsäljare av möbler och heminredning på nätet. Confident Living erbjuder Sveriges största utbud med över 15.000 varor från svenska och internationella varumärken för alla stilar, alltid med fri frakt över hela Sverige. 
 
Just nu har ni chansen att vinna ett superfint pris i mässing från Skultuna, där vinnaren får välja sin favorit bland produkterna nedan. Kanske en julklapp till dig själv eller någon annan? Blir det den vackra och klassiska ljusstaken Liljan (värde 698:-), ljuslyktan Celestial (värde 598:-) eller de söta värmeljushållarna Kin i set om tre stycken (värde 498:-)?
 
Såhär tävlar du:
- Följ @confidentliving på Instagram.
- Välj ut en produkt i mässing ur Confident Living´s sortiment, och motivera i kommentarsfältet varför du gillar just denna! (Tips! Sök på ordet "mässing" i sökrutan) Tävlingen avslutas 17/12 kl 21.00!
 
Tävlingen är avslutad. Tack för alla fina bidrag!
Grattis till Christina Udd som svarade den 11/12 kl 15.43. Ett vinnarmail har skickats till dig :)
 
 
 
Vinnaren utses av ConfidentLiving.se och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsten gäller en produkt.
 

Inte en enda julklapp

Redan tisdag och imorgon är det två veckor kvar till julafton. Herre jösses, vart tar tiden vägen egentligen!? Och inte en enda julklapp har jag köpt än, men vi renoverar desto mer. I fyra veckor har vi slitit med trappan och nu börjar man äntligen se slutet av all skrapning och slipning!
 
Apropå jul och julklappar, imorgon dyker det upp en finfin tävling här på bloggen där du har chansen att vinna ett riktigt fint pris, så håll utkik!
 
Tillsvidare bjussar jag på två inspirerande bilder från Stadshem. Ha en fortsatt fin kväll :)
 
Foto: Stadshem
 
 

I år önskar jag mig...

...Inte för att det blir så många klappar i år, då vi väljer att lägga pengarna på husrenovering istället, men en liten önskelista kan man väl ändå få sätta ihop. Bara för sakens skull liksom... :)
 
Lampa "Tage" från Lyktan Bankeryd, Vattenkanna och vaser från Kristina Stark,
Fårskinn från InredaUtreda, Boken "In Detail" av Hans Blomqvist,
Kruka i mässing från Ferm Living, Lampa från Lyktan Bankeryd.
 
 
 
Visa fler inlägg