Nytt från Therese Sennerholt

Då var det åter dags för begåvade Therese Sennerholt att lansera ett gäng nya prints. Personligen så kanske jag har börjat se mig mätt på svartvita prints med text, eller vad säger ni? Som Frida skrev för ett tag sen, vi kanske har tröttnat på alla dessa citattavlor och tilltalas mer av fotokonst nu? Jag håller faktiskt med! Även om mina ögon gärna dras till just de svartvita citattavlorna i de stylade hemmen i inredningstidningar och mäklarsidor.
Det är väl kanske så att lagom ändå är bäst. Några citattavlor, familjeporträtt, fotokonst och inramade kärleksbrev på tavelväggen kanske är den perfekta mixen av stilrent och personligt? :)
 
Foto: Therese Sennerholt
 

Mirror mirror on the wall

Jag har under en tid trånat efter den här typen av speglar och jag har letat och letat och letat efter en på loppis utan framgång. För ett tag sedan var jag med i en budgivning på Tradera på ett riktigt fint exemplar men när slutpriset hamnade på över 1200 kronor så kände jag väl att det där med att hitta en sån där spegel till ett rimligt pris kommer la såklart inte att gå.
Men så fredags kväll fick jag en påminnelse från Tradera. En auktion skulle snart ta slut på en "favoritmarkerad" spegel så jag hängde liksom på. En minut kvar och jag lägger ett bud. Och jag vann! Och det till en fjärdedel av priset som den andra spegeln gick för!
Men vet ni vad det knasiga i kråksången är? Igår när jag var på Holmens Marknad, vad tror ni att jag hittar? Jo just det, en nästan likadan spegel! Så då var jag ju bara tvungen att köpa den också så nu skall väl en säljas, skall bara komma fram till vilken av dem jag själv vill behålla.
 
Så det kan gå va?! :)
 
 

Ljuslyktor

Jag gillar verkligen mina ljuslyktor från Lagerhaus. Dem små har jag haft ett bra tag nu men den mjölkvita och den stora mintiga köptes för kanske två veckor sedan. Riktigt snygga, enkla och prisvärda. Har länge sneglat på liknande lyktor på Artilleriet men när dessa ljuslyktor dök upp på Lagerhaus tog jag det enkla beslutet att betala en tiondel av priset istället. Så det så! :)
 
Foto taget via min Instagram
 
 
 

Enklaste anslagstavlan

Jag tänkte bjuda på ett enkelt DIY-tips såhär i början på veckan. Detta är ett riktigt enkelt men smart tips för dig som är sugen på en anslagstavla.
Köp en gammal fin och snirklig ram på loppis, behåll som den är eller spraymåla i vald kulör. Sen är det bara att smacka upp den på väggen, tejpa upp bilder och små lappar med washitejp eller spika fast några klämmor och fäst lappar i dem. Då är liksom alla viktiga papper och dekorativa bilder samlade innanför en ram och intrycket blir inte lika spretigt än om du hade tejpat upp saker på väggen utan att hålla dig inom en ram. Dagens DIY-tips helt enkelt! :)
 
Foto: Alvhem Mäkleri
 

Tankar om tegelväggar

Jag bara älskar när man knackat fram gamla tegelväggar som jag bloggat om bland annat här och här.
Nu är det så att mina föräldrar är i full färd att renovera köket i mitt barndomshem och man blir ju inte annat än sugen att blanda sig i valet av luckor, färger och detaljer!
När pappa började riva ut det gamla köket och kom fram till murstocken så kom det fina gamla teglet fram bakom putsen. Då kan jag ju såklart inte låta bli att försöka övertala föräldrarna att knacka fram allt tegel vid murstocken och behålla. Dock är det ju preciiiis där spisen skall stå och det verkar ju himla opraktiskt? Man kan ju såklart impregnera eller lacka, använda plexi eller glasskiva. Är det någon utav mina fina läsare som har erfarenhet av tegel precis vid spisen på detta sätt? Tips? :)
 
På bilden nedan ser ni hur en liten glasskiva sitter precis vid spisen, ganska osynlig eller hur?
Foto: Stadshem mäkleri
 
Och såhär fint är det gamla teglet hemma hos föräldrarna. Jag smälter!
Foto taget via min Instagram
 
 

Låt oss gå på Garden Party

Lagom till midsommar släpper Boråstapeter en ny tapetkollektion som är en hyllning till utelivet i trädgården - Garden Party. Som titeln på kollektionen avslöjar så är det ju såklart ett grönskande tema. En passande färgskala, allt ifrån ceriserött till pärongrönt, svalt aprikos och svartgrått.
Garden Party kommer finnas i butik fr.o.m den 19 Juni och kommer ha ett pris på 459 kronor/rulle.
 
Foto: Boråstapeter
 
Visa fler inlägg