Neutralt påskpynt

Alldeles om en stund så sätter jag mig på tåget till Alingsås där jag ska spendera hela påskhelgen. Därför har jag inte lagt varken tid eller engagemang till att påskpynta alls hemma, ingen idé att fina tulpaner står och vissnar utan att någon ser på liksom. Så jag körde enklaste påskpyntet ever! Plockade några grenar i skogen och satte dem i min ena damejeanne, utan färgglada fjädrar och gulliga små ägg. För visst är det väl så att också det enkla är vackert? :)
 
 
Den gamla "ficklampan" köpte jag på loppis för en femma förra helgen. Perfekt för framtida stilleben!
Foton tagna via min Samsung
 

Senaste fynden!

Här ser ni några utav mina senaste fynd. Den fina termosen köpte jag på loppis i Lördags för en tia (!) och skicket på den är perfekt! Ibland springer man på gamla termosar men antingen är dem alldeles för dyra eller så saknar de korken eller så är glaset invändigt trasigt. Men denna är så himla fin!!
Den fina arbetslampan är mitt senaste Tradera-fynd och nu ska den bara fixas till bruksskick :)
 
Foton tagna via min Instagram
 

Att tänka nytt!

Oftast när man möblerar sin soffgrupp så är man fast i gamla mönster och ställer soffan längs med en vägg. Men om man har ytan, varför inte flytta ut soffan en bit så att man kan utnyttja väggen bakom till förvaring? Hade jag haft plats här hemma så hade jag helt klart möblerat på detta sätt! :) Mysigt och luftigt när man kan röra sig runt soffgruppen också!
 
Foto: Stadshem
 

Renovering av det lilla sidobordet

Ni som följer mig på Instagram har nog redan sett förvandlingen av det lilla avlastningsbordet som jag köpte för några månader sedan. Tanken var att det skulle bli en lätt renovering genom lite slipning och målning. Dessvärre var det så att på ovansidan så hade liksom faneren släppt ifrån underlaget så om jag bara hade spacklat direkt på det så hade förmodligen spacklet spruckit eftersom faneren fortfarande kunde röra på sig. Så jag tog helt enkelt fram kniven och skar bort all faner som satt lös mot underlaget. Efter det krävdes det två omgångar med snickerispackel och slipning, kanske lite mer jobb än vad jag först förväntat mig ;) Sedan målade jag en gång med Häftgrund V och två lager med Ready V 40 i kulör S2500-N från Nordsjö. Det fina lilla handtaget hittade jag på loppis för en femkrona och den blev liksom pricken över i:et! :)
 
Vad tycker ni om resultatet? :)
 
 
Och såhär såg avlastningsbordet ut före :)
Foto: Sofia
 
 
 

Ljuset!

Trots den relativt låga takhöjden i och med att stora delar är snedtak, så har den här lägenheten ett helt fantastiskt ljus, håller ni inte med?
Jag gillar stylingen jättemycket och speciellt då sovrummet som känns väldigt mycket "jag". Fårskinn, neutralt, trä, washitejp och tidningar. Sockerlådan som agerar sängbord älskar jag, så har vi hemma hos oss också! :)
 
Foto: Stadshem
 

Bli happy med Eco Happy!

Eco Happy är en ny samling tapeter, där designen domineras av glada blommor och färgstarka grafiska mönster. Kollektionen vänder sig till alla som är unga i sinnet och vill ha ett lekfullt hem. Nyckelorden är modernt, levande och glädjefyllt.
Eco Happy finns i butikerna fr.o.m 27 Mars!
 
Och som vanligt bjuder Eco Wallpaper på finfina pressbilder. Tummen upp!
 
Foto: Eco Wallpaper
 
 

DIY: Spraymåla grafiskt mönster!

Jag har länge velat ha den fina "Plattanbrickan" från Designtorget men det blir väldigt sällan att vi använder brickor hemma, så jag har liksom tyckt att det varit en onödig och dyr "detalj".
Så  jag valde helt enkelt att sätta tänderna i projekt "måla plattanmönster" på en loppisbricka. Jag kan erkänna att efter den första kvarten av projektet höll jag på att bryta ihop! Jag ville ju egentligen ha upp mönstret på kanten men det var sannerligen inte lätt att få till det med maskeringstejp eftersom brickan är rund och då hamnar liksom inte mönstret i linje. Så jag bestämde mig till slut att strunta i kanten och maskerade bara i mitten om man säger så.
Det här projektet krävde en hel del tålamod eftersom man får tejpa om hela tiden, totalt tror jag att det blev sju omgångar där jag fick flytta tejp och spraya nya rutor. Hade jag gjort om projektet så hade jag nog tejpat hela ytan och liksom skurit ut det som skulle vara svart och sedan spraya, och sen dra bort all tejp så är det ju liksom klart! 
Men visst blev det bra till slut?
 
Före: 
 
Tre omgångar med vit sprayfärg
 
Maskering
 
Och resultatet! :)
Foto: Sofia
 
 
 
Visa fler inlägg