Det går bra nu!

De senaste dagarna har jag fått ganska mycket uppmärksamhet i media, och det är ju såklart jätteroligt!
Helgen började med att Expressen publicerade en artikel om tio inredningsbloggare man måste följa och där lilla jag fanns med på listan tillsammans med bl.a Frida på Trendenser, Pella på Stilinspiration och Petra på House of Philia, och detta är ju såklart väldigt kul men också lite rörande! :)
 
Senaste idag publicerade både Expressen och GT en artikel om DIY-trenden som jag blev intervjuad och fotad för för några veckor sedan, som man kan läsa mer om och se bilder från i papperstidningen. 

Så TACK för all fin uppmärksamhet och VÄLKOMNA alla nya läsare! :)
 
Foto: Sofia
 
 

Pallar du rotting?

För ett tag sedan fyndade jag en pall i kromad konstruktion med rottingsits på loppis för några ynka tiokronor. Dessvärre så föll inte kromen i kombination med träramen runt rottingen mig i smaken så jag gjorde en liten makeover på den.
 
Jag började med att skruva loss sitsen från kromkonstruktionen och slipade ytorna som skulle målas lite lätt. På stålkonstuktionen använde jag en mattsvart sprayfärg från Hagmans för att få en så slät yta som möjligt. För bästa resultat ska man spraymåla flera tunna lager hellre än ett eller två tjocka lager, då det blir större risk för att färgen rinner.
På ramen, runt rottingen, grundmålade jag med vattenbaserad Häftgrund från Nordsjö efter slipningen. Sedan penslade jag två lager med mattsvart lackfärg från Nordsjö, nämligen Superfinish 05! Om du vill ha en riktigt fin slutfinish på dina träytor så rekommenderar jag varmt denna produkt, då färgen flyter ut otroligt bra och ger en riktigt slät yta!
 
Vad tycker ni om förvandlingen, blev det bättre eller var den finare innan? :) Personligen så tycker jag att den är mer kaxig nu efter sin förvandling!
 
Före:
 
Efter:
Foto: Sofia
 

DIY: Marmor-box

Häromdagen hade jag ett litet pysselprojekt här hemma. För kanske närmare ett år sedan köpte jag hem dekorplast i ett marmormönster som jag tänkte ha till små pysselprojekt. Dessvärre försvann inspirationen så marmorplasten har bara legat i skåpet och väntat på att användas till någonting.
Men så köpte jag en, faktiskt väldigt söt, box från Lagerhaus som jag tänkte skulle bli fin i marmorplast. Så här nedan följer lite instruktioner på hur jag gjorde.
 
Du behöver:
Box
Marmorplast
Sax/kniv
Linjal
Penna
 
 
 
Börja med att mäta boxen. Klipp sedan ut två likadana bitar och klistra fast på två utav sidorna som lappas över några millimeter på varje kant.
 
 
Klipp sedan ut en större bit som ska räcka till de båda andra sidorna plus botten.
 
 
På locket gör du precis på samma sätt. Klistra fast två små bitar som täcker två utav sidorna, med lite överlapp. Sedan klipper du ut och klistrar fast en större bit som ska täcka de andra två respektive sidorna plus "toppen".
Klart! :)
 
Foto: Sofia
 

Kubhyllan just nu

Såhär ser kubhyllan ut just nu. Jag provade att bygga om den för några dagar sedan men jag har nog insett att hyllan är byggd på bästa sätt för just det utrymmet som finns att tillgå.
 
Det är för övrigt en helt underbar dag idag för jag har äntligen tagit min examen, så numera kan jag titulera mig Visual Merchandiser/Butikskommunikatör! Woop woop! :)
 
Foto: Sofia
 
 

Önskelista Juni 2014

Juni är ju som sagt månaden för min examen men om några veckor fyller jag även år, så vad passar då bättre än att göra en liten önskelista? :)
 
Min kära mamma har frågat vad jag önskar mig i examenspresent men jag har väl känt att jag egentligen inte behöver någonting. Som det känns just nu så vill vi bara hitta ett nytt och större boende och Därefter kan man kanske behöva nya saker till hemmet ;) Men här är iallafall ett kollage på saker som jag tycker är väldigt fina, kära mamma :)
 
 
 

DIY: Akvarellduk

Jag måste bara tipsa om det här enkla DIY-tipset som Ikea Livet Hemma visar upp på sin blogg. Allt du behöver är en duk/tyg, vatten, textilfärg och en svamp! Välj din favoritfärg och fixa till sommarens fräschaste och personligaste duk! :)
 
Gör så här:
För ett normalstort bord går det åt ca fyra meter DITTE, ett enkelt bomullstyg i vitt. Förtvätta och stryk det först så fäster färgen. Lägg ut tyget plant med tidningar eller papp under och runt kanterna. För att få fram olika nyanser av samma färg blanda ut textilfärgen med mer vatten i första omgången. Ta sen en liten svamp, doppa i den utblandade färgen och vrid ur här och där över hela tyget, den utspädda färgen flyter sedan ut som världsdelar på en karta ungefär! Låt det sjunka in och torka någon halvtimme, sen går du på med mindre utspädd färg och en pensel och stänker till ordentligt över hela tyget. De nyanserade färgfälten ger en levande akvarellkänsla som får porslinet, och säkert gästerna, att trivas vid bordet!
 
 
 

Examensutställning

Jag har ju tidigare visat er resultatet av mitt examensarbete som jag gjorde på Göteborgs Stadsmuseums museibutik. I vårat examensarbete ingick det även att planera, bygga upp och presentera en monter i en gemensam examensutställning som vi i klassen hade i onsdags förra veckan, vilket jag visade glimtar ifrån i ett tidigare inlägg. Tanken var att montern skulle spegla vad ens examensarbete gått ut på och vad man har genomfört för projekt.
Jag valde att i första hand fokusera på det ena utav de två olika teman jag hade i mitt examensarbete, så fokus var det "våriga plantera-temat" och så plockade jag endast in några detaljer från mitt andra tema som var "Hamnstaden Göteborg" och här nedan ser ni resultatet! :)
 
Mitt examensarbete handlade om att öka försäljningen på produkter genom att inspirera och sälja på känsla, vilket gjorde det ganska enkelt för mig att planera min monter då jag älskar att skapa inspirerande miljöer! :) Montern fick max vara 120 cm x 250 cm så det fanns inte så mycket utrymme att jobba med men jag är ändå väldigt nöjd med resultatet! :)
 
Kulören jag målat både väggen och hyllorna i heter s3005-g20y. Väggfärgen är Inova Xtramatt från Nordsjö och ger en riktigt härligt matt känsla, likaså lackfärgen som är målad i Nordsjös Superfinish med en glanshet på 5.
 
 
Typiskt nog kom inte mina beställda visitkort fram i tid så sent kvällen innan utställningen fick jag göra en nödlösning vilket resulterade i att jag designade och printade ut tillfälliga visitkort på en vanlig skrivare. Men det blev ju ganska bra ändå :)
 
Foto: Sofia
 
Visa fler inlägg