Det var faktiskt väldigt länge sedan jag greppade kameran och fotade något här hemifrån. Har liksom inte haft någon inspiration det senaste och är nog lite vårtrött. Ni med?

Hur som helst, jag har inte haft ork att piffa och ändra om här hemma på länge så jag knäppte av det som stod på skänken i matsalen. Har råkat ta död på både citron - och fikonträd här hemma under våren, så införskaffade mig ett litet olivträd till (det brukar jag i alla fall inte ta död på..)
 
Gillar verkligen min gråa kruka där också - någon som sett liknande krukor till försäljning någonstans nyligen? Vill ha fler!
 
 Foto: Sofia Sjöberg
 
På inspirationssidan Idéfabriken tipsar jag den här veckan om hur du på ett enkelt och snabbt sätt gör en fin vimpel, samtidigt som du tar tillvara på tapetstuvar som bara ligger och skräpar.
 
Gör såhär:
Mät och klipp ut vad du tycker är en lagom stor vimpel (triangel), ett tips är att göra den första i lite tjockare papper eller kartong som du sen kan använda som mall när du skall få ut alla lika stora delar i vimpeln. När du klippt ut alla bitar är det dags att göra hål för där snöret skall träs igenom, och det funkar alldeles utmärkt att göra det med en vanlig hålslagare för papper. Trä sedan utvalt snöre igenom hålen i respektive triangel och fäst den sedan på väggen. Klart!
 
Foto: Sofia Sjöberg för Nordsjö Idé & Design / Idéfabriken