Kliar det i pysselfingrarna?

Här får ni ett litet tips på hur man lätt kan fixa till enkla förvaringslådor från Ikea. Använd sprayfärg, hobbylack eller allmogefärg - sen är det bara att låta fantasin flöda! Här har de valt att måla mössor och vantar på lådorna för att visa vad som förvaras i dem. Både smart och kul!Foto: Nordsjö Idé & DesignLyx eller Budget - Retro tapet

Idag vill jag visa er två olika tapeter som påminner väldigt mycket om varandra, både till mönstret och i färgen. Den översta tapeten kommer från Sanderson och heter Dandelion clocks. Rek ca.pris är 600:-/rl.
Den undre tapeten är ur kollektionen Retro från Eco och är något "mildare".
Den kostar ca. 369:-/rl.

Vilken gillar du bäst?
Foto: Sanderson och Eco
Stolarna som blev som nya

Jag berättade för ett tag sen att jag hittat fyra stolar på Blocket. För några veckor sedan begav vi oss ut på snöiga vägar för att hämta fyndet i Jönköping. Sa jag att jag fick dem superbilligt? 200kr för alla fyra och ska man räkna in bensinpengar så gick dem på 500kr á 125kr/styck! Det kan man väl knappast tro när man ser resultatet? :)
Jag började såklart med att slipa bort flagnad lack och matta ner ytan. Sedan tvättade jag med Målartvätt och det behövdes verkligen! Sedan grundade jag med Nordsjös Häftgrund, den oljebaserade, då det behövdes för att spärra den mörka betsen att blöda igenom. Sen målade jag två lager med Ready V 40, en vattenbaserad lackfärg i en helt vit kulör - min favorit! :)
Det fina tyget hittade jag på Tygladan utanför Vänersborg, 90 kr gick det på.
Inte illa va? Jag är supernöjd!

Före:


Efter:

Foto: Sofia


Dagens tips: Alfabet-tavla

Det är nu väldigt populärt att använda sig av grafiska affischer i inredningen. Det kan vara siffror, bokstäver eller kanske en symbol för en viss produkt. Några exempel på detta är Olle Eksells klassiska "kakao-ögon" och superduktiga Therese Sennerholt som använder sig av roliga ordspråk med det där lilla extra!
Ikea är inte sämre dem. Olunda som är designad av Anna Larsson tycker jag är riktigt fin och passar perfekt både till vuxna och barn. Vill du ha ett exemplar så kostar den 449:-

 
Foto: IkeaFokus på badrummet

Den här veckan är det badrumstema på Ikea och med de här bilderna vill dem visa hur man lätt kan skaffa sig en härlig oas i badrummet. Ställ in en stor, tålig växt som klarar att stå lite mörkt så har du genast en ny känsla! Ett smart tips är att ställa in en stege att ha handdukar på, både praktiskt och snyggt. Sen är ju korgar i naturmaterial aldrig fel.
Foto: Ikea/Livet HemmaLastpallstrenden

Hej!
Som några av er kanske vet så gjorde jag min egna tv-bänk av en lastpall. Jag har märkt av lastpallstrenden hela hösten och jag gillar det riktigt mycket.
Det här snygga, låga bordet kommer från House Doctor och är ju faktiskt inte helt olik min tv-bänk (som man även skulle kunna ha som bord). Bordet från House Doctor, som förvisso har en glasskiva på, kostar flera tusen medans min tv-bänk kostade under hundralappen + Hjul ca 200kr.
Foto: Boligmagasinet och Sofia
Åh ge mig!

Jag har sagt det förut, men jag bara älskar Lisa Bengtssons mönster! Jag skulle så gärna vilja klä om dynorna till mina nymålade köksstolar i detta underbara tyget. Vet dock inte om det är tillräckligt starkt för det, men borde väl inte vara något problem? Någon som vet? Tyget är i 50% bomull och 50% linne.

Foto: Lisa Bengtsson

Dagens Tips: Lura ögat med speglar

Igår skrev Livet hemma om hur man kan lura ögat och få andra perspektiv på ett rum genom att använda sig av speglar i olika vinklar. Du kan både få känslan av att rummet ser större ut men även att rummet känns ljusare eftersom speglar reflekterar ljuset som kommer från fönstren.
Jag är ju själv ett big fan utav speglar och har en massa i olika former och storlekar. Och speglar behöver ju inte nödvändigtvis sitta PÅ väggen utan kan enkelt bara lutas mot en vägg. Varför inte ställa en lagom stor spegel med snygg ram på din byrå och framför ställa favoritljusstaken eller den där snygga asken du hittade utomlands förra året? Då får du ett härligt djup!Foto: Ikea/Livet Hemma


Loppisfyndet som blev trendigt

Hej på er! Riktigt roligt att ni skriver så mycket kommentarer, jag blir jätteglad!

För ett tag sen hämtade jag lite grejer från Vinden Secondhand som jag tänkte ha i en utav våra miljöer på jobbet. Det fina lilla sidobordet hade en härlig charm med sina rundade ben så den valde jag att fräscha upp med ny färg.
Först slipade jag ytan med sandpapper, inte jättemycket, bara ruggade upp lite. Sedan tvättade jag med Biokleens målartvätt för att få bort smuts och damm. Sen använde jag mig av Häftgrund V från Nordsjö som är en vattenbaserad grundfärg. Snabb torktid och luktar nästan ingenting, tummen upp! Sedan gjorde jag två strykningar med Ready V 40 som även den är vattenbaserad. Kulörkoden är s1500-n som är en neutral ljusgrå kulör. Perfekt om du är ute efter en ljus antikgrå kulör!
Vad tycker ni om resultatet? =)

De snygga detaljerna kommer även dem från Vinden Secondhand. Tänk vad snygga grejer man kan hitta på loppis, bara man öppnar ögonen!

Den snygga tapeten kommer från Cole & Son och är ur kollektionen Frontier!

Före:


Efter:

Foto: Sofia

Visa fler inlägg