Shoppingsug

När jag ser de här fina bilderna från House Doctor så blir jag så hiiiimla inspirerad till att shoppa massa nya prylar till hemmet. En sak som jag har tänkt att göra jättelänge är att sy ett gäng med nya kuddar, det kanske får bli November månads projekt! :)
 
Foto: House Doctor
 

Kastellgatan 19

Teamets senaste lägenhetsstyling ägde rum på Kastellgatan 19. En lägenhet med stor potential till att bli helt fantastisk med en renovering! En otrolig takhöjd, rymliga rum och djupa fönsternischer.
I sovrummet var det väldigt mycket ek, så för att dämpa ner det lite och göra det "luftigare", satte vi över den tapeten som satt i själva nischen vid sängen. Tapeten var rätt mörk med blommor i vinrött och brungrå botten så istället valde vi att sätta fast en massa svartvita utklipp över tapeten för att liksom lätta upp det och göra det lite mer modernt. Tycker det blev himla fint, och kanske ett tips till dig som vill förändra en del av en vägg hemma? :)
 
 Foto: Alvhem Mäkleri
 

Att inreda med böcker

Jag har upptäckt att jag har en ny förälskelse - nämligen böcker. Man kan göra så mycket roligt med dem! 
Glöm en bokhylla full med böcker uppradade i bokstavsordning, det är mycket roligare och snyggare att "busa" till den lite. Några kan stå, några ligga. Fina bokryggar utåt, fula bokryggar inåt. Och blanda gärna in prylar i din bokhylla. Antika fynd, gröna växter, färgade och klara glasflaskor. Då blir det mycket personligare. 
 
Här har ni några exempel på vad man kan göra :)
 
Foto 1 och 2: Fantastic Frank
Foto 3, 4 och 5: Alvhem Mäkleri
 

Personliga boxar

Igår var det en sån där dag när man bara går hemma och grejar. Det tråkiga vädret gjorde att jag inte hade lust till att gå ut så det var ett perfekt tillfälle för lite pyssel!
Jag tänkte tipsa om ett jättefiffigt pyssel som vem som helst klarar av att göra. För vem har inte skokartonger som ligger och skräpar i en garderob hemma till ingen direkt nytta? Då är det ju bättre att klä in dem i ett fint papper/tapet och istället visa upp dem och använda dem till förvaring av vardagliga prylar! :)
 
Jag använde mig av tapetstuvar och limmade fast det med vanligt vävlim. Lättast är att använda sig av en liten pensel att kleta ut limmet med och en sax är ett måste. Sedan är det bara att börja klä in lådan. Om du vill ha ett riktigt bra resultat så krävs noggrannhet, och jag lovar, det är det värt! :)
 
Före:
 
Efter:
Foto: Sofia
 

Hemma hos Amelia Widell

Lovely Life bjuder ofta på härliga hemma-hos-reportage och en utav de senaste besöken var hemma hos en utav grundarna till Lovely Life, nämligen Amelia Widell. Jag älskar hennes hem och tycker att hon får till en riktigt skön känsla med både gammalt och nytt och blandningen av detta blir sååå fint!. Hennes hem känns väldigt personligt och har verkligen själ.
 
Foto: Lovely Life
 
Visa fler inlägg