Glasklart

Jag har sagt det förut men jag säger det igen - glas blir aldrig fel! Det är perfekt att samla glas i olika form och färg på ett bord eller i ett fönster. Det blir extra fint om du har i en lagom mängd med gröna kvistar tycker jag. Nästan allt glas som står på vårat matsalsbord just nu är fyndat på loppis och det blir även dagens budgettips - glas är jättebilligt att köpa second hand! :)
 
Foto: Sofia
 

 

Fikonträd

I somras fick jag ett fikonträd i present av mamma och i höstas tappade det alla sina blad, vilket är helt normalt, men man blir alltid lite ledsen när vackra växter går i vintervila ;)
Hur som helst så har det fått vila vid ett litet fönster i källaren så jag har lyckats ha det ljust och svalt samtidigt vilket verkar ha varit en fullträff för nu växer fikonträdet så att det knakar! :)
 
Den lilla ljusstaken i koppar som står i glaskupan, är ett utav mina senaste loppisfynd. Vad den kostade? En femkrona! :)
 

Foto: Sofia Strömbom
 
 

Ögongodis på Odengatan

Igår fylldes mitt Instagramflöde med bilder från en speciell lägenhet då faktiskt cirka var tredje (!) som jag följer postade en bild på samma kök i sitt egna flöde. Vi har nog inte sett nog än heller för oj vilket ljuvlig pärla det är! Det är otrolig begåvade Lotta Agaton som nu säljer sin stora lägenhet på Odengatan i Stockholm. Det syns att varenda liten detalj är noga utvald och jag älskar verkligen hennes stora "flaskhållare" som står på golvet i matsalen. Jag har ju själv köpt en liknande variant på second hand som jag bara väntar på att få plats med i köket vid våran renovering.
Om du är sugen på att slå till på Lottas lägenhet så är utgångspriset sisådär 14,5 miljoner!
 

 

En pläd i zickzack

I somras påbörjade min underbara mamma ett väldigt tidskrävande projekt. Jag beställde nämligen en virkad pläd i ett zickzackmönster varvat i olika tjocklek och färger. Det blev basfärger i vitt och två gråa nyanser plus två accenter i en pudrig rosa ton och en grönblå. Häromdagen blev den helt färdig och jösses vilket grymt jobb hon gjort! Den blir perfekt för mysiga kvällar i soffan och jag fullkomligt älskar den!
 
Vad tycker ni, visst är den helt underbar?
 
Jag passar på att önska er alla en riktigt härlig helg! Själv står det tak- och trapprenovering på schemat.
 
 
"Marmorbrickan"  var ett utav ganska få DIY-projekt jag gjorde under förra året. En bricka jag köpt på loppis för en femma fick lite dekorplast i marmormönster på sig och vips, så var det en helt annan bricka.
Den lilla glaskupan är ett fynd från min senaste loppisrunda.
 
Foto: Sofia
 
 

Tapetval

Just nu renoveras det för fullt här hemma och det är trappan och de båda hallarna som ligger i anslutning som får sig en rejäl makeover. För några dagar sedan blev vi färdiga med att slipa själva trappan och nu väntar den på sin slutliga behandling. Sen var vi igång med att spackla lite väggar och vi såg liksom ett slut på det hela.
 
Men sedan så hände något, vi tog ett beslut och rev upp en bit av golvet som ligger som ett "överhäng" i trappan, och det var någon kvadrat som egentligen aldrig skulle användas till något så nu blir det mycket luftigare i själva trappan. Sen hittade vi gammal pärlspont under takplattorna så nu har vi någon veckas extra arbete med att skrapa, slipa och måla det dessutom.
 
När underarbetet väl är klart så ska det tapetseras och sättas pärlspont. Jag har funderat fram och tillbaks på tapetvalet men just nu lutar det starkt åt den här fina från Cole & Son. Det kommer bli kanon! :)
 
Foto: Sofia
 

Tegelväggar

Jag tycker att det är himla snyggt med tegelväggar. Kanske inte det mest praktiska då det känns krångligt att sätta upp tavlor, hyllor etc. Men jag hade ändå kunnat tänka mig att ha en liten vägg med tegel här hemma. Jag hoppas att vi lyckas knacka bort lite puts på murstocken i framtiden och få fram en vacker tegelvägg, vi får se.
Hursomhelst så tycker jag väldigt mycket om en av Emmas senaste stylingar på Linnégatan, där det just är många tegelväggar. Visst är det snyggt?
 
Foto: Stadshem
 

Det sista av julen

Igår kastade vi ut julgranen och till helgen ryker även adventsljusstakar, julstjärnor och annat pynt. Det som får hänga kvar en stund till är några hyacinter som fortfarande står och doftar härligt på olika ställen här hemma.
 
Har ni börjat plocka undan julen eller får den hänga kvar i några veckor till? Det är konstigt det där, att innan jul älskar jag att plocka fram det som skapar julstämning men så fort klockan slår midnatt på nyårsafton så längtar jag genast till våren, ljuset och piggare färgskalor. Är ni likadana?
 
Betonglampan där, från Lyktan Bankeryd, inhandlades för några dagar sedan och den trivs bra där på skåpet.
 
Foto: Sofia
 
 
Visa fler inlägg