26 juli 2016

Svärtan

Inspiration

I september släpper Ikea den tillfälliga kollektionen "SVÄRTAN" som är ett resultat av ett samarbete mellan svenska formgivaren Martin Bergström och indiska modestudenter. Istället för att mixa starka färger som man kanske vanligen kopplar till Indien så har man jobbat med det abstrakta och dramatiska svarta.
 
– Jag hade en idé om att jag ville skapa en annan tolkning av Indien och vad landet oftast står för. I väst tänker vi på indisk design som något färgglatt, glittrigt och med väldigt mycket guld, säger Martin Bergström.
 
Själv är jag väldigt nyfiken på det runda avlastningsbordet så jag får se om jag hänger på låset den 9e september.
 
Foto: IKEA
Nu är det bara lite drygt 2½ månad kvar till den lilla krabaten som växer i min mage är beräknad och jag är så sugen på barnrumspiff. Dessvärre är det blivande barnrummet idag obefintligt då det bärande golvet bara är
halvlagt plus att väggarna som gör att det faktiskt blir ett rum saknas. Det är ju dock absolut ingen stress med att få till ett barnrum då det kanske inte kommer användas förrän pyret är runt ett år, men man vill ju "boa in sig" och inreda med söta saker.
En del saker på den här Moodboarden finns redan i min ägo, men här ser ni lite grann i vilken färgskala jag vill jobba med - gråa nyanser med inslag av pasteller och ljust furu. Sen kommer det såklart bli mer färger men jag vill ändå hålla en neutral bas. Nu återstår bara att komma på vilken färg man vill ha på väggarna, även om målningen är några månader bort... :)
 
 Poster Fine Little Day, Babynest och påslakan Done By Deer, Spjälsäng Stokke,
Träklossar Ooh Noo, Inspirationsbild barnrum via Pinterest
 
Äntligen fredag och "bara" en vecka kvar att jobba innan tre veckors semester - det ska bli så himla skönt! Nu var det ett tag sedan jag tog en runda på stan i Göteborg och det är en utav sakerna jag saknar med att inte bo i Göteborg längre - alla fina butiken att strosa runt i för att hitta inspiration och Artilleriet är en av dessa. Detta är några utav alla fina saker som är mina favoriter från favoritbutiken just nu.. Happy Friday folks! :)