Köket

Då var det dags att visa er lite bilder från vårat kök! Här trivs jag riktigt bra och för att vara en etta så är det ett väldigt härligt och rymligt kök och jag älskar att vi har mycket förvaringsskåp och plats för en större matgrupp! Och så tycker jag om våra hyllor! Vi köpte svarta konsoller på Ikea och sedan betsade vi vanliga furuhyllor svarta.
Köksgruppen fyndade Joel för något år sedan på Blocket. På den har det slipats och målats mycket eftersom allt förut var i en dalablå kulör.
 
Foto: Sofia
 
 

Renoveringobjekt: Gungstolen

Ni kanske kommer ihåg den söta gungstolen som vi hittade på sommarens roadtrip? Den var i ganska fint skick, förutom på vissa ställen där färgen släppt och satt väldigt löst plus att den var lite "smutsig" vit och det har jag lite svårt för...
Jag började med att slipa hela stolen så att löst sittande färg lossnade och mattade ner alla ytor med sandpapper. Sedan la jag en snickerigrund och sedan två lager med Ready V 40 från Nordsjö. Först var jag inne på att måla gungstolen i en mintig kulör men kände att jag kommer tröttna på det så jag körde den helt vit istället. Skulle jag ändra mig så är det ju bara att måla igen! :)
 
Vad tycker ni? Söt va? :)
 
Före:


Efter:

Foto: Sofia
 

Wallpapers by Scandinavian designers

Den 15e Oktober lanserar Boråstapeter tillsammans med Ljungbergs Textil ett riktigt spännande samarbete. Läs pressmeddelandet och spana in bilderna! I like!
 
"Vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda tapeter med tidlös designhistoria för alla att pryda väggarna med. Det är resultatet av samarbetet mellan Boråstapeter och Ljungbergs Textil där klassiska textilmönster från fyra av 1950-talets främsta formgivare gjordes om till modern tapet. Vi har samlat tolv utmärkande originalmönster från dessa fyra designikoner, varav ett par är riktigt stilmässiga överraskningar.

Wallpapers by Scandinavian designers är en kollektion som tar ett helt nytt grepp på de klassiska alster som har format vårt skandinaviska kulturarv. Med ett rent och enkelt formspråk fyllde Arne Jacobsen, Sven Markelius, Karl Axel Pehrson och Stig Lindberg de svenska och danska folkhemmen med möbler, matbestick, keramik, tv-apparater, barnboksillustrationer och textilmönster under 1950-talet. Deras alster är en del av den skandinaviska kulturhistorien som är hett eftertraktade och exklusiva symboler för en epok som det är få förunnat att kunna ha i sitt hem. Tills nu."

 


Foto: Boråstapeter

 

Ny lägenhet, ny kategori!

Sådär ja! Nu har vi börjat komma i ordning i nya lyan och då tycker jag att det är dags att visa hur vi bor. Jag gjorde även en ny kategori för den nya lägenheten, ifall ni skulle vilja gå tillbaks för att se bilder från lägenheten i Alingsås, så är det lättare att hålla isär dem! Mycket har fått följa med från min lägenhet så ni lär ju känna igen möbler och stil, men jag hoppas att ni gillar det ändå?!

Här följer några valda delar från våran hall. Jag är inte helt nöjd än, jag skulle vilja ha en ny hatthylla med annan placering, smartare skoförvaring plus att entrémattan nu "delar" på byrån. Gillar inte! Men det börjar arta sig iallafall! :)
Och jag har väl sagt att vi bytte ner oss från en etta på 51 m2 till en etta på 41 m2? Och jag sa väl också att vi nu är två personer som delar på 41 m2 och en 120 cm säng? Om inte, så har jag sagt det nu! :)
 
Foto: Sofia
 
Visa fler inlägg