30 november 2014

Adventspiff

Inspiration: Jul

Idag är det redan första advent, vad hände med hela November undrar jag? Den liksom bara svischade förbi ju! Har ni adventspiffat hemma idag? Själv har jag fått upp alla stjärnor och adventsljusstakar och idag har jag t.o.m bundit en krans till dörren, dekorerat trappan och storstädat hela huset! Nu blir det lugnt resten av kvällen kan jag lova ;)
 
 
 

25 november 2014

En värmande kamin

Inspiration

Håller ni inte med om att den här kaminen är helt fantastisk? Dessvärre har vi vare sig kakelugn eller kamin i vårat 20-talshus, även om det någon gång i tiden stått minst två kakelugnar här hemma. Dock hade man inte samma tänk som man har idag, om att bevara det gamla, så de togs tyvärr bort för länge sedan. Vi får väl se om man någon gång i framtiden bygger en ny kakelugn eller om vi bara sätter in en kamin, för visst är det himla mysigt och sätter en speciell känsla? :)
 
Foto: Stadshem
 
 
Nu är det äntligen dags att köpa hem mängder med hyacinter och placera ut i hemmet och bara vänta på att det ska börja dofta. Jag fick mina första för några veckor sedan, i vänninegåva, och nu har de börjat blomma så himla fint och doftar ljuvligt. Jag tycker att det är väldigt vackert att ställa ihop flera stycken, tillsammans med levande ljus, ungefär som jag gjorde i fredags när jag var ledig. Så himla mysigt att tända levande ljus mitt på dagen samtidigt som man sitter vid datorn och jobbar.
 
Foto: Sofia