Tv-bänken är färdig!

I några veckors tid har jag hållt på med "projekt tv-bänk" som jag berättat om tidigare här på bloggen. Nu är jag iallafall färdig och det känns hur gött som helst!
Jag har ju blivit inspirerad av "lastpalls-trenden" man ser överallt just nu.
Det har varit ganska mycket jobb med pallen eftersom jag inte varit helt nöjd med betsens kulör. Jag ville att den skulle se gammal och sliten ut men ändå vara i fräsht skick. Först tänkte jag bara använda mig av järnsulfat eftersom träet då ser ut som det har blivit grått med tiden. Men med risk för att det kan bli lite grön ton av det la jag den idén på hyllan.
Jag har använt mig av en vattenbets från Herdins i två olika nyanser, modebrun och silvergrå. Så efter många strykningar är jag nu nöjd med resultatet :) Hjulen kommer från Clas Ohlson.

Före:


Efter två strykningar med modebrun:


Eftersom jag ville att den skulle se lite sliten ut och dämpa den bruna tonen strök jag tre gånger med silvergrå bets.

Efter:Foto: Sofia


Inspirerande på Chilli

Häromdagen sprang jag in i den härliga inredningsbutiken Chilli och jag blev helt förälskad! Kolla bara på dessa härliga prylarna, kanske fel årstid med somriga grejer men vem bryr sig..? :) Jag kan faktiskt erkänna att jag för några år sedan aldrig ens skulle kollat på de här grejerna - då gillade jag mer det moderna och strama. Men på senare tid har jag vuxit in i en roll som faller för det lantliga och romantiska. And i like it!
Nu säger jag inte att jag tänker inreda min lägenhet med rosor och pasteller, men några detaljer som mjukar upp kan väl inte vara fel?


Jag köpte iallafall den här söta skålen/krukan i metall. Jag har inte riktigt kommit på vad jag ska förvara i den men det kommer väl med tiden, annars är den ju bara fin som den är.
99 kr gick den på :)


Foto: Sofia

Olika former vid bordet

För den som gillar att gå runt på loppisar är detta ett perfekt sätt att inreda.
Jag tycker att det är supersnyggt att ha olika former på stolar runt bordet. Här har de valt att ha stolarna i olika färger, vilket blir ett lite rörigare uttryck kan jag tycka.
Själv hade jag nog valt att måla alla stolar i samma färg eftersom de ändå skiljer sig åt i formen, plus att vid en middag står det så mycket grejer framme att det som sagt kan kännas lite rörigt! Men idén är super tycker jag :)
Och vad kan en singel-stol på loppis kosta? Max 50 kr! Ett billigt och roligt sätt att förändra på :)


Foto: Ikea.se/livethemma


Sneak Peak

För några veckor sedan berättade jag om mitt kommande projekt, att använda en lastpall som tvbänk. I några veckors tid har jag velat fram och tillbaks och det slutade med att jag betsade ytan med två olika nyanser. Men mer om hur jag gjorde när ni får se hela resultatet. Jag är iaf supernöjd!Foto: Sofia

Vågar du?

Sugen på att göra om i köket men tycker att det är lite trist att ha alla luckor i samma kulör? För den som vågar det lilla extra tycker jag att de här tre alternativen är väldigt roliga.
Skulle du våga göra nåt liknande i ditt kök?

Foto: Nordsjö Idé & Design


Renovering av loppisfynd

För några veckor sedan berättade jag om ett loppisfynd jag gjorde. Det hittar ni här http://sofiasinredning.blogg.se/2010/october/jag-har-superfyndat.html.
Nåväl, jag har varit lite dålig på att uppdatera, för det lilla nattduksbordet har nämligen stått färdigt i flera veckor.
Jag började med att rengöra och slipa ytan. Sedan grundade jag en gång med Häftgrund V för att sedan göra två strykningar med Ready V 40. Den söta knoppen hittade jag på Indiska. Jag är supernöjd!!
Vad tycker ni? Inte illa för ett 60 kronors-fynd va? ;)

Före:


Efter:

Foto: Sofia


Det bor en stylist i dig...

Ni har väl inte missat Stilverkstan på Åhlens hemsida? Där kan man gör sitt eget kollage med hjälp av inspirationsbilder och produkter från Åhlens. Så om du känner dig osäker på vilken stil DU är, passa på att jobba med flera kollage - se vilken som faller dig bäst i smaken.
Själv gjorde jag ett kollage som jag döpte till "Loppiskänsla på modernt vis". Vad tycker ni?Utklipp: Åhlens


Härligt sidetable från House Doctor

Jag blev så oerhört förtjust i detta söta lilla sidobordet från danska House Doctor. Det jag fastnade för är nog att Sidetable Mix känns tuff och annorlunda i formen och färgerna. Även hjulen gör att den får en känsla av industri. I Like!
Jag ska ju själv skruva fast lite större hjul på min nya tv-bänk, just för att få den där lilla känslan av industri.

Sidetable Mix hittar du på www.inreda.com och kostar 5580:-


Foto: Inreda
En lastpall som tvbänk?

Hej på er! Idag har jag min lediga dag och jag har sedan tidigt imorse legat på knä och slipat mitt senaste projekt. Jag ska nämligen göra mig en ny tvbänk med hjälp av en lastpall. Låter det konstigt? Jag har nämligen sett på flera håll att det blir mer vanligt att använda sig av dessa pallar. Som sänggavel, säng"ben", bord m.m. Nu ska jag ner i källaren och betsa ytan brun till och börja med. Detta blir spännande!

Ha en fin dag!


Visa fler inlägg