I några veckors tid har jag hållt på med "projekt tv-bänk" som jag berättat om tidigare här på bloggen. Nu är jag iallafall färdig och det känns hur gött som helst!
Jag har ju blivit inspirerad av "lastpalls-trenden" man ser överallt just nu.
Det har varit ganska mycket jobb med pallen eftersom jag inte varit helt nöjd med betsens kulör. Jag ville att den skulle se gammal och sliten ut men ändå vara i fräsht skick. Först tänkte jag bara använda mig av järnsulfat eftersom träet då ser ut som det har blivit grått med tiden. Men med risk för att det kan bli lite grön ton av det la jag den idén på hyllan.
Jag har använt mig av en vattenbets från Herdins i två olika nyanser, modebrun och silvergrå. Så efter många strykningar är jag nu nöjd med resultatet :) Hjulen kommer från Clas Ohlson.

Före:


Efter två strykningar med modebrun:


Eftersom jag ville att den skulle se lite sliten ut och dämpa den bruna tonen strök jag tre gånger med silvergrå bets.

Efter:Foto: Sofia


Häromdagen sprang jag in i den härliga inredningsbutiken Chilli och jag blev helt förälskad! Kolla bara på dessa härliga prylarna, kanske fel årstid med somriga grejer men vem bryr sig..? :) Jag kan faktiskt erkänna att jag för några år sedan aldrig ens skulle kollat på de här grejerna - då gillade jag mer det moderna och strama. Men på senare tid har jag vuxit in i en roll som faller för det lantliga och romantiska. And i like it!
Nu säger jag inte att jag tänker inreda min lägenhet med rosor och pasteller, men några detaljer som mjukar upp kan väl inte vara fel?


Jag köpte iallafall den här söta skålen/krukan i metall. Jag har inte riktigt kommit på vad jag ska förvara i den men det kommer väl med tiden, annars är den ju bara fin som den är.
99 kr gick den på :)


Foto: Sofia

För den som gillar att gå runt på loppisar är detta ett perfekt sätt att inreda.
Jag tycker att det är supersnyggt att ha olika former på stolar runt bordet. Här har de valt att ha stolarna i olika färger, vilket blir ett lite rörigare uttryck kan jag tycka.
Själv hade jag nog valt att måla alla stolar i samma färg eftersom de ändå skiljer sig åt i formen, plus att vid en middag står det så mycket grejer framme att det som sagt kan kännas lite rörigt! Men idén är super tycker jag :)
Och vad kan en singel-stol på loppis kosta? Max 50 kr! Ett billigt och roligt sätt att förändra på :)


Foto: Ikea.se/livethemma