30 november 2012

FormForum i Kosta!

Just nu mina vänner så sitter jag på tåget på väg mot Kosta Boda Art Hotel där helgens Formforum skall hålla till. Vid rodret av det hela står Trendenser-Frida och Anna från Milk. Helgen kommer bjuda på inspirerande föredrag av Per Nimer från Nordsjö Ide & Design, Charlotta och Malin också dem från Nordsjö Ide & Design kommer hålla i en workshop, representant från Design House Stockholm kommer prata lite om företaget och visa nyheter, vi kommer träffa några av Kosta Bodas glasdesigners och prova på att blåsa glas. Plus mycket annat roligt! Självklart får ni en rejäl sammanfattning om vad helgen bjöd på här på bloggen! Ha nu alla en riktigt fin Fredag! :)

28 november 2012

Trångbott?

Jag och min sambo har ju nyligen flyttat ihop i en ännu mindre etta än vad jag hade innan så detta året kommer det nog inte bli någon julgran för oss. Iallafall inte en stor. Kanske, kanske att man skulle kunna trycka in en liten, liten gran om man skulle vilja.
Bor ni också lite trångt? Då kanske några utav de här alternativa granarna kan vara något? Ikea lanserar nämligen ett tyg på metervara föreställande en gran i verklig storlek. Fiffigt eller hur? Bara att nåla upp på väggen och pynta själv! Eller så kanske ni kan tillverka en egen på plywoodskiva? Eller varför inte ha en liten gran på kruka? Alternativen är många :)
 
Foto: Ikea Livet Hemma
 

27 november 2012

Fårskinnet

Hemmet 2012-2014

I förra veckan slog jag till på ett superfint fårskinn på Hemtex. Det är ett äkta, stort fårskinn som är mörkgrått och lurvigt. Kanske inte lika fint som de på t.ex Norrgavel men är man inte beredd att betala 2500 kronor så är detta en riktigt bra budgetvariant! Priset på fårskinnet är 799 kronor men jag passade på att slå till när Hemtex hade medlemsdagar så jag betalade bara 600 kronor för det! Yäääj! Jag är supernöjd!
 
 
Och första tavlan har äntligen kommit upp i lägenheten! :)
 
Och den första hyacinten har flyttat in hos oss! Och de fina betongljusstakarna har fått komma fram, lite tidigt kanske, men jag kunde inte låta bli!! :)
Foto: Sofia