FormForum i Kosta!

Just nu mina vänner så sitter jag på tåget på väg mot Kosta Boda Art Hotel där helgens Formforum skall hålla till. Vid rodret av det hela står Trendenser-Frida och Anna från Milk. Helgen kommer bjuda på inspirerande föredrag av Per Nimer från Nordsjö Ide & Design, Charlotta och Malin också dem från Nordsjö Ide & Design kommer hålla i en workshop, representant från Design House Stockholm kommer prata lite om företaget och visa nyheter, vi kommer träffa några av Kosta Bodas glasdesigners och prova på att blåsa glas. Plus mycket annat roligt! Självklart får ni en rejäl sammanfattning om vad helgen bjöd på här på bloggen! Ha nu alla en riktigt fin Fredag! :)

Trångbott?

Jag och min sambo har ju nyligen flyttat ihop i en ännu mindre etta än vad jag hade innan så detta året kommer det nog inte bli någon julgran för oss. Iallafall inte en stor. Kanske, kanske att man skulle kunna trycka in en liten, liten gran om man skulle vilja.
Bor ni också lite trångt? Då kanske några utav de här alternativa granarna kan vara något? Ikea lanserar nämligen ett tyg på metervara föreställande en gran i verklig storlek. Fiffigt eller hur? Bara att nåla upp på väggen och pynta själv! Eller så kanske ni kan tillverka en egen på plywoodskiva? Eller varför inte ha en liten gran på kruka? Alternativen är många :)
 
Foto: Ikea Livet Hemma
 

Fårskinnet

I förra veckan slog jag till på ett superfint fårskinn på Hemtex. Det är ett äkta, stort fårskinn som är mörkgrått och lurvigt. Kanske inte lika fint som de på t.ex Norrgavel men är man inte beredd att betala 2500 kronor så är detta en riktigt bra budgetvariant! Priset på fårskinnet är 799 kronor men jag passade på att slå till när Hemtex hade medlemsdagar så jag betalade bara 600 kronor för det! Yäääj! Jag är supernöjd!
 
 
Och första tavlan har äntligen kommit upp i lägenheten! :)
 
Och den första hyacinten har flyttat in hos oss! Och de fina betongljusstakarna har fått komma fram, lite tidigt kanske, men jag kunde inte låta bli!! :)
Foto: Sofia
 
 

Schysst kök

Titta på detta fina kök som tillhör en lägenhet som Stadshem säljer just nu. Man har tagit vara på delar av det gamla platsbyggda köket och sedan byggt på med en modernare del. Jag gillar när man blandar såhär så att man ändå har kvar känslan från förr. Jag gillar också kaklet, spisen och fläktkåpan som ger den där schyssta industriella känslan. Me like! :)
 
Foto: Stadshem Mäkleri
 

Julmys!

Har ni börjat få någon julstämning än? På "jobbet" har vi premiärdruckit den första lättglöggen och spelar julmusik i högtalarna. Tomtar och röda dukar har vi sålt i flera veckors tid. Så julstämning ja, det har jag allt fått! :) Men jag kan liksom inte med att börja baka lussekatter och pepparkakor och göra julgodis än, inte före första advent iallafall. Så nu hoppas jag att den här veckan går fort så att man kan börja göra allt det roliga!
 
Hur har ni gjort? Har ni "tjuvstartat"? :)
 
Jag bara älskar den här bilden! De robusta verktygen, skålarna, marmor, stjärnanis och nejlikor. Mums!
Foto: Ikea Livet Hemma/Roland Persson
 

Batik

Batik är något som känns helrätt just nu och ända sedan jag såg idérika Karin Mannerståls batikkuddar som hon gjorde i Äntligen Hemma för något år sedan har jag varit sugen på att prova! Någon som har erfarenheter och kanske lite tips om batik? :)
 
Foto: Alvhem Mäkleri och Hemmakanalen
 
 

Möjlighet till stilleben

Detta gillar jag! Låg, öppen förvaring med hyllor som sträcker sig längs med en hel vägg. Hyllorna rymmer mycket och vill man inte visa allt kan man ju förvara i fina papplådor. Det jag gillar med detta är också att det blir en låååång yta att ställa fina saker på och möjlighet att göra en massa snygga stilleben på! Det saknar jag här hemma!
 
Foto: Pinterest
 

Instaweek!

Här får ni ett urval av mina Instagrambilder från den senaste veckan. På praktiken har jag fått göra ett skyltfönster, vi har byggt om hela frottéavdelningen och jag har haft egna projekt med exponeringsbord och väggar.
Hemma har jag myst på min loppisfyndade renfäll och unnat mig ett köp på Artilleriet!
 
Nu tar vi helg, vänner!
 
 
  Foto taget via min Instagram
 
 

Ljusstakar i mässing

Här ser ni mina fina ljusstakar som jag fyndade förra helgen. 10 kronor styck fick jag betala och det tycker jag är ett ritkigt fynd! :) Tycker också att det är himla fint att gruppera olika typer av ljusstakar, och visst kan man blanda olika metaller i grupp också! Gillar ni mina nya ljusstakar? :)
 
Foto: Sofia
 
 
Visa fler inlägg