30 augusti 2017

Pillerfikus

Hemma på Bygatan

För någon månad sedan köpte jag min första pillerfikus och nu står den för tillfället och "känner in rummet" i master bedroom. Den kommer nog få flytta tillbaks ner en våning och husera i ett utav fönstren i vardagsrummet men det är alltid kul att flytta runt växter tycker jag - känslan i ett rum kan förändras helt med en ny växt tycker jag. Än så länge verkar den må prima och jag hoppas att vi får ett långt och lyckligt liv tillsammans.
 
Annars då? Jovars, här är vi inne på sista semesterveckan för mannen, men jösses vilken sommar vi haft! Eller rättare sagt, vi har knappt märkt av semster och sommar då vi både bytt tak här hemma och hos min bror. Fullt ös med andra ord. Nu håller plåtslagarna på att lägga den bandtäckta plåten och det ska bli så spännande när allt är färdigt och vi kan få montera bort alla byggställningar runt huset! :)
 
Klicka gärna på det lilla hjärtat nedan om du gillade det här inlägget <3
 
 Foto: Sofia Sjöberg
 
Ett konto jag följt väldigt länge på Instagram är Caroline (@culkner), då hon har en fingertopskänsla när det kommer till inredning. Dessutom verkar hon ha båda fötterna på jorden och det är alltid härligt och bör uppmuntras tycker jag.
Nu är hennes lägenhet till salu via Entrance Mäkleri som hon och hennes man totalrenoverat de senaste åren. Allt är verkligen såå fint och stylingen är bara magisk! Älskar verkligen köket och betongbänkskivan, även om det är lite för stramt för vad jag själv skulle valt till vårt hus (det andas ju inte 1920-tal direkt) men det passar så himla bra i den här lägenheten!
 
Här kommer en rejäl bildbomd, och glöm inte att klicka på det lilla hjärtat om du gillade det här inlägget <3
 
Foto: Entrance Mäkleri
Tidigare i somras köpte jag de här fiffiga pallarna i betong på Jysk. De är perfekta att ha på altanen som extra sittplatser men också kanon att ställa växter på för att skapa olika höjder. Eller varför inte ha bredvid rottingsoffan som ett litet avlastningsbord? Himla nöjd är jag! :)
 
Här hemma håller vi just nu på att byta taket på huset så den här myshörnan på altanen är ett minne blott. Aldrig kunde jag ana att det skulle bli så smutsigt och nedskräpat av ett takbyte...?! Men nu är vi i alla fall igång och det var på tiden att vi tog tag i det för oj - vilket dåligt skick det var i när vi slängde bort tegelpannorna! Om någon vecka kommer plåtslagaren hit och då blir det bandtäckt plåttak istället för tegel. Kommer bli sååå snyggt! :)
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat om du gillade det här inlägget <3 
Foto: Sofia Sjöberg