För någon vecka sedan släppte Boråstapeter den första filmen utav tre i samarbete med Johanna Bradford och Krickelin. Två utav Sveriges största inredningsbloggare har fått inreda tre rum i en nybyggd villa i Torslanda som presenteras i tre olika filmer.
 
"Det har varit så roligt att få samarbeta med Boråstapeter och kunna vara med på ett hörn och sprida den ombonade och hemtrevliga känslan som tapeter ger. Att tapetsera själv är ju så mycket enklare än man tror. Och man får ett färdigt resultat snabbt, jämfört med när man målar då det ofta krävs 2-3 strykningar, säger Johanna Bradford."
 
Från den första filmen där tjejerna tapetserar och inreder en matplats tipsar de om följande:
 • Bind samman en öppen planlösning som kök och matplats med en mönstrad tapet.
 • Man tror ofta att vita väggar skapar rymd till ett rum men en mönstrad tapet gör att man
  får något att fästa blicken på och gör att rummet känns större.
 • Skapa en skön kontrast med till exempel ljusa träslag och metaller.
 • Plocka gärna fram kokböcker, kastruller, servisen och det du använder i köket. Det ska
  synas att det är ett kök.
 • Plocka in växter som ger färg till en ljus inredning.
 • Linnetyg ger en skön avslappnad känsla till ett rum och dämpar även ljud.
 • Plocka upp färger från tapetens mönster i andra inredningsdetaljer så som till exempel
  i en duk.
 • Använd vackra saker till andra områden än vad de är avsedda för som till exempel en
  vacker bricka som kan fungera som en tavla.

Om du är nyfiken på att se filmen så hittar du den här :)

 

Foto: Boråstapeter
 
Ja den här vyn har ni ju sett förut då det är mitt favorit-foto-ställe här hemma. Skänken är så lätt att förändra genom att byta plats på saker eller addera till något nytt där på. Men så för några dagar sedan så fick jag ett ryck och ville sätta upp den här svarta vägglampan från Ellos som jag tror att jag har haft liggande på vinden i kanske 1½ år. Jag har liksom inte hittat det rätta stället för den, men så tänkte jag att den kunde vara fin här över skänken. Den runda spegeln fick göra plats för två tavlor istället, kartan har jag beställt från Mapiful och det gröngrå "skrynliga" pappret kommer från KajsaVisual.
 
 
Den grönturkosa lilla vasen fyndade jag nyligen på loppis för 15 kronor. Vaser har jag redan
i mängder, med kunde liksom inte stå emot den här färgkombon!
 
 Foto: Sofia Sjöberg
 
Idag fick jag pressbilder från Sandberg Wallpapers trendrapport för höst och vinter 2016 - denna gång med fokus på hållbar och långsiktig konsumtion. Rapporten försöker utifrån olika livstilsmönster att hjälpa konsumenten att hitta sin personliga inredningsstil för att på så sätt kunna konsumera smartare. Familjen, Naturbansiten, Finsmakaren eller Nowstalgikern - vem är du?
 

Familjen
Det centrala i livet är gemenskap, vilket präglar hela hemmet som är en avslappnad plats inredd med lekfullhet. Basen är nordisk med inslag av knasiga detaljer och färgglädje.

 
Naturbanisten
Söker ett lugnare tempo, bort från stress och distraktion. Naturen är nära inpå i form av vackra bruksföremål, hantverk och gröna växter. Dova kulörer och struktur på väggarna skapar en lugn fristad.
 
 
Finsmakaren
Hämtar inspiration från världens alla hörn. En härligt varm färgskala, kraftfulla mönster och moderna accenter samsas i Finsmakarens hem som inte är rädd för att ta ut svängarna.
 


Nowstalgikern
Blickar med kärlek bakåt i tiden mot seklets mitt. Tidlöshet och kvalitet är centralt och i hemmet blandas  udda fynd med teakmöbler. Basen är ljus med krydda i form av kaxiga inslag. En skön, nött och avslappnand stil.

Foto: Jonas Berg / Sandberg Wallpaper
Styling: Charlotte Ryding och Emma Fischer