Förändra dina gamla beslag!

Just nu håller jag på med renovering av mitt loppisfyndade skåp. På skåpet satt beslag i guld, men jag kände att guld är inte riktigt jag så jag bestämde mig för att ha dem i silver. Vill du förändra beslag eller liknande är sprayfärg väldigt smidigt. Det går fort och man behöver inte vara fingerfärdig.
Jag ville dock ha mina beslag något "blankare", mer som krom, och en vanlig silverfärgad sprayfärg löser inte det. Därför håller jag just nu på att lägga bladsilver på mina beslag. Det är pilligt, tar tid och kräver tålamod. Men skam den som ger sig! Kommer ju bli såååå snyggt till mitt nymålade skåp :)
Bladsilver köper ni bl.a på Panduro.

På bilden ser ni originalfärgen (guld), några som är målade i silverfärgad hobbylack och till vänster är det färdiga resultatet (bladsilver). Visst blir det stor skillnad?? :)


Foto: Sofia

Makeover: Serveringsvagn

Dagarna innan jag åkte till Thailand storfyndade jag på second hand. Jag hittade bl.a en serveringsvagn som inte alls såg rolig ut i sitt mörka träslag.
När ni ska måla om möbler är det väldigt viktigt med förarbetet. Därför slipade jag av ytan lite lätt med sandpapper och sedan tvättade jag rent med Biokleens Målartvätt. Det som är bra med den är att man slipper efterskölja med vatten, supersmidigt! Sen grundade jag ytan en gång med Häftgrund V och gjorde två strykningar med Ready V 40. Jag valde att ha den helt vit för att det passar bäst till min övriga inredning.
Först var jag lite inne på att kanske byta ut hjulen till något modernare men samtidigt vill jag bli påmind av att det är en vagn som hängt med i några år så hjulen fick vara kvar :)
För att få ytterligare en touch på det hela specialbeställde jag en spegel att sätta på den understa sektionen. På så vis blir vagnen mer spännande och du får en djupare känsla när du ställer glas osv. En kul effekt helt enkelt!
Vad tycker ni om min "nya" serveringsvagn? :)

Före:


Efter:
Foto: Sofia


Blomma på burk

Som ni kanske såg i mitt tidigare inlägg så har jag köpt hem en påsklilja. Vanligtvis brukar det ju vara ett antal lökar i varje kruka man köper och i den jag fick tag i var det hela sex stycken! Jag ville så gärna plantera i mina fina konservburkar som jag sparat, så jag delade helt enkelt på en blomma och fick nu två! Och visst blev det fint att plantera i konservburkar? :) Återvinning is the shit!
Foto: Sofia

Ett ägg som varar länge

Hej på er kära bloggläsare! För några veckor sedan ägnade jag någon timma åt att gjuta ägg i betong. Detta är något alla kan göra, det är hur enkelt som helst!
Knacka sönder toppen (eller botten) på ägget och töm på innehåll. Sedan lät jag jag ägget torka något. Dags att blanda betongen! :) Blanda så att du får en bra konsistens och häll sedan ner betongen i öppningen på ägget. Jag använde mig av en sked för att få i betongen men får du till ett mindre hål kan en tratt vara bra att använda. Sedan lät jag det stå i några dagar för att torka. När du väl ska få av skalet kan det vara lite trixigt. Jag använde mig av ryggen på en sked och knackade försiktigt och sedan skalade. Det funkade galant!
Nu skall jag bara se till att göra en snygg dekoration med äggen lagom till påskhelgen :)
Foto: Sofia

Stilrent i Malmö

Jag blev lite förtjust i de här bilderna jag hittade på Bo-Lagets hemsida. Det kanske inte helt och hållet är min stil då jag vill ha det lite mer personligt, men det såg så himla gött ut att allt var så stilrent och enkelt. Inga onödiga småprylar som står framme och samlar damm. Sparsamt inrett, ljust och snyggt! Älskar den randiga kudden också!

Foto: Bo-Laget

Nytt från Therese Sennerholt

Jag har länge varit helt förälskad i Therese Sennerholts otroligt snygga tavlor med citat. Skulle gärna vilja ha flertalet här hemma och de praktiska och roliga vykorten är både ganska billiga och lättplacerade.
I dagarna har hon släppt ett nytt gäng med vykort. Senast var runt Alla Hjärtans Dag då citaten var i kärlekens tecken. Denna gången är citaten tänkvärda och i "feel good"-anda. Eller vad sägs om "If you want to stand out don't be different be outstanding", "Follow your heart" eller kanske "Sometimes the best moments in life are the simple ones. Like having cheese doodles and wine."

200 spänn för ett set om fyra!


Foto: Therese Sennerholt.se

Visa fler inlägg