Just nu håller jag på med renovering av mitt loppisfyndade skåp. På skåpet satt beslag i guld, men jag kände att guld är inte riktigt jag så jag bestämde mig för att ha dem i silver. Vill du förändra beslag eller liknande är sprayfärg väldigt smidigt. Det går fort och man behöver inte vara fingerfärdig.
Jag ville dock ha mina beslag något "blankare", mer som krom, och en vanlig silverfärgad sprayfärg löser inte det. Därför håller jag just nu på att lägga bladsilver på mina beslag. Det är pilligt, tar tid och kräver tålamod. Men skam den som ger sig! Kommer ju bli såååå snyggt till mitt nymålade skåp :)
Bladsilver köper ni bl.a på Panduro.

På bilden ser ni originalfärgen (guld), några som är målade i silverfärgad hobbylack och till vänster är det färdiga resultatet (bladsilver). Visst blir det stor skillnad?? :)


Foto: Sofia

Dagarna innan jag åkte till Thailand storfyndade jag på second hand. Jag hittade bl.a en serveringsvagn som inte alls såg rolig ut i sitt mörka träslag.
När ni ska måla om möbler är det väldigt viktigt med förarbetet. Därför slipade jag av ytan lite lätt med sandpapper och sedan tvättade jag rent med Biokleens Målartvätt. Det som är bra med den är att man slipper efterskölja med vatten, supersmidigt! Sen grundade jag ytan en gång med Häftgrund V och gjorde två strykningar med Ready V 40. Jag valde att ha den helt vit för att det passar bäst till min övriga inredning.
Först var jag lite inne på att kanske byta ut hjulen till något modernare men samtidigt vill jag bli påmind av att det är en vagn som hängt med i några år så hjulen fick vara kvar :)
För att få ytterligare en touch på det hela specialbeställde jag en spegel att sätta på den understa sektionen. På så vis blir vagnen mer spännande och du får en djupare känsla när du ställer glas osv. En kul effekt helt enkelt!
Vad tycker ni om min "nya" serveringsvagn? :)

Före:


Efter:
Foto: Sofia


Titta så fint man kan dekorera en himmelsäng! Bara att ändra tyger beroende på humör och årstid. När jag bor på större ytor skall jag ha en sådan. Me like!


Foto: Ikea/Livet Hemma