Då var det dags att visa det fjärde och sista köket från butiken.
Köket heter Staffli och hör till den strama stilen. Staffli är i vit laminat och valnötsfanér. Detta köket passar bäst till den lite yngre generationen, och jag kan verkligen se detta i en ungkarlslya. Men jag gillar det! Det är snyggt att ha ett stramt och "enkelt" kök om man har väldigt modern stil för övrigt i sin inredning.

Här valde jag en fondtapet från Designers Guild med mycket färg och mönster för att bryta av mot det strama. Det blev en riktigt skön kontrast! På golvet ligger ett linoleumgolv som heter Marmoleum Click från Forbo. Där valde vi att lägga Raven, som är svart och till det, en ruta i Lime. Det blev riktigt bra eftersom det blev som en röd tråd mellan tapet och golv.


Foto: Privat

19 januari 2010

Patina Pionjärer

Inspiration

Jag drömmer om ett äldre hus på 150m2 med högt i tak, nötta trägolv och gamla fönster med spröjs. En ljus glasveranda med gungstol och filtar där man kan koppla av. Där vill jag vara just nu. 
Det ska vara ett hus där möblerna både kan vara antika och moderna. Det ska gärna finnas kakelugnar o både sov -och vardagsrummet. Där skall jag ha ett stort matsalsbord med många stolar till mina vänner. Vitinsskåpen ska vara fyllda med vackert porslin, vinglas och vita dukar.
Jag hittade ett reportage i Skönahem som verkligen passade in på mitt drömhus, förutom takhöjden då :)

Foto: SkönaHem

18 januari 2010

Rockig Rokoko

Inspiration

Designduon Jimmy Martin har börjat få sig ett namn inom designvärlden i utlandet, speciellt i London där kändiseliten fallit pladask för deras väldigt speciellt designade möbler. Inget jag själv hade valt i mitt hem, men det är väldigt inspirerande och roligt att kolla på!
Se själva hur de blandar stilar hej vilt, men får det ändå att funka!
Foto: SkönaHem