Det är detaljerna som gör det..

Då var det dags att visa det fjärde och sista köket från butiken.
Köket heter Staffli och hör till den strama stilen. Staffli är i vit laminat och valnötsfanér. Detta köket passar bäst till den lite yngre generationen, och jag kan verkligen se detta i en ungkarlslya. Men jag gillar det! Det är snyggt att ha ett stramt och "enkelt" kök om man har väldigt modern stil för övrigt i sin inredning.

Här valde jag en fondtapet från Designers Guild med mycket färg och mönster för att bryta av mot det strama. Det blev en riktigt skön kontrast! På golvet ligger ett linoleumgolv som heter Marmoleum Click från Forbo. Där valde vi att lägga Raven, som är svart och till det, en ruta i Lime. Det blev riktigt bra eftersom det blev som en röd tråd mellan tapet och golv.


Foto: Privat

Patina Pionjärer

Jag drömmer om ett äldre hus på 150m2 med högt i tak, nötta trägolv och gamla fönster med spröjs. En ljus glasveranda med gungstol och filtar där man kan koppla av. Där vill jag vara just nu. 
Det ska vara ett hus där möblerna både kan vara antika och moderna. Det ska gärna finnas kakelugnar o både sov -och vardagsrummet. Där skall jag ha ett stort matsalsbord med många stolar till mina vänner. Vitinsskåpen ska vara fyllda med vackert porslin, vinglas och vita dukar.
Jag hittade ett reportage i Skönahem som verkligen passade in på mitt drömhus, förutom takhöjden då :)

Foto: SkönaHem

Rockig Rokoko

Designduon Jimmy Martin har börjat få sig ett namn inom designvärlden i utlandet, speciellt i London där kändiseliten fallit pladask för deras väldigt speciellt designade möbler. Inget jag själv hade valt i mitt hem, men det är väldigt inspirerande och roligt att kolla på!
Se själva hur de blandar stilar hej vilt, men får det ändå att funka!
Foto: SkönaHem


Diesel - Nu i inredningen

Hej!
Dessvärre blev det ingen uppdatering om den nymålade väggen idag. Jag glömde min kamera på jobbet, typiskt!

Tänkte istället tipsa om några lampor. Det är nämligen så att Diesel, tillsammans med Foscarini, gett sig in inredningsvärlden. Detta har resulterat i en serie riktigt läckra lampor, jag vill ha...!
 Se själva!


Lampa i munblåst glas och med en bur av krom, inspirerad
av gruvlampor.


Cage rocket

Cage Table
Foton: ResidenceMagazine och Diesel

Härlig fåtölj

Godkväll på er!
Hoppas att ni har haft en bra helg! Det har iallafall jag. Jag avslutar helgen med att ha lite söndagsmys framför tv:n, tittar i några inredningstidningar och dricker te.
Hittade denna underbara fåtöljen i Sköna Hem. Den är designad av Dror Benshetrit för Cappellini. Fåtöljen heter Peacock är tillverkad i filt, och finns i grönt och blått. Designen på den tycker jag är jätteläcker! Vad tycker ni?Foto: architonic.com


Det är detaljerna som gör det..

Nu var det dags att uppdatera er med ytterliggare ett Tibrokök.
Kök nr 3 hör till den Nordiska stilen och heter Sigill Ek. Detta köket känns verkligen som ett typiskt "svenskt" kök, som tilltalar väldigt många. Det finns mycket snygga detaljer i detta köket, ett exempel är att eken är behandlad med ett svagt vitt pigment vilket gör att den inte blir så gul. En snygg detalj är den stege som skall användas för att nå högsta skåpet - inga stolar här inte!

Titta och njut av dessa bilder.
Tapet från Boråstapeter kollektion Garden.
Vita linnegardiner är sydda med tyg från Linum.Stolar har jag klätt med tyg från Harlequin, Trapiche agentur.Fruktkorg från Cervera.


Visa fler inlägg