Drömmen om en industrivåning i N.Y

Detta är nog min dröm. En lägenhet med utsikt över höga byggnader. En gammal industrilokal med riktigt go och rå känsla. En sliten tegelvägg mixas med kvinnligt puderrosa toner. Gamla loppisfynd blandas med dagens it-prylar. Sliten patina och rostiga detaljer blandat med paljettkuddar. Modern soffa matchat med antika fåtöljer klädda i ett sammetstyg från favoriten Designers Guild.
Detta är min dröm. Vilken är din?


Foto: Nordsjo Idé & DesignBoktips: Stilsäkert av Tricia Guild

I dagarna lanserades en ny härlig inredningsbok skriven av Tricia Guild. I "stilsäkert" tar Tricia oss till tolv speciellt utvalda hem som hon inrett på sitt alldeles egna härliga vis med tyger, färg och stil. I boken berättar hon om hur man skapar känsla, rymd och karaktär åt ett hem och hur man binder ihop olika rum på ett elegant sätt. Boken innehåller 240 härliga fotografier så det är bara att börja inspireras!
I nästan 40 år har Tricia Guild kanske varit världens mest inflytelserika inredningsdesigner, och hennes senaste bok sägs vara den största och mest heltäckande bok hon någonsin utgett. På Ellos hittar ni boken till ett kanonpris, bara 229:-


Foto: Ellos

Skapa känslan av ett restaurangkök del 2

För någon veckan sedan skrev jag om restaurangköksstilen som Ikea tipsade om på ikea.se/livethemma. Här ser ni ytterliggare tre bilder på samma tema. Jag gillar idén med att ha tre små bord istället för ett stort. På så sätt kan man variera sig mer och möblera om snabbt och enkelt! Jag gillar även griffeltavleväggen som verkligen ger känslan av ett restaurangkök. Och kakelväggen, och lamporna, och bänken.. I like a lot helt enkelt!

Mer inspiration hittar du på hemsidan www.ikea.se/livethemma
Foto: Ikea


Skall köpa mig en knopp

Jag har länge varit helt förälskad i denna knoppen från Indiska, så idag ska jag åka in till Göteborg och köpa den. Den skall sitta på mitt loppisfyndade nattduksbord. Håller tummarna för att jag hittar ett skåp med lådor i på loppis så att jag kan använda knoppen på fler ställen. Knoppen blir din för 29,50:-


Foto: Indiska

Renovering av loppisfynd

Hej på er! I dagarna har jag hållt på med renovering av mitt nattduksbord som jag fyndade på loppis för nån vecka sedan.
Jag började med att slipa av all lös färg och för att få bort ojämnheter. Sedan spacklade jag med snabbspackel på ytor som behövde jämnas till lite. Sen slipade jag med 120korn för att jämna ut spacklet. För att få bort smuts och slipdamm använde jag mig av målartvätt. Biokleen har en jättebra målartvätt som man inte behöver efterskölja, supersmidigt!
Sedan grundade jag med Häftgrund V som är en vattenbaserad grundfärg, och till färdigstrykning använde jag mig av Ready V 40 som även den är vattenbaserad. Nu har jag precis gjort den tredje och sista strykningen så imorgon tänkte jag åka in till Göteborg för att köpa en knopp till bordet. Längtar!

Efter spackling och slipning:
Foto: Sofia

Skapa känslan av ett restaurangkök

Med hjälp av enkla medel kan du förändra känslan och stilen i köket. Jag tycker väldigt mycket om den här stilen som visas nedan, känslan av ett restaurangkök. Rostfritt stål och zink är två material som verkligen faller mig i smaken. Såhär beskriver Ikea restaurangstilen som de visar här nedan..

"Inspireras av det bästa när det gäller funktion och estetik från det riktiga restaurangköket; rostfritt, kaklat och med alla husgeråd på en armlängds avstånd. För att signalera ett stort matintresse visa upp alla kokböcker i en öppen hylla. Dagens meny presenteras såklart på en klassisk griffeltavla nära kökets matgäster, sen är det bara att vänta på bongarna!"

Psst! Ni vet väl att ni enkelt kan fixa en egen griffeltavla? Färg för detta finns i din Nordsjöbutik!

Foto: Ikea


Jag har superfyndat!

Hej och goddagens!
Idag har jag varit på två olika secondhand, Hjulet i Vårgårda och Vinden i Alingsås. Och vilka fynd jag gjorde! Jag är supernöjd!
Hjulet hittade jag ett nattduksbord, virkat sängöverkast, tekanna och en duk. På Vinden hittade jag en gammal koffert och en slags trälåda. Nu väntas slipning och ommålning av nattduksbordet, ska bli skoj att få ett nytt projekt att jobba med!

Överkast 100kr
Koffert 70kr
Nattduksbord 60kr
Tekanna 30kr
Låda 10kr

Foto: SofiaVisa fler inlägg