Detta är nog min dröm. En lägenhet med utsikt över höga byggnader. En gammal industrilokal med riktigt go och rå känsla. En sliten tegelvägg mixas med kvinnligt puderrosa toner. Gamla loppisfynd blandas med dagens it-prylar. Sliten patina och rostiga detaljer blandat med paljettkuddar. Modern soffa matchat med antika fåtöljer klädda i ett sammetstyg från favoriten Designers Guild.
Detta är min dröm. Vilken är din?


Foto: Nordsjo Idé & DesignI dagarna lanserades en ny härlig inredningsbok skriven av Tricia Guild. I "stilsäkert" tar Tricia oss till tolv speciellt utvalda hem som hon inrett på sitt alldeles egna härliga vis med tyger, färg och stil. I boken berättar hon om hur man skapar känsla, rymd och karaktär åt ett hem och hur man binder ihop olika rum på ett elegant sätt. Boken innehåller 240 härliga fotografier så det är bara att börja inspireras!
I nästan 40 år har Tricia Guild kanske varit världens mest inflytelserika inredningsdesigner, och hennes senaste bok sägs vara den största och mest heltäckande bok hon någonsin utgett. På Ellos hittar ni boken till ett kanonpris, bara 229:-


Foto: Ellos

För någon veckan sedan skrev jag om restaurangköksstilen som Ikea tipsade om på ikea.se/livethemma. Här ser ni ytterliggare tre bilder på samma tema. Jag gillar idén med att ha tre små bord istället för ett stort. På så sätt kan man variera sig mer och möblera om snabbt och enkelt! Jag gillar även griffeltavleväggen som verkligen ger känslan av ett restaurangkök. Och kakelväggen, och lamporna, och bänken.. I like a lot helt enkelt!

Mer inspiration hittar du på hemsidan www.ikea.se/livethemma
Foto: Ikea