Nytt på väggen

Som ni kanske minns berättade jag att jag vunnit en auktion med vykort av Therese Sennerholt på Tradera. I helgen kom de upp på väggen! En enkel och snygg lösning bara genom att sätta ett snöre mellan två spikar och några klänypor. Sen är det ju bara att byta bilder efter humör. :)
Foto: Sofia


Nytt från MrPerswall i Augusti

I Augusti lanserar MrPerswall en helt ny kollektion. Såhär beskriver de den:

"Tapetkollektionen Communication är en hyllning till berättarkonsten. En konstart som formar oss människor. Som bestämmer vår identitet. Vi skapar oss själva genom relationer med andra människor och relationer uppstår genom kommunikation där en god historia är den minsta gemensamma nämnaren. Nu vill vi ge dig möjligheten att berätta en historia som formar din vardag. I vår kollektion har vi gestaltat kommunikationen på en rad olika sätt. Oavsett vilken du väljer lovar vi att ge den rätt dimension, på en vägg, nära dig."


Foto: MrPerswallJag går i bröllopstankar...

...nej, inte till mitt egna bröllop då. Inte dags riktigt än ;)
Men däremot så ska en väldigt god vän till mig säga ja till sin man i mitten av Augusti och jag ansvarar för dekorationen. Temat är enkelhet med inslag av romantik och färgerna skall gå i vitt, lila och silver. Jag har en hel del ideér men det är alltid bra att få höra andras tankar och kanske kan det skapas nya ideér. Material jag tänker på är tyll, silversprayade tårtpapper, enkla ljuslyktor i glas, lila "diamantkulor" och enkla blomarrangemang med lila blommor i olika små glasvaser. (typ loppisfyndat)

Om ni har förslag på dukning, vad man kan använda för material m.m så skriv gärna en kommentar! Budgeten är inte speciellt stor så om ni har förslag på snygga men billiga lösningar lyssnar jag Gärna!

Kommentera!


Foto: Livet Hemma, My Heart


Tavlor i fokus

Japp, hos denna familjen är det tavlor som är blickfånget. Hade jag bara haft en något större lägenhet med lite mer väggytor så skulle jag absolut ha en tavelvägg, och då med svarta ramar precis som på bilderna. Enhetligt och snyggt. Kanske att man sätter upp en annorlunda ram mitt i för att bryta av och göra det lite mer intressant, varför inte en guldig barockig? :)


Foto: Stadshem

Duka med färg och vimplar

Just nu tycker jag att jag ser vimplar av olika slag lite överallt, i tidningar och på tapeter m.m. Vimplarna kan vara i ett enfärgat eller mönstrat tyg eller i papper. Vart kom denna trenden ifrån egentligen?

Så vad tycker du om vimpeln? Hiss eller Diss? Jag kan tycka att det är fint i neutrala färger, kanske pasteller eller i oblekt papper. Men vill man ha det uppe jämt? För mig känns det mer kalas och fest, och kanske i barnrum?


Foto: Ikea/Livet Hemma

Snyggt med "slaktarkakel"

I somliga kretsar kallar man detta typ av kakel för "slaktarkakel" och jag tycker att det är något av det finaste man kan ha i kakelväg. I mitt framtida drömhus skall detta kakel pryda en hel vägg utan klumpiga överskåp, endast krokar att hänga redskap på och några enstaka hyllor i gjuten betong plus en ritkigt snygg fläktkåpa. Snyggt!Foto: Stadshem


Visa fler inlägg