En vän bad mig komma med lite ideér till ett barnrum som hon skall inreda. En liten tjej och en något större kille skall prova på att dela rum och hennes idé var att köra på ett ganska neutralt pastelligt tema. Eftersom jag inte så ofta letar inspiration eller skriver om barnrum så blev jag riktigt taggad till att göra en moodboard lite snabbt.
 
Jag tänker att man kanske skulle kunna måla ett grafiskt triangelmönster på en vägg i passande kulörer som Frida gjorde för Ellos för något år sedan och sen fylla upp rummet med kuddar, prints och förvaringsboxar i pastelliga toner som är lätta att byta ut.
 
Kollagets inköpsställen är bland andra LittleEphant, Ferm Living och Fine Little Day
 
 
 
 
 
Den senaste veckan har jag köpt på mig vårfina tulpaner, ny murgröna, blomlökar, eukalyptuskvistar och nya krukor, och ni kanske förstår vart jag vill komma? Jag är så grymt sugen på vårljuset och grönska! Och visst känns hemmet fräscht och mer levande med nya härliga växter och snittblommor? Väl investerade pengar tycker jag! :)
 
Tycker de här fina bilderna från Ikea Livet Hemma ger en riktigt härlig och vårig känsla som jag gärna inspireras av :)
 
Foto: Ragnar Ómarsson/Ikea Livet Hemma
I måndags startade min allra sista praktikperiod som butikskommunikatör innan examen i Juni. Mina fyra första veckor skall spenderas på Myrorna i Göteborg så förhoppningsvis kan jag göra några fina loppisfynd under dessa veckor! :)
 
Men i det stora hela så är jag faktiskt inne i ett riktigt loppisfyndar-flow just nu. Förra veckan var jag i Alingsås i princip hela veckan och då passade jag på att springa på loppis och fynda. Jag hittade bland annat den stora bruna apoteksflaskan i perfekt skick för en tjuga, sååå nöjd med den! Till höger i bild ser ni mitt andra fina nya loppisfynd, nämligen en tjusig gammal dragspelskamera! Jag har letat länge och sett liknande modeller på loppisar men de har oftast kostat alldeles för mycket för att "bara" vara en prydnadsdetalj. Så denna blir perfekt för stilleben och framtida stylingar :)
 
Men mitt allra senaste fynd är faktiskt den finfina skolplanschen i helt perfekt skick som klickades hem från Tradera i veckan, som jag också är himla glad för! :)
 
Ha nu en underbar helg alla fina! :)
 
Foto: Sofia