Inspo till barnrummet

En vän bad mig komma med lite ideér till ett barnrum som hon skall inreda. En liten tjej och en något större kille skall prova på att dela rum och hennes idé var att köra på ett ganska neutralt pastelligt tema. Eftersom jag inte så ofta letar inspiration eller skriver om barnrum så blev jag riktigt taggad till att göra en moodboard lite snabbt.
 
Jag tänker att man kanske skulle kunna måla ett grafiskt triangelmönster på en vägg i passande kulörer som Frida gjorde för Ellos för något år sedan och sen fylla upp rummet med kuddar, prints och förvaringsboxar i pastelliga toner som är lätta att byta ut.
 
Kollagets inköpsställen är bland andra LittleEphant, Ferm Living och Fine Little Day
 
 
 
 
 

Plocka in det gröna

Den senaste veckan har jag köpt på mig vårfina tulpaner, ny murgröna, blomlökar, eukalyptuskvistar och nya krukor, och ni kanske förstår vart jag vill komma? Jag är så grymt sugen på vårljuset och grönska! Och visst känns hemmet fräscht och mer levande med nya härliga växter och snittblommor? Väl investerade pengar tycker jag! :)
 
Tycker de här fina bilderna från Ikea Livet Hemma ger en riktigt härlig och vårig känsla som jag gärna inspireras av :)
 
Foto: Ragnar Ómarsson/Ikea Livet Hemma

Nya detaljer hemma

I måndags startade min allra sista praktikperiod som butikskommunikatör innan examen i Juni. Mina fyra första veckor skall spenderas på Myrorna i Göteborg så förhoppningsvis kan jag göra några fina loppisfynd under dessa veckor! :)
 
Men i det stora hela så är jag faktiskt inne i ett riktigt loppisfyndar-flow just nu. Förra veckan var jag i Alingsås i princip hela veckan och då passade jag på att springa på loppis och fynda. Jag hittade bland annat den stora bruna apoteksflaskan i perfekt skick för en tjuga, sååå nöjd med den! Till höger i bild ser ni mitt andra fina nya loppisfynd, nämligen en tjusig gammal dragspelskamera! Jag har letat länge och sett liknande modeller på loppisar men de har oftast kostat alldeles för mycket för att "bara" vara en prydnadsdetalj. Så denna blir perfekt för stilleben och framtida stylingar :)
 
Men mitt allra senaste fynd är faktiskt den finfina skolplanschen i helt perfekt skick som klickades hem från Tradera i veckan, som jag också är himla glad för! :)
 
Ha nu en underbar helg alla fina! :)
 
Foto: Sofia
 

Lovely på Johanneberg

Idag kom den här fina lägenheten ut på Alvhem Mäkleri, och såklart är det team Sarah Widman som varit i farten. Tummen upp för det fiiiinfina köket! Perfektion!
Jag hade gärna plockat med mig några utav detaljerna hem till oss, som t.ex. den underbara mässingskranen i köket, det fina sidobordet i sovrummet och den bulliga bordslampan i vardagsrumsfönstret. Ser ni ett mönster? Jag är supersåld på varma metaller! :)
 

DIY: Kubhylla

Ni är många som har frågat både här på bloggen, via mail och på min Instagram (@sofiasinredning) hur vi byggt våran kubhylla, så nu tänkte jag helt enkelt berätta hur vi har gjort och det är faktiskt inga konstigheter.
 
Vi har alltså byggt alla vita kuber, plus en furulåda som jag betsat brun. Resten av lådorna plus det lilla vita skåpet är fyndade på loppis och olika marknader.
 
Vi har använt oss av 16 mm MDF. Vi ansåg att det skulle bli en bra tjocklek, dels för utseendet men också för stabilitet. Alla kuber som vi byggt har ett djup på 30 cm, sedan är de kvadratiska kuberna 40x40 cm och de rektangulära 60x40 cm.
Om man skall bygga en kvadratisk kub så får alltså två sidor vara 40 cm långa och två sidor 36,8 cm (40 cm-tjocklek på MDFx2).
Och om man skall bygga en rektangulär kub så får man ha två sidor som är 60 cm långa och två sidor som är 36,8 cm (40 cm-tjocklek på MDFx2).
 
Sedan är det helt enkelt bara att skruva ihop delarna, spackla skruvhålen, slipa och sedan måla en gång med snickerigrund och två strykningar med lackfärg.
 
 
Många av er har undrat hur vi satt ihop kuberna till en hylla... Och svaret är: det har vi inte! :) Vi har helt enkelt bara staplat kuberna på varandra. Så inget för småbarnsföräldrar eller den som har vilda fester hemma med andra ord. Men rätt så stabil är den ändå, och det bästa är ju att man kan bygga om den på tio minuter eftersom de inte sitter fast i varandra! :)
 
 
Foto: Sofia

Fint på 20 kvadrat

Residence har i sitt senaste nummer publicerat ett hemma-hos-reportage hos duktiga Josefin Hååg som driver finfina bloggen 20kvadrat. På liten yta har hon lyckats få en fin helhet och en känsla av att ytan känns större än vad den faktiskt är plus att det känns som att fler funktioner ju faktiskt inte behövs. Riktigt fin styling, vackra detaljer och härlig helhetskänsla. Love it!
 
Foto: Kristofer Johnsson/Residence Magazine

På tapeten - Graceful Living

Den 18 Februari lanserar Boråstapeter den nya tapetkollektionen Graceful Living. Det är en bred kollektion med klassiskt eleganta tapeter med sofistikerade mönster med uttryck från Engelsk Country och småfransk elegans.
 
"-Vi har inte gått förlorade i nostalgin, förklarar Madeleine Sidemo, ansvarig designer på Boråstapeter. Tvärtom lät vi oss inspireras av det växande tankesättet att blanda in det bästa av det förflutna för att skapa ett stiligare här och nu."
 
 

På tapeten - Pigment

Den 12 Februari lanserar Boråstapeter kollektionen Pigment, med fyrtio enfärgade kulörer som ger en härlig matt känsla på hemmets alla väggar. Kollektionen är indelad i sex olika färgteman med olika nyanser i varje palett.
 
"-När vi lanserade Mineral, som också är en enfärgad tapetkollektion, fick vi väldigt positiv respons. Nu ser vi en utveckling inför 2014 där man vill kunna kombinera väl avvägda nyanser med varandra för att skapa ett vackert, behagligt och personligt hem. Därför har vi valt att presentera de fyrtio olika kulörerna i sex inspirerande färgteman som vi hoppas skall kunna locka till personliga val där man kanske vågar ta in färgskalor i sitt hem som man inte föreställt sig tillsammans tidigare, säger Ulrica Hurtig som är ansvarig designer för Pigment."
 
Ett stort plus för väldigt fin styling! :)
 
 
 
Visa fler inlägg