Detaljer

Nu börjar klassens examensutställning närma sig med stormsteg! Nästa vecka, den 4e Juni, slår vi upp dörrarna för allmänheten och det hade ju varit himla roligt om några av er läsare hade vägarna förbi!
Under de närmsta dagarna kommer jag bli klar med mitt skriftliga examensarbete och jag kan äntligen börja planera och bygga min monter. Jag började packa ihop småsaker här hemma idag och såhär blev det! :)
 
Foto: Sofia
 
 

Flytta ut!

När man kikar in på Ikeas inspirationsblogg Livet Hemma så förstår man verkligen att sommaren är på ingång. Jag vet inte riktigt hur ni har haft det i resten av landet men vi som bor i och omkring Göteborg har de senaste dagarna haft riktig sommarvärme! Hade jag haft en trädgård eller ett rymligt växthus hade jag gjort som på bilderna nedan: Flytta ut och äta frukost eller fika ute. Så himla mysigt och det är verkligen vardagslyx om något! :)
 
Foto: Ragnar Ómarsson/Ikea Livet Hemma
 

Examen närmar sig..

Ni som följer mig på Instagram har kanske sett att jag i veckan lagt ut lite bilder från mitt examensarbete som jag gjort på Göteborgs Stadsmuseums museibutik. Det har varit ett roligt uppdrag, från början till slut, och nu väntar den skriftliga delen på att färdigställas. Jag tycker att jag ligger ganska bra i fas med arbetet men jag är väldigt trött på planskisser och belysningsplan etc just nu.
 
Om ni bor i närheten av Göteborg så är ni hjärtligt välkomna att kolla på klassens examensutställning den 4e Juni. Dörren står öppen för allmänheten kl 11.00-21.00. Hoppas vi ses där! :)
 
Det ena skyltfönstret som jag har planerat och dekorerat skulle vara vårigt med ett växt-och plantera-tema och såhär ser min moodboard ut som liksom satt stilen på fönstret.
 
 
Det andra skyltfönstret ville jag skulle kännas lite mer maskulint och grafiskt, så det fick bli ett tema med kartor, havet och hamnstaden Göteborg som inspiration och såhär blev min moodboard till det fönstret.
Moodboards skapade av Sofia med bilder från Pinterest
 

Vad naturen ger

Under min morgonpromenad idag så passade jag på att plocka lite av vad naturen ger just nu. Utanför våran lägenhet växer det stora, stora syrénbuskar som blommar som vackrast just nu. Och det är ju bättre att plocka in och njuta av dem, än att de snart bara blir överblommade utomhus. För att fylla ut buketten lite ryckte jag också med mig några hundkex. Nackdelen med att plocka in naturen? Myrorna följer med! ;)
 
Jag satte blommorna i den fina vasen från Mio.
 
Foto: Sofia
 

Husköpet

Tack så mycket för alla grattishälsningar angående vårat husköp. Ingen var gladare än vi! Dessvärre har det i efterhand kommit fram, för oss, betydelsefull informtion vilket gör att vi inte vågar genomföra affären då vi är tämligen säkra på att huset kommer minska i värde.
 
De här dagarna som gått har varit som en berg-och-dalbana som verkligen tagit på krafterna. Från att ha varit så himla lyckliga och svävat som på moln över att vi lyckats köpa vårat drömhus, till att känna förtvivlan övar att eventuellt ha sabbat våran framtid. Som tur var hade vi "öppet köp" och fick dra oss ur affären och trots att man är superledsen för det som inträffat känner vi just nu lättnad över att vi kunde dra oss ur på ett smidigt sätt.
 
Det var helt enkelt inte meningen den här gången och vi är säkra på att ett bättre hus väntar på oss framöver! :)
 

Bloggforum 2014

I dagarna två har jag hängt med ett helt gäng härliga och likasinnade inredningsbloggareScandic Rubinen här i Göteborg på vårens Bloggforum 2014. Vi har fått en massa tips på hur vi skall utveckla vårt bloggande och vi har verkligen slått våra huvuden ihop och delat erfarenheter och kunskap med varandra. Jag tyckte verkligen att årets upplägg var riktigt lyckat och nu känner jag mig riktigt pepp till att utvecklas ännu mer! :)
 
Tack snälla Frida och Helén på Trendenser för allt arbete ni lägger ner och för en riktigt härlig bloggträff! :)
 
 

Vi har köpt hus!

Ja, ni läste rätt - VI HAR KÖPT HUS!! Vi har letat och gått på husvisningar i nästan två år nu, och hade vårat drömhus dykt upp för ett år sedan så hade vi inte haft möjlighet att köpa det då vi båda studerar. Men nu, såhär en månad kvar till examen, så dyker vårat drömhus upp och vi lyckas få det på budgivning! Vi dansar på molnen just nu och kan inte fatta vad som precis har hänt.
 
Allt har gått så himla fort. Huset kom ut på Hemnet för 1½ vecka sedan och tre dagar senare hade vi ett lånelöfte. I Söndags var det visning och i Tisdags skrev vi papper!
 
Huset är byggt 1920 och är på 130 kvm så jag kommer få plats med en massa loppismöbler! :) Huset är i bra skick, så vi kommer flytta in och bo in oss för att sedan börja renovera lite grann i taget. Gissa om vi är överlyckliga just nu?! :)
 
Foto: Fastighetsbyrån
 
Visa fler inlägg