Viloläge

Inte för att rubriken stämmer på pricken, men jag har i vart fall semester. Vi kommer greja en hel del hemma och redan såhär efter våran andra semesterdag så har vi redan hunnit med en massa grejer. Jag har skrapat och slipat pärlspont i hallen som ikväll borde vara redo att grundas, och när jag inte grejar inomhus så gräver jag och planterar i trädgården. Joel samarbetar med elektrikern som håller på att dra om all el i huset så att alla uttag blir jordade och att alla kablar är fräscha - så himla skönt! :) Ja, ni hör ju. Så semeser - visst, men nu kämpar vi på här hemma och försöker färdigställa projekt som är påbörjade.
 
När jag inte grejar i huset så hade jag mer än gärna softat i en hängmatta som denna! :)
 
Foto: Ikea Livet Hemma/Frida Eklund Edman
 

En kolonilott

Inredningssajten Lovely Life gör många inspirerande reportage hemma hos inspirerande människor och senast på listan är ett reportage från Elin Lannsjös kolonistuga i Göteborg. Den lilla stugan har över 100 år på nacken och har renoverats och inretts med en massa kärlek och personlighet. Och visst är det väl en underbart fin vildvuxen men strukturerad trädgård? I love it! :)
 
Hela reportaget kan ni läsa här!
 
 

Ett gäng sticklingar

Jag har en Elefantöra här hemma som har växt sig riktigt stor. För ett tag sedan började det växa ut små sticklingar vid sidan av själva "kroppen" på växten. Jag lät sticklingarna växa sig lite större innan jag skar av dem med en kniv. Nu har de mellanlandat i små vaser så att de ska få rötter innan jag planterar dem vidare i små krukor. Att det här med växter, plantering och odling skulle ligga mig så varmt om hjärtat - det kunde jag faktiskt inte tro för bara ett år sedan.
 
Har ni provat att ta sticklingar på Elefantöra någon gång?
 
Foto: Sofia
 
 

Utemöbler och funderingar

Här hemma håller vi på att planera inför ett framtida projekt, nämligen vårat uterum. I vårat befintliga uterum så är ytorna riktigt slitna och det är inte annat än att man helst inte tar sina gäster dit ut, vilket är jättetråkigt. Nu har jag och Joel iallafall kommit överrens om att vi troligtvis kommer bygga ett dubbelt så stort uterum, vilket innebär fler möjligheter till större middagsbjudningar.
 
Vi kommer ha plats för ett stort middagsbord med många sittplatser, en liten soffa/fåtölj att sitta och chilla i, plus en rejäl och snygg förvaringsbänk för grillverktyg, krukor m.m. Utanför uterummet kommer det bli en liten terrass och där hade det varit fint att ha ett rejält parasoll som skuggar vid behov. Som jag längtar!
 
Då detta är ett ganska stort projekt som ligger på framtiden, så är det inte riktigt dags att slå till på alla utemöbler och detaljer än - men att redan nu börja kika runt och se vad som finns på marknaden kan väl inte skada... :) 
 
Visst låter detta som ett roligt framtida projekt? Hur inreder ni era uterum, terrasser och balkonger? Tipsa mig! :)
 
Detta inlägg presenteras i samarbete med Soffadirekt.se
 
 

En bröllopspresent

Vi fick väldigt många fina presenter när vi gifte oss, men en present som vi fick - och som var såååå önskad, var den fina glaskaraffen Linné i färgen Ocean Blue. Ja, jag kan väl erkänna att det var min idé att skriva upp den på önskelistan men Joel är nästan lika förtjust i den som jag är ;) Den blir perfekt för kommande finmiddagar eller vackra buketter!
 
Och så här såg det ut ett par dagar efter bröllopet - pioner och eukalyptus överallt här hemma!
 
Foto: Sofia
 
 

Midsommarhelgen

Midsommarhelgen är till ända och jag kan bara konstatera att våran långhelg har varit riktigt effektiv! Vi har haft två heldagar hemma med en massa trädgårdsfix men vi har också haft tid att hänga lite med vänner och familj, underbart! Har ni haft en bra midsommarhelg?
 
På skänken här hemma står det som vanligt en massa grejer som jag gillar, och de två böckerna som skymtar fick vi i bröllopspresent. Blir perfekt att fördjupa sig närmare under regniga sommardagar :)
 
Foto: Sofia
 

Personligt på Persgatan

Nu säljer söta bloggkollegan Fanny sin gulliga lilla lägenhet på trettiossjukvm. Nya äventyr väntar då hon köpt en ny lägenhet, och det skall bli riktigt spännande att följa henne i det nya boendet. Visst känns hennes hem äkta och personligt? Extra mycket gillar jag mixen av kuddar i soffan - och jag som inte ens är särskilt förtjust i blått, blir väldigt sugen på en ny blå kudde... :)
 
Pssst... Ni glömmer väl inte att vara med i den fina tävlingen som jag har i samarbete med Epok Interiör? Du har till kl 21.00 imorgon på dig. Lycka till! :)
 
Foto: Stadshem
 

Ta hand om uteplatsen

Nu är det ju hög tid att ta hand om utsidan av huset eller lägenheten. Om du har balkong eller uteplats, så är det dags att se över hur utemöbler och dylikt ser ut. Om du råkar springa på stabila utemöbler på loppis så kan du ju enkelt förändra med lite ny färg. Ett bra alternativ till att täckmåla ytan är att lasera, för då behåller du träkänslan samtidigt som du sätter stilen med en passande kulör plus att du väldigt sällan behöver skrapa färgen. Idag har jag faktiskt köpt med mig en grå lasyr från jobbet och imorgon skall jag sätta tänderna i att lasera odlingslådorna som Joel håller på att bygga. Jag vet, vi är lite sena med odlingen, men vi har ju haft lite annat att planera den här våren.. Men nu har vi tid för renovering av huset och trädgårdsarbete igen :)
 
 

 
Visa fler inlägg