Häromveckan pysslade jag ihop en sängmobil med hjälp av en metallring, vaddkulor, fiskelina och hobbyfärg. Är supernöjd med resultatet, och den kommer passa fint ovanför spjälsängen för att på längre sikt hänga fritt i ett hörn i blivande barnrummet.
Om ni vill veta hur jag gick tillväga när jag tillverkade sängmobilen så kan nyfikna pysslare läsa det på inspirationssidan Idéfabriken! :)
 
Foto: Sofia Sjöberg för Nordsjö Idé & Design / Idéfabriken
För nästan två år sedan fick jag två marmorskivor av Joel, då han också lovade att bygga nya sängbord till oss som jag önskat. Nu är de äntligen helt klara! Vi skissade tillsammans fram en design vi båda gillade utefter vilka förutsättningar och behov vi hade, och Joel började bygga. Målningen stod jag som vanligt för - bästa teamworket! :)
 
Såhär såg själva stommen ut efter spackling och slipning, innan jag satte igång och målade...

 
Och såhär blev resultatet när de står på plats i sovrummet..
 

Våra sovrumslampor hittade vi i huset när vi flyttade in, en på vinden och en i källaren, och vi har utgått från dem när vi valt färger, materialval etc. Eftersom lampan delvis är i mässing så har vi även mässing på garderobshandtag och andra beslag, så även på nattduksborden!
 
Foto: Sofia Sjöberg
 
Den senaste tiden har jag varit alltför dålig på att visa bilder här hemifrån, men nu när jag är hemma på heltid för att förbereda mig inför lilla bebben som är beräknad till Oktober så har jag ju mer tid att fota och blogga, så jag lovar att bli bättre.
Vilka typer av inlägg uppskattar ni förresten mest med min blogg? Detalj- eller helhetsbilder från huset? DIY och pyssel? Loppisfynd? :)
 
 
Ett utav sommarens loppisfynd är den här gamla sifonen i grönt glas. Jag fyndade den på en secondhand i Västerås för 100 kr, och den passar ju alldeles utmärkt där i den fina glaskuben från House Doctor.
 
Foto: Sofia Sjöberg