24 februari 2010

Moodboard

God afton på er! För ungefär en vecka sedan var jag ute på ett färgsättningsuppdrag hemma hos en kund. Det gällde i princip en hel undervåning, varav två tredjedelar var täckt med träpanel. Det kändes väldigt mycket gillestuga över det och till min lättnad så ville kunden att det skulle täckmålas. Så under veckan som gått har jag arbetat med ett förslag och idag var det dags att presentera detta för kunden. Mötet gick väldigt bra och det kändes verkligen som att de var nöjda med färgsättningen. Då är det mycket roligare att gå igenom och berätta hur man har tänkt sig!

I måndags var jag ute på ytterliggare en färgsättning, denna gången av ett helt hus. Så det blir veckans projekt!


Foto: Sofia


Från ett tidigare nummer av Sköna Hem gjorde de ett hemreportage hos Ebba Von Sydow, där jag vet att duon från Roomservice + inredare varit och inrett. Det ville hon tydligen inte få fram i reportaget, då hon berättade att hon hade inrett allt helt själv. Oavsett vem som gjorde vad, så tycker jag att hennes Östermalmsvåning på 3 rok är helt bedårande! En otroligt ljus och fin lägenhet med spröjsade, vackra fönster! Inredningen på väggarna är väldigt sparsam, med väggar som nästan överallt är målade i en vit kulör.
Möbler och detaljer är noga utvalda med stilar från både 50- och 60talet, samt dagsfärska. Fåtöljen som är omtapetserad i ett rosa tyg från Designers Guild är underbar!
Se själva och njut.


Foto: SkönaHemHej på er!
Nu lanserar MrPerswall en ny kollektion med häftiga foto-och designmotiv som heter Urban Nature.
Lite kort om företaget: Namnet MrPerswall står för Mr Personal Walls som alltså representerar deras produkt - personliga tapeter. Deras sortiment består av fototapeter, illustrationer och skräddarsydda fondväggar där DU är en del av designprocessen.

Såhär beskriver dem den nya kollektionen: "Urban Nature för samma staden och naturen och hyllar likheterna mellan dessa två till synes olika världar. Kollektionen finner avtryck av naturen i varje gathörn och spår av den urbana livsstilen i var och varannan glänta. Motiven och mönstren, som inkluderar graffiti, stadsmiljöer, träd och blommor i sprakande färger, är resultatet av detta spännande möte mellan de två världarna. Kollektionen vänder sig både till naturkramare som kittlas av stadens puls och stadsmänniskor som går i takt med naturen."

Här får ni lite inspirerande bilder ifrån den nya kollektionen.

Foto: MrPerswall