Hej på er och ett extra grattis till alla mammor idag! Idag ska jag enkelt visa hur man skapar en lantlig känsla på möbler.
Det lilla avlastningsbordet hittade jag på secondhand för under hundralappen. Jag började med att slipa av ytan med sandpapper och sen tvättade jag med målartvätt. Därefter målade jag tre strykningar med Häftgrund V som är en vattenbaserad grundfärg. För att den skulle se lite vintage ut valde jag att INTE färdigstryka med lackfärg. Genom att bara använda sig av grundfärgen blir resultatet väldigt matt och är dessutom lättare att slita på. Jag använde mig av sandpapper korn 80 och 120 när jag "nötte" kanterna. Visst blev det snyggt med den lite ruffiga känslan?
Foto: SofiaVill passa på att välkomna eventuella nya läsare till min blogg! Hoppas att ni blir inspirerade av att pyssla och greja där hemma, jag vill nämligen bidra till att det kliar i fingrarna ;)

I dagarna som gått har jag pysslat med en gammal bricka som jag hittade hos mina föräldrar. Jag tyckte att den var så opersonlig och tråkig så jag tog hem den för en make-over :)
Jag började med att slipa och tvätta ytan. Sedan grundade jag med Häftgrund V och målade därefter två strykningar med Ready V från Nordsjö. Båda produkterna är vattenbaserade och är därför väldigt lätta att måla med. Du slipper lukten som oljefärg ger och det är superlätt att rengöra verktygen. Tänk bara på att använda en pensel med syntetborst då detta minimerar risken för penseldrag!
Sedan tapetserade jag bottenytan med en snygg tapet från Intrade. Vill man ha en riktigt slitstark yta bör man även ha en vattenbaserad klarlack på tapeten. Det struntade jag i :)


Hur många har inte en sån här bricka i skåpet där hemma?
Efter:

Foto: Sofia


Hej på er! Snart släpps en ny kollektion med tyger och tapeter från Sandberg. De nya mönstren är en hyllning till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel, Hertig av Västergötland.

Tapetmönstret är designat av Karolina Kroon.

"Tapeten, en grönskande äng av liljekonvalj, ger i sin hantverksmässiga limtrycksteknik en vänlig, målerisk känsla. Mönstret är en hyllning till Daniel Westling, en man av folket, som snart tilldelas titeln Prins Daniel, Hertig av Västergötland. Liljekonvalj, eller på engelska Lily of the Valley, är en härligt doftande försommarblomma, uppskattad framför andra. I Ockelbo, som är Daniels hemort och ligger i Gästrikland, står Liljekonvaljen som landskapets egen blomma.
Blommans karaktär är folklig, genuin, ödmjuk och ärlig, vilket också stämmer med vår uppfattning av Daniel. Med blomningstid i maj och juni, pryder de vackra, nätta små klockorna skogsbackar och lundar och för våra tankar till nostalgi, sommar, kärlek och bröllop."


Foto: Sandberg