Nyhet från Boråstapeter: Silent Nature

Den 20e Februari lanserar Boråstapeter en ny och härlig tapetkollektion. Silent Nature består av genomgående ljusa färger med mönstersilhuetter ur naturens olika årstider som tillsammans bildar en harmonisk blandning mellan det feminint mjuka och manligt grafiska.

Med linnestrukturen som röd tråd i kollektionen blandas det råa och naturliga materialet med sofistikerat blanka och eleganta element som framhäver skönheten i detaljerna.

 

Foto: Boråstapeter
 
 

 

.

Vägg-inspo

Frida Ramstedt som skriver bloggen Trendenser har gjort en jättefint styling för Ellos. Jag tycker att hon har fått till det sååå himla fint! Jag älskar färgerna tillsammans och den målade väggen! Det får bli dagens DIY-tips helt enkelt! Har du en tråkig vit vägg som du vill förändra? Prova att måla favoritfärgerna på detta sättet, jag lovar att det kommer bli effektfullt!
 
Foto: Frida Ramstedt /Trendenser
 

Våga färg!

Vem har sagt att sekelskiftslägenheter med kakelugnar behöver vara vita? Jag tycker att det är skönt att våga lite färg! Och inte heller bara som en fondvägg, testa att måla hela rummet! :)
 
Om man vågar att ha mycket färg på väggarna, så är mitt bästa tips att hålla sig ganska neutralt i övrigt. Använd basfärger som vitt, grått, beige och svart och håll dig endast till En starkare accentkulör. Då blir det lite lugnare. I detta fallet tycker jag att den gula tavlan gör sig himla fin till de målade väggarna! :)
 
Tycker också att det är himla snyggt att blanda olika stolar vid matbordet. Gärna helt olika former, olika färg och kanske olika material. Lek lite! :)
 
 
 

DIY: Grytunderlägg

Ja, inte är jag först ut med detta pyssel men det är bara så snyggt! Liknande finns att köpa färdiga på Lagerhaus och Ferm Living men tycker man som jag att det är kul att pyssla ihop något själv så är ju detta mycket roligare!
Jag köpte helt enkelt träkulor och lädersnöre på Panduro för ca 100 kr. Trä bara på antalet kulor du vill ha, beroende på hur stort grytunderlägg du vill ha, och gör en fin knut. Jag lovar, detta gick på typ två minuter! Kanske en rolig grej att ge bort i present till någon? :) Hur som helst så är den för snygg för att ligga i en låda och skräpa så min ligger mest framme hela tiden! :)
 
Foto taget via min Instagram
 
 

Marmorbrickan

För ett tag sedan fyndade jag den här fina marmorbrickan för en tjuga på loppis och jag skulle mer än Gärna ha en ännu större marmorskiva. Kanske ställa i mitten på ett matsalsbord med massa ljusstakar i olika färg och material på. Eller helt enkelt samla ännu fler smycken på den än vad jag får plats med på min nuvarande. Guld/koppar är så himla fint ihop med marmor liksom mitt nya halsband i roséguld! :)
 
Foto: Sofia
 
 
 

Senaste fynden!

I förra veckan fyndade jag. Gallerix hade nämligen 50% rabatt i hela butiken så jag gick dit för att kolla vad de hade för fina prints och planscher. Jag var egentligen ute efter en grå "keep calm and carry on" men det fanns inte... Istället hittade jag det här fina printet av Tovelisa och jag var nämligen lite sugen på den för ett bra tag sedan men sen rann det liksom ut i sanden. Ordinarie pris var 149 kr så jag betalde alltså endast 75 kr! Det är ju superbilligt! Tovelisas prints säljs även på en del andra ställen bl.a webbshopar och där tar de ca 250 kr/st!
 
Och som ni ser, ännu fler fjädrar....
 
 
På mellandagsrean fyndade jag även en fin stickad pläd från Hemtex som jag kikat på ett tag nu. Prissänkt från 499 kr till 199 kr. FYND!! :)
 
Foto: Sofia
 
 

Feather

Just nu har jag dille på svarta fjädrar så vårat hem har liksom fått sig en liten "fjäder-touch". Ni kommer se mer av dessa svarta finingar i kommande inlägg här på bloggen, jag kan liksom inte låta bli! :)
 
En riktigt fin fredag önskar jag er fina läsare! :)
 
Foto: Sofia
 
Visa fler inlägg