Dagens pyssel: Mosaiktallrik

Måste ju bara visa mitt fina mosaikfat som jag gjorde för några år sedan. Jag använde mig av två tallrikar, lite kakelfix - och fog.
Slå försiktigt sönder den tallriken du skall använda som mosaik. Blanda till kakelfix och lägg ut på den hela tallriken. Sen är det bara att trycka dit bitarna där du vill ha dem och vänta något dygn så att det torkar ordentligt. Sen fogar du med kakelfogen :) Lätt som en plätt? Japp!
Foto: Sofia

Färgsprakande!

Ja varför inte liva upp hösten lite med prylar i härliga accentkulörer? Fynda prydnadssaker, plåtbrickor och annat skoj på loppisar och sedan fram med sprayburken! :)
Nästa vecka är jag ledig så då ska jag passa på att gå på loppis och fylla upp pysselförrådet. Ska även inhandla tyg och knappar och kanske sy mig något fint kuddfodral. Det har börjat klia i mina pysselfingrar!! :)


Foto: Ikea/Livet Hemma


Dagens pyssel: Pimpa tändsticksasken

Nu på hösten och vintern älskar väl många med mig att tända ljus på kvällarna? :) Istället för att ha en ful tändare i plast framme på bordet kan man ju istället ha en fin tändsticksask liggande där? Jag har helt enkelt limmat fast en bit överbliven tapet på. Världens enklaste pyssel? Ja, kanske - det tog 5 minuter! Så tänk på att spara tapetbitar om ni får över, det kan man använda till mycket kul!


Foto: Sofia

Underbara toner

Detta gillar jag. Vitt som bas blandat med grått. Accentkulörer i svart och pudriga rosa och lila toner - har jag sagt det förr? :) Love it!
Och så ska jag fixa en tavelvägg hemma med mestadels svarta ramar, blandat med lite loppisramar i guldiga toner. Det komer bli sååå bra!
Foto: Bolaget

NK i samarbete med Therese Sennerholt!

Många av er kanske redan har hört nyheten om Therese Sennerholts senaste projekt? I September lanserades nämligen ett gäng härliga citat-mattor på NK. Mattorna har tagits fram exklusivt för NK och tillverkas i finaste ull. Mattorna är tuftade och klippta med olika höjd på text och botten för en tredimensionell känsla. Pris 7 950:-/kvm.


Foto: NK/Therese Sennerholt

Renovering av pianopall

I somras fyndade jag den här tjusiga pianopallen på Vinden Second Hand i Alingsås för en knapp hundralapp. Jag fastnade väldigt mycket för formen på benen och såg potential i den.
Själva dynan har jag stoppat med ny skumplast och sedan klätt i ett lila sammetstyg som inhandlades på Ikea för 40 kr. Efter slipning av benen grundade jag dem med Häftgrund V och målade med Inova Metallic Silver från Nordsjö. Insidan är målad med Ready V 40 Vit.
Jag är riktigt nöjd med resultatet! Perfekt att ha som sittplats i hallen då den inte tar för mycket plats eller som en extra sittplats vid mycket besök. Och visst behöver man inte ha ett piano för att kunna ha en pianopall? :)

Före:

Efter:
Foto: Sofia

En lägenhet helt i min smak

Åh jag bara älskar den här lägenheten! Ljust och härligt och helt underbara vita trägolv! Sen gör det ju inte nånting att inredningen även den faller mig i smaken. Sådär härligt pudrigt och kvinnligt utan att det blir för romantiskt och puttenuttigt. Detta blandat med grafiska tavlor a´la Therese Sennerholt och jag är mer än nöjd. Me like!


Foto: Stadshem

Underbar lampa

Åh, är inte lampan helt underbar?! Själv fyndade jag en liknande lampa på loppis för någon vecka sedan - dock passar den inte helt hundra in hos mig så jag funderar på att ge den en makeover... Eller så åker den ner i källarförrådet i väntan på bättre tider! :)


Foto: Stadshem

Visa fler inlägg