Måste ju bara visa mitt fina mosaikfat som jag gjorde för några år sedan. Jag använde mig av två tallrikar, lite kakelfix - och fog.
Slå försiktigt sönder den tallriken du skall använda som mosaik. Blanda till kakelfix och lägg ut på den hela tallriken. Sen är det bara att trycka dit bitarna där du vill ha dem och vänta något dygn så att det torkar ordentligt. Sen fogar du med kakelfogen :) Lätt som en plätt? Japp!
Foto: Sofia

29 oktober 2011

Färgsprakande!

Inspiration

Ja varför inte liva upp hösten lite med prylar i härliga accentkulörer? Fynda prydnadssaker, plåtbrickor och annat skoj på loppisar och sedan fram med sprayburken! :)
Nästa vecka är jag ledig så då ska jag passa på att gå på loppis och fylla upp pysselförrådet. Ska även inhandla tyg och knappar och kanske sy mig något fint kuddfodral. Det har börjat klia i mina pysselfingrar!! :)


Foto: Ikea/Livet Hemma


Nu på hösten och vintern älskar väl många med mig att tända ljus på kvällarna? :) Istället för att ha en ful tändare i plast framme på bordet kan man ju istället ha en fin tändsticksask liggande där? Jag har helt enkelt limmat fast en bit överbliven tapet på. Världens enklaste pyssel? Ja, kanske - det tog 5 minuter! Så tänk på att spara tapetbitar om ni får över, det kan man använda till mycket kul!


Foto: Sofia