Den här veckans tips för inspirationssidan Idéfabriken var detta spets-pyssel. Man behöver helt enkelt bara ha en spetsduk (som man hittar superbilligt på loppis), lite färg och något att trycka på. Såhär fin blev träboxen från Granit, definitivt mer personlig - eller hur? :)
 
Foto och styling: Sofia Sjöberg för Nordsjö Idé & Design / Idéfabriken
 
Ännu en vecka är förbi och det är helg igen, vad veckorna bara rullar på i ett himla tempo alltså! Idag har vi faktiskt knappt grejat hemma alls utan vi har träffat vänner, gjort lite ärenden och gått på stan (vilket vi nästan aldrig gör) och jag har köpt nya tallrikar från Broste Copenhagen, hurra!
 
Det händer inte jättemycket i övriga huset just nu, eftersom vi är i sluttampen med den nedre hallrenoveringen. Faktum är att både vardagrummet och matsalen är belamrade med skivor, bygglampor och trappstegar, så jag visar bara små glimtar ifrån matsalen i detta nu.. (det är inte jätteglammigt att fotografera limträskivor och verktyg som ligger utspridda på golvet)
 
Hoppas ni har en himla fin helg! :)
 
Foto: Sofia Sjöberg
Jag har glädjen att presentera IKEAS senaste video i filmserien "Vad gafflar ni om?" - Machogrillandet. Ni kanske tycker att det känns lite knäppt att prata grillning redan nu, men faktum är att våren är runt hörnet och det dröjer inte länge till de där första dagarna som solen börjar värma lite extra härligt och man blir sugen på att plocka fram grillen för att köra grillpremiären. Men varför har det blivit så att det för det mesta är männen som står vid grillen med en svalkande dryck i handen (eller huttrar under ett paraply i regnet) medan kvinnorna för det mesta fixar med ett förbereda sallader, gratänger, dukning och andra tilltugg inomhus?
 
Jag måste erkänna att jag faktiskt trivs med att fixa med alla de andra förberedelserna då jag har lite kontrollbehov när det kommer till sånt, och om köttet blir bränt kan man ju alltid skylla på sin partner, eller hur?! :) Det kanske faktiskt är så att kvinnor för det mesta har större kontrollbehov när det kommer till matlagning och dukning så vi ser hellre att männen står på utsidan, "tittar på" och ansvarar för "sin" grej?
 
Till våren och sommaren ska vi riva vårat lilla uterum på baksidan av huset och istället bygga en större altan. Förhoppningsvis kommer vi även få till en liten kryddträdgård och ett utekök med bra arbetsytor och då kan man ju faktiskt hjälpas åt med all matlagning, samtidigt som man enkelt håller koll på grillen. Det går ju dels fortare om
man hjälps åt med alla förberedelser men det blir ju så mycket roligare att arbeta tillsammans och umgås, inte sant?
 
Hur brukar ni göra? Är ni fast vid machogrillandet dvs. att det är männen som står vid grillen? :)
 
Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med IKEA.