En härlig klassiker är fåtöljen Barcelona. Fåtöljen är skapad av Ludwig Mies van der Rohe år 1929. Visst är det underligt att den hetaste och popläraste designen - är riktigt gamla klassiker från början och mitten av 1900 talet!? Då förstår man att de riktigt duktiga designerna har lyckats, om de kan tillverka en produkt som är lika populär efter 80 år!
 
Titta och njut av denna skönhet. Den kostar bara 12749:-

Foto: pidltd.comJag har snurrat in mig på lampor. Det finns så otroligt många olika varianter! Ett rum kan vara ganska intetsägande och ointressant med dålig belysning. En lampa kan göra stor skillnad. Med rätt belysning kan du förmedla en speciell känsla i ett rum.

Louis Poulsen
är ett danskt designlampföretag som har otroligt snygga lampor! En personlig favorit är PH 4/3 pendel. Lampan designades redan 1925-1926 och är idag poplulärare än någonsin!
PH 5 & PH 50 (matt och blank yta)
Nu har lampan kommit i flera färger, själv älskar jag den i olive blackPH Kotte Glas
Idén till denna lampan föddes redan 1927 men slutfördes först 1958.

Foton: louispoulsen.com
Då var det dags att visa er kök nr 2. Köket heter Sekel och har målade luckor i närmsta NCS 0502-Y. Sekel hör till den romantiska stilen, med detaljer från ett äldre, lantligt kök. Några exempel är de tjocka stommar som liksom ramar in köket, vitrinskåpens glas som är vågigt, knopparna är i sliten oxid och blandaren är i en riktigt gammal stil.
Se själva, och kommentera gärna vad ni tycker!


Tapet från SandbergGolv från PergoKakel från HöganäsTekanna från Cervera