Barcelona - högst upp på önskelistan

En härlig klassiker är fåtöljen Barcelona. Fåtöljen är skapad av Ludwig Mies van der Rohe år 1929. Visst är det underligt att den hetaste och popläraste designen - är riktigt gamla klassiker från början och mitten av 1900 talet!? Då förstår man att de riktigt duktiga designerna har lyckats, om de kan tillverka en produkt som är lika populär efter 80 år!
 
Titta och njut av denna skönhet. Den kostar bara 12749:-

Foto: pidltd.comIt's all about the light...

Jag har snurrat in mig på lampor. Det finns så otroligt många olika varianter! Ett rum kan vara ganska intetsägande och ointressant med dålig belysning. En lampa kan göra stor skillnad. Med rätt belysning kan du förmedla en speciell känsla i ett rum.

Louis Poulsen
är ett danskt designlampföretag som har otroligt snygga lampor! En personlig favorit är PH 4/3 pendel. Lampan designades redan 1925-1926 och är idag poplulärare än någonsin!
PH 5 & PH 50 (matt och blank yta)
Nu har lampan kommit i flera färger, själv älskar jag den i olive blackPH Kotte Glas
Idén till denna lampan föddes redan 1927 men slutfördes först 1958.

Foton: louispoulsen.com

Det är detaljerna som gör det...

Då var det dags att visa er kök nr 2. Köket heter Sekel och har målade luckor i närmsta NCS 0502-Y. Sekel hör till den romantiska stilen, med detaljer från ett äldre, lantligt kök. Några exempel är de tjocka stommar som liksom ramar in köket, vitrinskåpens glas som är vågigt, knopparna är i sliten oxid och blandaren är i en riktigt gammal stil.
Se själva, och kommentera gärna vad ni tycker!


Tapet från SandbergGolv från PergoKakel från HöganäsTekanna från Cervera


Sliten symfoni

De som känner mig vet att jag gillar svart. Jag älskar när man använder sig av kontraster i ett rum. Att blanda svart och vitt, med detaljer i grått, lila och puderrosa. 
Det är riktigt snyggt när man blandar moderna former, t.ex högblankt svart tillsammans med äldre möbler i ett mörkt trämaterial. 
Hittade ett reportage i Sköna hem från Maj 2009 där de var hos en familj med en riktigt schysst stil.
Se själva.

Foton: skonahem.seDet är detaljerna som gör det...

Vårat samarbete med Tibrokök är riktigt spännande och roligt, det lyser liksom upp i den annars ganska tråkiga hösten. Man blir lika inspirerad varje gång man går in i nybygget och känner av den atmosfär och känslorna som de olika köken ger. Samtidigt är det otroligt roligt när man får härliga reaktioner från kunder! Det är lika roligt varje gång!
Här kommer lite inspirerande bilder från våran köksutställning. I detta inlägg har jag koncentrerat mig på ett utav köken, Skärö, som hör till den romantiska stilen. Men med våran rekvisita skulle jag nog säga att det går mer i klassisk stil. Skärö är ett kök i massivt trä, nämligen björk, som är laserat i en kulör som heter krita.

Såhär ser nybygget ut.Riktigt gamla fönster med snygga spröjs och glaset är vågigt.
Så otroligt vackert!Överblick av köket


En snygg mortel borde finnas i alla kök.


Gardiner och kuddar har vi låtit sy upp med hjälp av en sömmerska.
Tyger kommer från Linum och Designers Guild.
Tapet: New Classic från Boråstapeter.En snygg fruktskål från Cervera.

Foton: Privat


Detta var allt för den här gången. Jag uppdaterar snart med ännu mer inspiration.
Ha det fint!
Visa fler inlägg