Att fynda på loppis

Nu börjar ju snart den bästa säsongen för att göra riktigt fina loppisfynd. Det finns ju inget roligare än att bila genom Sverige för att helt spontant åka in på loppisar och göra superfynd på sommaren. Håller ni inte med? Har ni några favoritställen att fynda på?
Sen är det ju det här med att handla loppisgrejer på nätet, gör ni det? Jag har aldrig provat, förutom Tradera då förstås. Men jag kanske ändå kan tycka att charmen med att fynda försvinner när man inte får klämma och känna på sakerna i verkligheten.. Ta gärna en minut och svara på några korta frågor om ni tror att det finns intresse för att handla loppisprylar på nätet.
 
Här är några av mina loppisfynd som jag gjort de senaste åren! :)
 
Foto: Sofia
 
 

Dr Westerlund

Jag är väldigt svag för gröna växter och extra kul är det ju när man kan ta sticklingar och se ett nytt liv växa till sig. Min doftpelargon Dr Westerlund som jag haft i kanske två års tid har vuxit sig riktigt stor nu och ifrån den har jag tagit massor med sticklingar och planterat. Antingen för att behålla själv eller ge bort till vänner. Vad säger ni, visst är den pampig? :)
 
Foto: Sofia
 
 

Bröllopsdetaljer

Just nu är de fullt fokus på bröllopsplanering här hemma och äntligen börjar många bitar falla på plats. Herre jösses, det är bara två veckor kvar nu! :) I veckan så har jag bl.a hunnit med att göra färdigt placeringskorten som skall vara fästa i själva servettringen som jag också skall tillverka. Det färdiga resultatet får ni se här framöver- jag hoppas och tror att det skall bli riktigt fint! :)
 
Foto: Sofia
 
 

Fikonträd

Mitt fikonträd ser lite lustigt ut, jag vet. Den är inte rak eller stor och frodig, nej, den är ett sånt där exemplar som ingen vill ha. Men jag gillar det ändå! Tidigare i våras när jag hade den stående i källaren så växte den massvis, men sen ställde jag upp trädet i ljuset och då släppte den i princip alla nya blad och blev hängig. Men jag gav inte upp, utan la på lite ny medelhavsjord och vattnade i princip varje dag och vips så mådde den bra igen och nu växer den så att det knakar! :) Nu återstår det bara att se om det kommer några fikon på det...
 
Foto: Sofia
 
 

Nedräkningen har börjat

Ja, som jag nämnt tidigare så skall ju vi gifta oss och nu är det faktiskt mindre än tre (!) veckor kvar. Det känns heeelt galet och vi har en massa grejer kvar att göra. Dessutom så åker Joel på jobbresa den här veckan vilket innebär att jag kommer ägna mig åt bröllopsförberedelser själv på kvällarna. Och i helgen ska jag tydligen springa Göteborgsvarvet, vilket jag inte alls är tränad inför, men vinnarskallen i mig ska nog ändå göra att jag tar mig runt.
 
Jag tycker att de här bilderna som jag sparat i mitt bröllopsalbum på Pinterest sammanfattar den rätta känslan som jag vill att våran dag ska ha. Vi vill att dagen skall kännas avslappnad och jordnära så att alla känner sig som hemma. Jag hoppas, hoppas, hoppas att vi skall få till det, och att vi hinner med alla förberedelser! :)
 
Foton via Pinterest. Bild 1, 2, 3 och 4
.
 

Att se något växa

Det här är som sagt våran första vår i huset, och vi tycker att det är så spännande att se vad som kommer upp i trädgården. Vi har hittills gjort några land med planteringar, och vi planerar att göra ett större land så att vi kan sätta potatis, morötter, sallad m.m. Just nu håller jag på att så lite inomhus, och såhär långt har basilikan kommit upp.
 
Det fina fatet "Gröna Anna" köpte jag för en femma på Alingsås alléloppis i somras.
 
Foto: Sofia
 
 

Torsdagsinspo

Så himla härligt med en röd och ledig dag mitt i veckan såhär, eller hur? Vi började dagen med en bra löparrunda tidigt imorse, följt av att träffa cateringsfirman som skall fixa maten till bröllopet för att göra några sista justeringar. Därefter ägnade vi resten av dagen i trädgården, då vi rensade bort hundratals maskrosor ur gräsmattan. Vilket slit! :)

För övrigt så gillar jag verkligen den här bilden! Superfin kombination med lampan från Hay (som jag själv har två exemplar av), det fina printet från Märta Hansson, och det fylliga olivträdet! Så nöjd över att jag lyckats hålla liv i mitt egna olivträd och att det verkar trivas riktigt bra här hemma just nu! Då blir man lite extra lycklig :)

Ha nu en fortsatt fin Torsdagskväll!

Foto: Alvhem Mäkleri
 
 

Senaste loppisfyndet

I helgen som gick var jag och mamma på loppis och jag kom faktiskt hem med en del fina fynd. Jag köpte bl.a det här stora glasäpplet som jag tänkte kunde bli fin i ett stilleben med något grönt i. Faktum är att man allt som oftast springer på varianter i både äpple-och päronform, men jag har alltid låtit det stå kvar där i hyllan på loppisarna. Men nu tänkte jag att jag faktiskt skulle ge äpplet en chans, och för en tjugolapp så tyckte jag att det kunde vara värt att köpa med mig det hem. Och se så bra det blev! Jag är helnöjd med mitt glasäpple, och visst skulle det vara fint att göra ett litet grönt arrangemang och ge bort i väninnegåva? Ut på loppis och fynda med er! :)
 
Foto: Sofia
 
 
Visa fler inlägg