DIY-tips från Livet Hemma

Just nu tipsar Ikeas inspirationssida Livet Hemma om riktigt tjusiga DIY som passar bra att pyssla med i höstrusket som råder just nu.
Varför inte skapa dina egna mönster på tidskriftsamlaren Knuff? Beskrivning på hur du går tillväga finns på hemsidan! :)
 
 
Och ni har väl inte missat att det råder ampel-feber just nu? Ikea Livet Hemma tipsar om var du kan hitta beskrivning på Macramé-upphängningen!
 
Foto: Ikea/Livet Hemma
 
 

Köks-inspo

Vårat kök är faktiskt helt okej så vi har tänkt att göra en light-renovering där framöver. Luckorna är vitlaserade, men väldigt slitna så de ska slipas och målas. Sen blir det ny färg på väggarna och nytt kakel. Och kanske flytta om några skåp när man ändå är igång. Och nytt golv.
 
Jo, en light-renovering var det ja..
 
Här har jag samlat några bilder som inspirerar mig i köksväg och jag riktigt längtar tills vi sätter tänderna i detta projektet. Dock kommer det väl ta ett antal månader innan det är dags men den som väntar på något gott...! :)
 
Foto: 1. Ballingslöv 2. Valerie Aflalo 3. Fleaing France via Hannas Room 4. Kvänum 5. Pinterest (Källa)
 
 

Lilies

Såhär ser det ut på matsalsbordet just nu. De två laboratorie-glasen hittade jag på en loppis i somras, så himla glad för dem! Kemiresterna på glaset hängde liksom med på köpet ;)
Någon som har bra husmorsknep för att få rent i glas där man inte riktigt kommer åt att diska..? :)
 
Foto: Sofia
 
 

DIY: Förändra med dekorplast

För några veckor sedan hittade jag en sexkantig bricka på loppis för ynka tio kronor. Jag tyckte att formen var fin, och tänkte att den kunde bli kanonsnygg om man klädde in den med marmorplast, så Så fick det bli!
En sexkantig skiva fixar du enkelt till med ett skivmaterial och en såg, sedan är det bara att "klä" in den med valfri dekorplast, måla den i din favoritkulör eller varför inte måla den med griffeltavelfärg? :)
 
Före/Efter
Foto: Sofia
 

 

Glimtar från sovrummet

Våran sovrumsrenovering har ju pågått i många veckor nu och alldeles snart är vi helt färdiga. Det är bara lite småsaker kvar som ska fixas och sen inväntar vi våran nya säng som vi beställt.
Jag vill inte visa er helheten förrän det är helt färdigt så därför bjussar jag på några glimtar så länge.. :)
 
Foto: Sofia
 
Visa fler inlägg