Häromdagen beklagade jag mig lite grann på Instagram (@sofiasinredning, om ni vill följa mig där) att jag längtar så himla mycket tills vi tar tag i renoveringen av matsal och vardagsrum. Matsalen är ju ändå ljus och fin kan man tycka men kollar man närmre så har tapeten spruckit lite här och där. Vardagsrummet med soffan visar jag inte så mycket bilder ifrån, men när vi hade matsal där inne först så såg det ut såhär. Jag gillar verkligen inte medaljongtapeten till våran mörka soffa. Rummet i sig får gärna ha mörka väggar, men gärna då enfärgat så att man kan sätta upp tavlor på väggarna.
 
Planen för de här rummen är att riva ut golvet och lägga in ett massivt furugolv som vi numera också har på övervåningen. Taket skall ner och istället skall vi spika upp pärlspont. Väggarna skall gipsas och målas eller tapetseras och på sikt skall även alla fönster på huset bytas ut till gammaldags spröjsade. Men den dagen kommer dröja tyvärr, det blir när vi sätter ny panel på fasaden om typ 100 år (känns det som iaf..!)
 
 
Hyacinterna sjunger på sista versen då de här bilderna togs för några dagar sedan när solen lyste så fint, så nu är allt som påminner om julen borta!
 
Foto: Sofia Sjöberg
 

11 januari 2017

Hello 17

Inspiration

Det blev visst en liten bloggpaus härifrån, så jag får helt enkelt passa på att önska er alla en God Fortsättning! Hoppas att ni har haft ett bra avslut på 2016 och att 2017 känns kul och spännande!
Under julen blev det en hel del häng med familj och vänner, och i mellandagarna desto mer renovering för våran del. Vi håller nämligen fortfarande på med renoveringen av övervåningen och nu är det lillans rum som står i fokus. Lovar att visa er bilder på renoveringsresan framöver.
 
Tills dess så får ni njuta av den här fint stylade lägenheten som just nu ligger ute till försäljning hos Stadshem.
 
Foto: Stadshem / Janne Olander