Jag älskar verkligen den här tiden på året när det kommer lite röda dagar här och där, speciellt nu när man är mammaledig på heltid och man får ha mannen i huset hemma någon extra dag. Här hemma försöker vi avsluta lite invändiga projekt, det är bl.a fortfarande några småsaker kvar att fixa i bebis nya rum och hallen på övervåningen behöver också färdigställas. Vi måste bara få tummen ur och göra det där sista rycket! Sedan vill vi ju fokusera på utomhusprojekten. I år blir det både takbyte och grävning runt huset för att lägga grus och kantsten. Mycket jobb, men det kommer bli sååå bra och ett himla lyft!
 
Lovar att visa er mer bilder här hemifrån framöver men ni får nöja er med en sån här bild igen, för jag älskar verkligen våra sängbord :)
 
 Foto: Sofia Sjöberg
 
För någon månad sedan vann jag den här betonghuslampan från IcaHemma i en tävling som anordnades på Instagram. Vi har ganska ont om fönsterlampor här hemma, då jag väldigt sällan fastnar för den klassiska
"pinnen med skärm" men denna kan ju vara ett alternativ till de där "klassiska". Just nu står den i ett fönster i vardagsrummet men jag tänker att den får flytta upp på övervåningen framöver, och kanske t.om in i bebis rum :)
 
Foto: Sofia Sjöberg
 
Renoveringen utav våran lilla gästtoalett var egentligen inte alls planerad då vi tänkte att den blir nog ett utav de sista projekten med huset. Men så när nya stora entrén skulle göras iordning och vi drog in vattenburen golvvärme så kände vi att vi nog ville att värmeslingan skulle följa med in på toaletten så att vi fick golvvärme där också. Det var ju nu eller aldrig liksom. Sagt och gjort, vi rev ut allt!
 
 
Taket var nerbyggt som en liten låda, varför vet vi faktiskt inte. Kanske tyckte man att toalettens golvyta var för liten för den höga takhöjden? Vi rev iallafall ner det och under fanns det en fin pärlspont som vi gjorde iordning och målade. Väggarna gipsades och kaklades till 2/3 upp på väggen med ett klassiskt slaktarkakel med fasade
kanter. Vi avslutade med en dekorativ kakellist och på väggen ovanför tapetserade vi med "Soho" från Sandberg Wallpaper. Klinkergolvet är ett klassiskt 10x10 cm från Dekora.
 
 
Toaletten och handfatet kommer från Brittania Bad och beställdes från Badhem.se. Kommoden har min man snickrat ihop och jag målat med en grå nyans som passar ihop med klinkergolvet och tapeten.
Än återstår lite småsaker att fixa bl.a skall fönstret målas och glaset bytas ut mot ett klarglas. När vi gör om fasaden utanför kommer även fönstret brytas mot ett nytt, men man får göra det bästa för stunden. Vi är verkligen supernöjda med resultatet och tycker att det blev ett riktigt lyft!
 
Gillar ni dessa typ av inlägg med före - och efterbilder från renoveringen? Vill ni se mer?
 
 
Den fina lampan köpte jag på en loppis och den är troligtvis från 1940-eller 50-talet. Älskar den!
 
 Foto: Sofia Sjöberg