Grey bedroom

Vi har ju visserligen målat vårat sovrum i en varm ljusgrå ton (S1502-Y) men faktum är att om tiden gick att spola tillbaks så hade jag nog satsat på en mörkare grå ton. Jag menar, i sovrummet skall man ju ändå sova så då gör det ju inget att det upplevs lite mörkare. Så mitt tips till framtida sovrumsrenoveringar: Våga satsa och välj en något mörkare nyans. Och tröttnar man, så går det ju faktiskt att måla om.. :)
 
Jag gillar också fotot ovanför sängen jättemycket och fotokonst är något jag börjat kika mer på då jag är sugen på att få upp det på någon vägg här hemma! :)
 
 
 

Nya detaljer i sovrummet

Alltså, det här vädret som råder i Sverige just nu är ju för tråkigt. Vart är sommaren egentligen? Vi hade visserligen ganska fina dagar på våran semester men det kändes ändå inte som att sommaren var helt där.
Hur som helst, dagar som dessa vill man helst ligga och dra sig länge på morgonen och gärna mysa med en kopp kaffe uppkrupen i sängen och vad passar väl då bättre än att piffa till sovrummet lite? Jag har unnat mig en ny Eukalyptus, men vi får se om jag lyckas bättre denna gången då min förra torkade ut alldeles för fort. En ny svart batikkudde har jag också köpt och den fyndade jag på Mios rea för några veckor sedan. Ynka 39 kronor gick den på så skynda fynda om den ännu finns kvar :)
 
 Foto: Sofia
 
 

Nya assietter

I lördags var jag på alléloppis i Alingsås, vilket har vuxit sig så stort att inte ens alla som vill sälja får plats. Det har blivit lite av en tradition för boende och loppisintresserade här i staden att man tar en runda på alléloppisen på lördagar under sommaren. Jag fyndnade bl.a de här fina assietterna från Gefle Porslinsfabrik - 6 stycken i fint skick för en femtiolapp. Det kallar jag fynd! :)
 
Foto: Sofia
 
 
 

Några bröllopsdetaljer

Nu har det gått en och en halv månad sedan vi gifte oss och det är ju väldans vad tiden går! Jag har faktiskt varit ganska dålig på att visa er bilder från våran stora dag men jag tänkte härmed iallafall dela med mig av hur vi tänkte med bordsplaceringstavlan. Joel tillverkade tavlan av en MDF-skiva efter mina önskemål och sedan målade jag den med griffelfärg. Istället för vanliga skolkritor som lätt hade smetats ut, använde jag en griffelpenna från Granit som jag tyckte funkade väldigt bra. Råkade man skriva fel eller behövde göra ändringar så var det bara att torka bort med en fuktig trasa och börja om.
 
Vi hade även en hachtag så att våra gästers bilder hamnade på ett och samma ställe, perfekt att gå tillbaks till när man längtar tillbaks till den där speciella dagen :) En pil med hashtaggen guidade gästerna till rätt ingång och satt i en blomkruka utanför festlokalen. Väldigt fiffigt tycker vi! :)
 
Foto: Sofia
 

Tavelvägg

Tänk att det snart har gått ett helt år sedan vi flyttade in i vårat hus, och fram till nu så har vi bara fått upp ett fåtal tavlor på väggarna. Men ska jag vara helt ärlig så har jag inte haft någon inspiration och det har inte känts kul att sätta upp tavlor på tapeter som man inte gillar.
Det senaste har Joel varit på mig om alla tavlor som står lutade mot skåp och väggar, så häromdagen tog jag mig i kragen och satte upp ett gäng tavlor på en tom vägg. Inte tog det mer än tjugo minuter heller, då jag inte hade några förväntningar på resultatet utan jag körde bara på. Tyckte faktiskt att det blev helt okej och jag kan nog leva med att det ser ut såhär fram till den dagen då väggarna görs iordning! :)
 
 
Den lilla söta vasen kommer från Svenskt Tenn och är faktiskt ett loppisfynd för en guldpeng! Den runda bubbliga vasen kommer från MIO.
 
Foto: Sofia

På våran baksida

Förra veckan hade vi våran första semestervecka och vi hade ju verkligen tur med vädret! Värre verkar det ju bli framöver med regn och blåst så tur är väl att jag hann fota lite medans solen var framme för några dagar sedan. Vi har stora planer för våran trädgård, och just nu är det en stor terrass på våran enda plana yta på tomten och med tiden så ska den bort!
 
Några dagar efter bröllopet tillverkade Joel de fina odlingslådorna som jag sedan laserat med Tinova Transparent Exterior från Nordsjö. Jag blev riktigt nöjd med resultatet och det är så roligt att se grejer växa där i. Nu vill jag bara sätta en plåtkant på den plana ytan upptill, så att inte sniglarna kommer åt godsakerna!
Som ni ser så har vi buskar och träd i krukor, och det är presenter som ännu inte hittat sin riktiga plats men så snart som möjligt åker de ner i jorden! :)
 
Foto: Sofia
 
 

Eukalyptus

Vi har ju haft sådan lyx nu efter bröllopet, då vi haft en massa snittblommor överallt här hemma. Eukalyptus hade vi i mängder, och det är fortfarande ett gäng som ser riktigt fräscha ut. Ett bra tips vad gäller eukalyptus är att torka dem, då de fortfarande är fina. Då kan du ha dem nästan hur länge som helst :)
 
Foto: Sofia
 
Visa fler inlägg