När jag stod och sålde på loppis i Alingsås förra sommaren blev jag totalt förälskad i ett bord. En man som skulle stå och sälja alldeles brevid mig packade upp sina saker på ett helt bedårande bord. Han sa att det var till salu och att han skulle ha femtio kronor för det. Utan att tänka mig för så sa jag genast att jag ville köpa det. Inte så smart när man bor på 41 kvm i Göteborg. Som tur var har man en snäll svärfar som lät mig ställa det på hans jobb tillsvidare.
 
Nu, såhär ett år senare, passar det helt perfekt i våran matsal. Dock var det ju som ni ser väldigt slitet så det var bara att börja skrapa bort all färg. När jag väl kom till bordsskivan så såg jag att det på stora delar hade spacklats, och när jag kom ner till träet så förstod jag varför. Bordet hade en gång i tiden brunnit då det var alldeles svart!! Så det var bara att spackla över det igen.
 
När slipningen var färdig grundade jag bordet en gång med Häftgrund från Nordsjö och sedan målade jag två gånger med Nordsjös superfinish 05 (supermatt) i en grågrön kulör. Visst blev det supersnyggt?
 
Före:
 
Efter:
 
Och matsalen är ju inte på långa vägar färdigt, men för tillfället ser det ut såhär iallafall. Sen kommer nya tapeter, lister, matta och gardiner från golv till tak! :)
 
Foto: Sofia
Ni är många som har undrat över vårat husköp och vad som faktiskt hände. Det är en ganska lång historia men jag skall försöka sammanfatta den till er.
 
Första gången vi köpte huset gick vi ut hårt. Vi la första budet några timmar efter visningen och la en bit över det accepterade priset för att sätta ribban högt och skrämma iväg andra intressenter. Otroligt nog var det ingen som ville gå med så vi blev hur glada som helst och var supernöjda. Vi köpte huset med vetskapen att de två lummiga tomterna brevid våran tomt var sålda och att det fanns ett bygglov på den nedre av tomterna och alltså inte skulle påverka vårat hus någonting.
Genom påfrågningar till kommunen, mäklaren och säljaren försökte vi få fram information om vad som skulle hända på den närmsta tomten men vi fick information om att det inte var något på gång där.
 
Dagen efter vi skrivit på papper, och nu är vi ju såklart löjligt lyckliga, får vi ett samtal som berättar att det visst finns ett bygglov på den närmsta tomten. Vi ringer kommunen igen varpå de säger att det inte ska byggas någonting där nu. När vi då säger att vi har hört rykten om att det finns ett beviljat bygglov på tomten "hittar" kommunen bygglovet och skickar över ritningarna till oss varpå vi blir helt förtvivlade. Huset som ska byggas mindre än 20 meter ifrån vårat hus har en boyta på cirka 500 kvadrat och går inte alls i stil med vårat. Vi kände oss fruktansvärt lurade och rädda för vad vi nu bundit oss till. Har vi ens någon ångerrätt?
 
Vi lyckas dra oss ur köpet och är ledsna men samtidigt lättade.
 
En vecka senare har alla träd och buskar på tomterna brevid tagits bort och nu är det ett kalt berg och man kan lättare se och mäta upp var de båda husen kommer hamna.
 
Ytterligare en månad senare kommer huset ut till försäljning igen. Vi går inte på visningen men håller ändå kontakt med mäklaren för att se hur utvecklingen går. En annan budgivare lägger ett lågt bud och vi känner väl ändå att vi vill vara med så vi budar mot varandra några gånger, tills vi känner att det blir för dyrt - vi drar oss ur.
 
Den andra köparen skriver kontrakt dagen efter och vi är såklart ledsna men går ändå vidare och tänker att det kommer andra hus. Någon dag senare ringer mäklaren och säger att den andra köparen har dragit sig ur affären och att vi nu får chansen att köpa det för det accepterade priset. Vi köper huset, tredje gången gillt, och är såklart superglada!! :)
 
 
Varför kunde vi inte släppa huset då? Jo, huset är nämligen vårat drömhus. Det har en charmig och bra planlösning med stora rum, mycket ljusinsläpp och med en potential som är grym! :) Skogstomt men ändå fem minuter till centrala stan och endast en (!) närliggande granne.
 
Foto: Fastighetsbyrån och Sofia
 
 
Via Karin på Ellas Inspiration fick jag nys om att Indiska lanserar en ny heminredningskollektion och pressbilderna känns väldigt rätt i tiden tack vare att duktiga Lotta Agaton gjort stylingen. Ett riktigt uppsving för Indiska tycker jag. Och den finfina vita assietten är helt underbar och skulle gärna få flytta in här hos oss.
 
Pressbilder från Indiska via Ellas Inspiration