26 november 2015

Hallgolvet

Hemma på Bygatan

Nu har vi äntligen bestämt och beställt hem klinker till både hallen och gästtoan så snart kan vi sätta igång med plattsättningen. Det känns så himla spännande! Här ser ni klinkerplattan som kommer ligga i den nya huvudentrén i huset och vi känner oss riktigt nöjda över att vi vågade köra på en mönstrad platta :)
 
Foto: Sofia Sjöberg
 

Nu är vi redan inne i första adventsveckan och på söndag ska stjärnor och ljusstakar fram i fönstren på hemmaplan. Det finns ju en massa snygga nya varianter att köpa i butik, men varför inte ta vara på det som redan finns i jullådorna på vinden? Du kanske har tröttnat på den klassiska allmogeljusstaken i rött eller grönt så varför inte piffa till den med lite ny färg. Om du inte har adventsljusstakar som du vill måla om så kan man hitta begagnat för några tior på loppis.

Jag har målat en adventsljusstake som jag hittat på loppis för tjugo kronor med blank svart sprayfärg. Tänk på att tvätta av ytan med målartvätt innan du börjar och spraymåla sedan i flera tunna lager. Lycka till!

 Foto: Sofia Sjöberg för Nordsjö Idé och Design / Idéfabriken