Att leta efter möbler på loppis är riktigt roligt och speciellt om man lyckas göra fina fynd. Jag hittade ett litet bord i barnavdelningen på en loppmarknad och det som var så bra var att bordet var i massivt trä. Det kan vara bra att hålla ögonen på – möbler i massivt trä kan man både behandla på lite olika sätt men det håller längre i jämförelse med en laminerad spånskiva.

Jag drog mig också till minnes att Ikea hade små söta pallar i obehandlat trä och att de runda benen på bordet nog skulle matcha pallarna. Och visst gjorde de? Ett tips är att t.ex måla udda pinnstolar i samma kulör för att binda ihop allt till en enhet. Då känns inte stolarna så omaka längre.

Såhär gick jag tillväga med bordet:

x Börja med att tvätta av bordet med målartvätt och slipa sedan lite lätt med ett fint sandpapper.
x Torka av dammet med en microfiberduk.
x Stryk ett lager vattenbaserad Häftgrund från Nordsjö. Eftersom bordet var lackat och dessutom inte hade några kvistar på sig så räcker det gott med Häftgrund som ger en bra vidhäftning.
x
Stryk sedan två lager med Ambiance Superfinish. Jag använde mig av glans 5 i kulör Intense Paris.

…och med pallarna:
x Måla två strykningar med Original Kvist -och Spärrgrund från Nordsjö. Var noga med torktiden mellan strykningarna.
x Måla sedan två lager med Ambiance Superfinish. Jag använde mig av samma glans och kulör som på bordet.

TIPS! Jag valde att behålla benen på pallarna trärena, men det kan ju också bli himla fint att måla benen i någon annan kulör som avviker från resten. Eller varför inte måla alla fyra ben i helt olika kulörer? Ett ben gult, det andra puderrosa, ett ljusgrått och ett turkost?

Före:

Efter:
 
Gillade ni det här inlägget? Glöm inte att klicka i det lilla hjärtat <3
 
Foto och styling: Sofia Sjöberg för Nordsjö Idé & Design / Idéfabriken
 
De här bilderna från sovrummet knäppte jag för ett tag sedan. Jag älskar hur morgonsolen lyser in här och gör det nästan bländande ljust. Sovrummet var det första rummet vi gjorde iordning när vi flyttade in i huset för snart fyra år sedan, vi tyckte att vi satte "standarden" men ångrar redan att vi inte gipsade väggarna först. Vi får helt enkelt göra om göra rätt när alla andra rum är gjorda :)
 
Den silvriga lampan på byrån är ett gammalt loppisfynd, tror jag betalade 70 kr om jag inte minns fel. Så fin!
 
Glöm inte att klicka på det lilla hjärtat <3
 
 
Här under fönstret hade jag gärna haft en låg bänk, antingen en träfärgad eller en klädd i tyg. Tror det hade blivit fint. Får hålla utkik helt enkelt :)
 
 Foto: Sofia Sjöberg
Bjussar på ett gäng gamla bilder från matsalen som jag nog fotade i Januari! Och vet ni, nu har vi börjat med renoveringen här nere - jag är så peppad inför detta :)
 
Det har varit lite tyst här på bloggen ett bra tag, jag har väl egentligen varit lite osäker på om jag ens skall fortsätta uppdatera här men ni är fortfarande ett gäng som tittar in här varje dag och det gör mig ju så glad!
Det här året har börjat väldigt tufft, efter att min mamma förlorade kampen mot den där vidriga cancern i slutet av Mars. Jag har varit trött, ledsen och samtidigt så himla arg för jag tycker att livet är så sjukt orättvist. Jag kan ibland känna att det här blogg-och-instagram-livet är så himla ytligt, när livet pågår här och nu, man vet ju inte vilka snabba vändningar det kan ta. Men... Jag behöver nog få piffa, renovera och dokumentera för att må bra, så vi får se om och när jag får den där lusten tillbaka. Vi hörs snart igen, Kram.
 
Glöm inte klicka på det lilla hjärtat <3
 
Förra sommaren köpte jag den här stora fönsterfikusen på en köp- och säljsida på Facebook, hundra kronor kändes verkligen som ett kap.
Foto: Sofia Sjöberg