För ett tag sedan målade jag de här små hexagonhyllorna från Panduro Hobby i grått, svagt rosa och guldmetallic. Ett tips för att skapa nyfikenhet och djup är just att måla utsida och insida/bakstycket i olika färg och glans - det kan bli en riktigt fin effekt (och så kan man ju tänka när man ska måla om ett skåp eller en Billybokhylla också). 
När barnrummet står färdigt om ett tag här hemma så tänker jag att hyllorna kan få sitta på en vägg där, men de hade passat lika bra i ett badrum tänker jag.
 
 Foto: Sofia Sjöberg för Nordsjö Idé & Design / Idéfabriken
 

27 november 2016

Kubhyllan

Hemma på Bygatan

Häromveckan byggde jag om kubhyllan lite och adderade några fler kuber som jag har haft stående på ett annat ställe. Det är ju alltid kul med förändring, även om jag kanske är lite trött på kubhyllan just nu. Det är nog någon slags hatkärlek jag känner för den tror jag.
 
Hur som helst så måste den på något sätt barnsäkras framöver, för om ett halvår kommer vi inte kunna ha kvar den sånhär då dottern kommer börja röra sig mer och den kan nog bli väldigt poppis att klättra i (!). Så om vi ska ha kvar den måste vi komma på en säkrare lösning, men det tar vi då. Nu njuter vi av den som den är istället :)
 
 Foto: Sofia Sjöberg
 
Jag brukar ju inte direkt gå all in vad gäller julpynt, men jag kan tänka mig att det ändå kan bli en och annan tomte om något år framöver - för lilla dotterns skull. Kommer ju själv ihåg hur mysigt det var när mamma ställde fram tomtarna år efter år och varje tomte hade sin särskilda plats. Men det dröjer nog något år eller två hemma hos oss i alla fall :)
 
Fram tills dess kör jag på det vanliga - vitt, grått och svart och kanske lite lite glitter. Och så mycket från naturen som kottar och grenar plus en massa vita hyacinter! :) Tänkte även göra en eukalyptuskrans som jag gjorde förra året - kommer ni ihåg?
 
Hur pyntar ni inför advent?
 
 
De små gråa bokstäverna är ett fynd från Rusta och kostade 20 kronor. Dagens tips!
 
Foto: Sofia Sjöberg