Ny fondvägg i köket

Förra helgen ägnade jag och Joel en timma åt att tapetsera en liten vägg i köket. Tapeten kommer från Midbec och är ur kollektionen Denim & c/o. Tapeten är en nonwoven-tapet eller som man kallar det, "easy up" vilket innebär att du limmar vävlim direkt på väggen så du slipper att använda tapetbord och vänta onödiga minuter på att tapeten skall ligga och svälla. Att tapetsera med "easy up" är riktigt enkelt och det går himla fort.
 
Förutom att ha pensel, roller och lim så är detta bra verktyg att ha nära till hands när man tapetserar. Plus en spann med vatten och en trasa/svamp att torka bort lim på tapeten med.
 
Här har ni en bild på hur det såg ut innan, några bilder på mig "in action"och därefter följer resultatet! Vad tycker ni? :)
 
Före:
 
Arbetets gång:
 
 Efter:
Foto: Sofia
 
 

Sommarens loppisfynd

Under sommaren har jag iallafall hunnit med att besöka några loppisar, även om man skulle kunna säga att jag egentligen har köpstopp eftersom vi redan nu har alldeles för mycket grejer som vi får sprida ut hos föräldrar och svärföräldrar...
Men småsaker kan man väl inte ha för mycket av? Jag menar, ljusstakar byter man ju ut beroende på årstider? ;) Här får ni i alla fall se några av sommarens fynd!
 
Bild nr 1: Liten glaskupa 5 kr
Glasflaska 5 kr
 
Bild nr 2: Vas i skiftande nyanser 15 kr
 
Bild nr 3: Ljusstakar 15 kr och 5 kr
 
Bild nr 4: Dekorativt kastrullock 10 kr
Porslinsburk 10 kr
Plåtburk 5 kr
 
Bild nr 5: Tittskåp i zink 20 kr
Gammal visp 10 kr
 
Bild nr 6: Liten glaskaraff, perfekt för egengjord dressing 5 kr
 
Foto: Sofia
 

Svävar på moln

Nu är min semester över och idag var det åter dags att gå tillbaks till Handelsakademin och min utbildning till butikskommunikatör. Mina två semesterveckor var underbara, jag har mest tagit det lugnt men förra veckan hann vi också med en roadtrip uppåt Bohuslän (som ni kanske sett på min Instagram @sofiasinredning).
Vi åkte ju såklart med våran folkabuss och vi kände verkligen att vi höll stilen på vägarna.
En annan sak som hänt: Söndagen den 11/8 förlovade vi oss! Det hände på en klippa i solnedgången utanför Fjällbacka. Jag blev så otroligt överraskad och rörd! Den senaste veckan har vi varit som nyförälskade och jag svävar fortfarande på moln. Livet är bra härligt! :)
 
Foto taget via min Samsung
 
 
 
 

Eco Earth

I mitten av September lanserar Eco Wallpaper en helt ny och fräsch kollektion som är inspirerad av jorden och dess fyra element - Eco Earth.
"Kollektionens mönster och färger bidrar till en varm, lugnande känsla – samtidigt som de kontrasterar fint mot andra material. Det är en dekorativ kollektion med spännande ytor och strukturer – som rymmer allt från trendig batik och akvareller till kalejdoskop och ornamentik."
 
Jag bara love, love, LOVE batikväggen! Så himla läcker!
Foto: Eco Wallpaper
 
 
 

I fransk anda

Jag gillar verkligen de här inspirationsbilderna från Ikeas blogg Livet Hemma. Känslan av fransk industri med atelje-feeling finns verkligen där and I like it! Gillar verkligen de råa slitna väggarna tillsammans med tavlorna som står lutade mot väggen, de gröna lamporna som är i den perfekt gröna kulören och den fiiiiina industistolen (som vi har tre stycken liknande men ingenstans att ha dem).
 
Foto: Nina Broberg/Ikea Livet Hemma
 

Ikeas nya storsäljare?

Är det bara jag som tror, eller kommer Ikeas höstnyhet från STOCKHOLM bli nästa storsäljare, ta över tronen från där här varianten och bli den mest ombloggade mattan 2013/2014? Jag tycker i alla fall att den ser superfin ut om än lite lik mönstret på Elce Stockholms produkter men jag hade ändå inte tackat nej till att ha ett exemplar hemma!
 
Utklipp från Ikeakatalogen 2013/2014
 
Visa fler inlägg