Förra helgen ägnade jag och Joel en timma åt att tapetsera en liten vägg i köket. Tapeten kommer från Midbec och är ur kollektionen Denim & c/o. Tapeten är en nonwoven-tapet eller som man kallar det, "easy up" vilket innebär att du limmar vävlim direkt på väggen så du slipper att använda tapetbord och vänta onödiga minuter på att tapeten skall ligga och svälla. Att tapetsera med "easy up" är riktigt enkelt och det går himla fort.
 
Förutom att ha pensel, roller och lim så är detta bra verktyg att ha nära till hands när man tapetserar. Plus en spann med vatten och en trasa/svamp att torka bort lim på tapeten med.
 
Här har ni en bild på hur det såg ut innan, några bilder på mig "in action"och därefter följer resultatet! Vad tycker ni? :)
 
Före:
 
Arbetets gång:
 
 Efter:
Foto: Sofia
 
 

28 augusti 2013

Med god smak

Inspiration

Bolagets hemsida förmedlas just nu ett jättefint radhus som är inrett, enligt mitt tycke, i väldigt god smak. Jag gillar de mjuka tonerna som liksom tar för sig ungefär lika mycket i inredningen och den där kubhyllan i vad som ser ut att vara i plywood är ju jättefin! :)
 
Foto: Bolaget fastighetsförmedling
Under sommaren har jag iallafall hunnit med att besöka några loppisar, även om man skulle kunna säga att jag egentligen har köpstopp eftersom vi redan nu har alldeles för mycket grejer som vi får sprida ut hos föräldrar och svärföräldrar...
Men småsaker kan man väl inte ha för mycket av? Jag menar, ljusstakar byter man ju ut beroende på årstider? ;) Här får ni i alla fall se några av sommarens fynd!
 
Bild nr 1: Liten glaskupa 5 kr
Glasflaska 5 kr
 
Bild nr 2: Vas i skiftande nyanser 15 kr
 
Bild nr 3: Ljusstakar 15 kr och 5 kr
 
Bild nr 4: Dekorativt kastrullock 10 kr
Porslinsburk 10 kr
Plåtburk 5 kr
 
Bild nr 5: Tittskåp i zink 20 kr
Gammal visp 10 kr
 
Bild nr 6: Liten glaskaraff, perfekt för egengjord dressing 5 kr
 
Foto: Sofia